| | |
23.02.2012 21:55 -
Re: Odblokování videa za jízdy / VDO
|
2453416
|
|
Hanz 397
|
|
|
Pokusím se to vysvětlit tak,aby to pochopil i laik. Kdy,tak opravte nepřesnosti vyplývající z mé neúplné znalosti systémů Citroen. Tohle je tak nějak veobecný popis. Signál o rychlosti generuje některá z jednotek(kombi?,BSI?) na základě signálu z čidel ABS na kolech(u BMW jde tenhle signál nejdřív do DxC,ta ho pouije tak,jak je,pole ho do kombi a teprve ta ho upraví a pole na sběrnici) . Upraví ho do pouívaného protokolu a pole na sběrnici jako jakousi "zprávu". Na sběrnici jsou napojené ostatní jednotky,které si z ní vybírají pro sebe uitečné informace a dále je zpracovávají. Např.ná signál rychlosti pouívá mimo videomodulu(nebo jak se u PSA jmenuje jednotka,která generuje videosignál pro display) třeba i tachometr,bordcomp,ESP,servo,klima,atd. Právě proto,jak psal Roozena nelze tenhle signál úplné odpojit,protoe by ostatním jednotkám v autě prostě chyběl a v podstatě celé autu by fungovalo v nouzi. Take zahoď tipky a izolačku a hledej a hledej
Pokusím se to vysvětlit tak,aby to pochopil i laik. Kdy,tak opravte nepřesnosti vyplývající z mé neúplné znalosti systémů Citroen. Tohle je tak nějak veobecný popis. Signál o rychlosti generuje některá z jednotek(kombi?,BSI?) na základě signálu z čidel ABS na kolech(u BMW jde tenhle signál nejdřív do DxC,ta ho pouije tak,jak je,pole ho do kombi a teprve ta ho upraví a pole na sběrnici) . Upraví ho do pouívaného protokolu a pole na sběrnici jako jakousi "zprávu". Na sběrnici jsou napojené ostatní jednotky,které si z ní vybírají pro sebe uitečné informace a dále je zpracovávají. Např.ná signál rychlosti pouívá mimo videomodulu(nebo jak se u PSA jmenuje jednotka,která generuje videosignál pro display) třeba i tachometr,bordcomp,ESP,servo,klima,atd. Právě proto,jak psal Roozena nelze tenhle signál úplné odpojit,protoe by ostatním jednotkám v autě prostě chyběl a v podstatě celé autu by fungovalo v nouzi. Take zahoď tipky a izolačku a hledej a hledej ;-)
|
|
23.02.2012 22:16 -
|
2453419
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Tak nejak to bude asi vo vsetkych modernych autach. A signal rychlosti "rozdava" jednotka ABS / ESP do CAN siete.
Tak nejak to bude asi vo vsetkych modernych autach. A signal rychlosti "rozdava" jednotka ABS / ESP do CAN siete.
|
|
23.02.2012 22:30 -
|
2453422
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
To Zhrado
ha... to jedobry vedet. Mylne jsem se domnival, ze tachosignaly jsou kolektovane BSI a ta na zaklade jich a dalsich pridruzenych signalu (natoceni volnatu, poloha plynu, intenzita brzdeni a naklopeni zpetneho zrcatka ) urci, kterak se ma chovat ABS / ESP.
Ta telka bude tvrdej worech...
To Zhrado
ha... to jedobry vedet. Mylne jsem se domnival, ze tachosignaly jsou kolektovane BSI a ta na zaklade jich a dalsich pridruzenych signalu (natoceni volnatu, poloha plynu, intenzita brzdeni a naklopeni zpetneho zrcatka ;-) ) urci, kterak se ma chovat ABS / ESP.
Ta telka bude tvrdej worech...
|
|
24.02.2012 15:46 -
|
2453508
|
|
tief
|
|
|
Ono to je este komplikovanejsie - napr. kriticke komponenty ovplyvnujuce bezpecnost komunikuju napriamo kvoli rychlosti reakcii ale to uz je mimo temu ... Pre vysvetlenie problematiky rychlosti to staci
Ono to je este komplikovanejsie - napr. kriticke komponenty ovplyvnujuce bezpecnost komunikuju napriamo kvoli rychlosti reakcii ale to uz je mimo temu ... Pre vysvetlenie problematiky rychlosti to staci :)
|
|
24.02.2012 17:43 -
|
2453515
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
No dnes uz skoro vsetky info idu na jednej CANovej sieti. Kedysi to bolo zlozitejsie. Bola CAN ako hlavna a najrychlejsia a potom o dost pomalsie VAN, VAN confort, LIN, podla dolezitosti a potrebnej rychlosti.
No dnes uz skoro vsetky info idu na jednej CANovej sieti. Kedysi to bolo zlozitejsie. Bola CAN ako hlavna a najrychlejsia a potom o dost pomalsie VAN, VAN confort, LIN, podla dolezitosti a potrebnej rychlosti.
|
|
24.02.2012 19:30 -
|
2453523
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
dnes jsou v autech CAN motorova,CAN prislusenstvi ,CAN komfortni,podporena LIN
ve starsich modelech byla sit jen CAN-VAN kde CAN byl motor a komfort,zbytek VAN
dnes jsou v autech CAN motorova,CAN prislusenstvi ,CAN komfortni,podporena LIN
ve starsich modelech byla sit jen CAN-VAN kde CAN byl motor a komfort,zbytek VAN
|
|
29.02.2012 21:19 -
|
2455097
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Jeste k VDO - dnes jsem poprve zkousel neco pripojit do vstupu a byl jsem docela mile prekvapen, jak je to na LCD koukatelny. Pripojil jsem videokameru, obraz v pohode, ale zvuk nesel, zkousel jsem to pak jeste doma na telce a tam zvuk jde. Je to u VDO nejak jinak zapojene, nebo mam neco spatne ?
