| | |
25.10.2011 21:04 -
Re: Kolik u vás C5 stála?
|
2421421
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nechci a nebudu tady psát, co mě stálo to či ono, jen odpovím na DOUFAKovu otázku. My s těma autama neděláme nic, co by jim ubliovalo. Spí je to o tom, co s nima dělal předelý majitel, protoe větina z nás má auto z druhý a kdo ví kolikátý ruky.
Např. moje opravy byly v drtivý větině případů následky péče předchozího majitele. A tím byl, světe div se, CitroenČR. Vekerý práce prováděly výhradně autorizovaný servisy a dělaly je převáně papírově, aby byl zápis v servisní kníce a databázi. K vlastním zásahům obvykle nedolo.
Jeden z mnoha příkladů - Palivový filtr neměněn patrně celých 64t km, při kterých jsem auto kupoval.
Dalí příklad práce autorizovanýho servisu - Po střetu předchozího majitele s kancem a opravě levého předku (světlo atd.) jsem zjistil, e konektory a relé napájení sahar, které se nacházejí právě pod levým světlem, byly vyplněny vazelínou , následkem čeho se mě sahara spoutěla i na parkoviti a za studena. Opraveno vlastními silami za pomoci jumepa.
Takových zásahů jsou schopni někteří majitelé nadělat spousty a potom se auta s podlomeným zdravím zbaví. A to jsou ty náklady, který tady větina z nás popisuje.
Mít auto od nova a mít tyto zkuenosti, určitě by se mu dařilo líp a náklady by nebyly ani poloviční.
Nechci a nebudu tady psát, co mě stálo to či ono, jen odpovím na DOUFAKovu otázku. My s těma autama neděláme nic, co by jim ubliovalo. Spí je to o tom, co s nima dělal předelý majitel, protoe větina z nás má auto z druhý a kdo ví kolikátý ruky.
Např. moje opravy byly v drtivý větině případů následky péče předchozího majitele. A tím byl, světe div se, CitroenČR. Vekerý práce prováděly výhradně autorizovaný servisy a dělaly je převáně papírově, aby byl zápis v servisní kníce a databázi. K vlastním zásahům obvykle nedolo.
Jeden z mnoha příkladů - Palivový filtr neměněn patrně celých 64t km, při kterých jsem auto kupoval.
Dalí příklad práce autorizovanýho servisu - Po střetu předchozího majitele s kancem a opravě levého předku (světlo atd.) jsem zjistil, e konektory a relé napájení sahar, které se nacházejí právě pod levým světlem, byly vyplněny vazelínou :-( , následkem čeho se mě sahara spoutěla i na parkoviti a za studena. Opraveno vlastními silami za pomoci jumepa.
Takových zásahů jsou schopni někteří majitelé nadělat spousty a potom se auta s podlomeným zdravím zbaví. A to jsou ty náklady, který tady větina z nás popisuje.
Mít auto od nova a mít tyto zkuenosti, určitě by se mu dařilo líp a náklady by nebyly ani poloviční.
|
|
25.10.2011 21:14 -
|
2421425
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Mno sice disponuji pouze zastaralým XMemem 2.1TD ale částka co do něj padla je celkem srovnatelná s cenou nového vozu (různé značky) ve střední třídě.
Toto je pouze částka na opravách a spotřebním zboí. Auto mám 4 roky 4měsíce. Najeto 293 000km z toho já 131 000km. Utopeno v autě je 231 750kč. částa je bez paliva. Kdy připočtu cenu při koupi ( 122 000kč) máme 353 750kč. Částka hodná na prohnání kulky hlavou.
Kdybych za ty čtyři roky chodil pěky a nevyhulil 40 startek denně tak jsem si mohl vozit půlky v Porshe.
PS: kdyby někdo nevěřil té částce tak můj deník vozidla je plně přístupný.
Mno sice disponuji pouze zastaralým XMemem 2.1TD ale částka co do něj padla je celkem srovnatelná s cenou nového vozu (různé značky) ve střední třídě.
Toto je pouze částka na opravách a spotřebním zboí. Auto mám 4 roky 4měsíce. Najeto 293 000km z toho já 131 000km. Utopeno v autě je 231 750kč. částa je bez paliva. Kdy připočtu cenu při koupi ( 122 000kč) máme 353 750kč. Částka hodná na prohnání kulky hlavou.