...taky jsem koukal na tohle, pro VDockare by to mohlo bejt zajimavy : .link.
Jeste k VDO - dnes jsem poprve zkousel neco pripojit do vstupu a byl jsem docela mile prekvapen, jak je to na LCD koukatelny. Pripojil jsem videokameru, obraz v pohode, ale zvuk nesel, zkousel jsem to pak jeste doma na telce a tam zvuk jde. Je to u VDO nejak jinak zapojene, nebo mam neco spatne ?
...taky jsem koukal na tohle, pro VDockare by to mohlo bejt zajimavy : http://aukro.cz/multimedialni-prehravac-nbox-hdd-mp3-divx-avi-sd-i2102450295.html
|
|
29.02.2012 23:56 -
|
2455149
|
|
Hanz 397
|
|
|
Taky jsem to,jen tak pro legraci zkouel pustit z toho dvd a fungovalo to... Jinak ten display mě taky mile překvapil-kvalita zobrazení oproti jiné,jak tady někdo kdysi napsal"Hi-end" značce,kterou u fakt nechci jnenovat,byla asi tak bambilionkrát lepí. Ostřejí,kontrastnějí,téměř bez umů,barevnějí...,prostě lepí.
Taky jsem to,jen tak pro legraci zkouel pustit z toho dvd a fungovalo to...:nevim Jinak ten display mě taky mile překvapil-kvalita zobrazení oproti jiné,jak tady někdo kdysi napsal"Hi-end" značce,kterou u fakt nechci jnenovat,byla asi tak bambilionkrát lepí. Ostřejí,kontrastnějí,téměř bez umů,barevnějí...,prostě lepí.
|
|
01.03.2012 08:29 -
|
2455174
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Dutch napsal(a): Jeste k VDO - dnes jsem poprve zkousel neco pripojit do vstupu a byl jsem docela mile prekvapen, jak je to na LCD koukatelny. Pripojil jsem videokameru, obraz v pohode, ale zvuk nesel, zkousel jsem to pak jeste doma na telce a tam zvuk jde. Je to u VDO nejak jinak zapojene, nebo mam neco spatne ?
...taky jsem koukal na tohle, pro VDockare by to mohlo bejt zajimavy : .link.
Otázka je třeba citlivosti / impedance audio vstupů, ale pravda jest, e by mělo být slyet alespon něco. Zkusil bych vzít regulérné MP3 player a po cinchích poslat jenom zvuk. Bude-li to mrtvý, tak pátrat dál. Já tenhle systém nemám a netuim, zda-li není třá v menu někde detail setup AV sources, kde by bylo mono či nikoliv nastavit nějakou redirekci, adaptery či co já vim co.
Jinak podobný MMServer (nazval jsem to honosně, ale mě to tak připadalo) jsem měl taky - od Stualarmu. Bylo to mení, v AL case, Hi Amp USB, take to utahlo bez problému HDD, Operate with FAT32/NTFS - čili acceptace velkých souborů. Přehledně a logicky udělané menu (občas naběhlo do číntiny)
Naprosto perfektní zařízení. Pro někoho, kdo oelí rádio stačí jen monitor do 1DIN a někam schovat zesik a má AV centrum jedna paráda. Překvapila mě kvalita zvuku. Tehdy jsem to honil přez zesilovač od Alpine a bylo to zvukově srovnatelné s kvalitním radiem. Výhoda je, e se to celý dá vzhledem k velikosti krásně poschovávat a neználek netuí, co ve je v autě za parádu...
Otázka je třeba citlivosti / impedance audio vstupů, ale pravda jest, e by mělo být slyet alespon něco. Zkusil bych vzít regulérné MP3 player a po cinchích poslat jenom zvuk. Bude-li to mrtvý, tak pátrat dál. Já tenhle systém nemám a netuim, zda-li není třá v menu někde detail setup AV sources, kde by bylo mono či nikoliv nastavit nějakou redirekci, adaptery či co já vim co.
Jinak podobný MMServer (nazval jsem to honosně, ale mě to tak připadalo) jsem měl taky - od Stualarmu. Bylo to mení, v AL case, Hi Amp USB, take to utahlo bez problému HDD, Operate with FAT32/NTFS - čili acceptace velkých souborů. Přehledně a logicky udělané menu (občas naběhlo do číntiny) :-)
Naprosto perfektní zařízení. Pro někoho, kdo oelí rádio stačí jen monitor do 1DIN a někam schovat zesik a má AV centrum jedna paráda. Překvapila mě kvalita zvuku. Tehdy jsem to honil přez zesilovač od Alpine a bylo to zvukově srovnatelné s kvalitním radiem. Výhoda je, e se to celý dá vzhledem k velikosti krásně poschovávat a neználek netuí, co ve je v autě za parádu... :-)
|
|
26.04.2012 15:19 -
|
2472106
|
|
pospa
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Tak koukám, e jsem zaloil duplicitní vlákno na citroeny.cz.. Taky mě napadlo udělat jakejsi přepínač, jak psal cermi_petr.. jetě mě napadlo udělat takovej přepínač místo navigace? Jak je ta navigace zapojena do toho displeje? To asi nebude video vstup co..?
Tak koukám, e jsem zaloil duplicitní vlákno na citroeny.cz.. Taky mě napadlo udělat jakejsi přepínač, jak psal cermi_petr.. jetě mě napadlo udělat takovej přepínač místo navigace? Jak je ta navigace zapojena do toho displeje? To asi nebude video vstup co..?
|
|
| |
|
|