Kdybych za ty čtyři roky chodil pěky a nevyhulil 40 startek denně tak jsem si mohl vozit půlky v Porshe.
PS: kdyby někdo nevěřil té částce tak můj deník vozidla je plně přístupný.
|
|
25.10.2011 22:06 -
|
2421438
|
|
karlos77
|
Město: Humpolec, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Ahojky ,no me stala C5II 145tis,ma sve mouchy(delal jsem loziska ramenou)ted resim nadrz a jeste je tam par vecicek,ale kdyz budou penizky tak v urcite mire to do toho auta nacpu,prodelal jsem na autech uz hodne penez,ale verim,ze tohle auto my to dokaze oplatit ale zase jak tu pisete,zalezi jaky dobytek s tim autem jezdil pred vami.
Ahojky ,no me stala C5II 145tis,ma sve mouchy(delal jsem loziska ramenou)ted resim nadrz a jeste je tam par vecicek,ale kdyz budou penizky tak v urcite mire to do toho auta nacpu,prodelal jsem na autech uz hodne penez,ale verim,ze tohle auto my to dokaze oplatit:-) ale zase jak tu pisete,zalezi jaky dobytek s tim autem jezdil pred vami.:-p
|
|
23.02.2012 16:40 -
|
2453292
|
|
613tsj
|
Město: Děčín, Auto: | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Tak dnes jsem dodělal deník vozidla,měl by být přístupný, C5ku mám od května 2009,je pravda, e jsem na ni najel odhadem jen 34t.km , ale nepřijdou mi náklady ílené. Zapsal jsem ve poctivě. Mechanik znamená můj kamarád co opravuje Citroeny a Peugeoty celý roky. Spotřebu jsem nepsal a neřeil, pohybuje se mezi 9,5 - 18 litry, podle nohy a město nebo mimo. Průměr tak 12,5.
Nelituju verze 3.0, protoe výbava dobrá a hlavně se dobře předjídí. Kupní cena taky byla velmi dobrá (5/2009), 6800eur v Citroenu v Norimberku, včetně zánovních zimních pneu.
Tak dnes jsem dodělal deník vozidla,měl by být přístupný, C5ku mám od května 2009,je pravda, e jsem na ni najel odhadem jen 34t.km , ale nepřijdou mi náklady ílené. Zapsal jsem ve poctivě. Mechanik znamená můj kamarád co opravuje Citroeny a Peugeoty celý roky. Spotřebu jsem nepsal a neřeil, pohybuje se mezi 9,5 - 18 litry, podle nohy a město nebo mimo. Průměr tak 12,5.
Nelituju verze 3.0, protoe výbava dobrá a hlavně se dobře předjídí. Kupní cena taky byla velmi dobrá (5/2009), 6800eur v Citroenu v Norimberku, včetně zánovních zimních pneu.:palec
|
|
23.02.2012 18:24 -
|
2453320
|
|
tomix
|
Město: Ceska lipa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 232 |
|
|
Mám to od 12.1 2011 najeto 15000 km a zatím jen olej nafta (alu starí) a gumy 4zimní a 2 letní tak uvidím
Mám to od 12.1 2011 najeto 15000 km a zatím jen olej nafta (alu starí) a gumy 4zimní a 2 letní tak uvidím :nevim:palec;-)
|
|
23.02.2012 21:02 -
|
2453369
|
|
miskod
|
|
|
Tak to sa radsej nepozerajte do mojho dennika...je pravda ze tam pisem kazdy prd, ale to vysledne cislo je hrozne...Navyse na jar tam pribudne dalsich 6k za zadne brzdice...
Tak to sa radsej nepozerajte do mojho dennika...je pravda ze tam pisem kazdy prd, ale to vysledne cislo je hrozne...Navyse na jar tam pribudne dalsich 6k za zadne brzdice...:-(
|
|
23.02.2012 21:24 -
|
2453391
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Vidim, ze ani gufera, ani kruzky, ani dalsia hlava.. a olej stale zere.. sila.. a kolko penazi prec.. kade a preco to ide von??
Vidim, ze ani gufera, ani kruzky, ani dalsia hlava.. a olej stale zere.. sila.. a kolko penazi prec.. kade a preco to ide von??
|
|
24.02.2012 13:33 -
|
2453497
|
|
miskod
|
|
|
Tazko povedat...Je ale pravda ze vymena hlavy pomohla zasadne...Pred tym to bolo na viac ako litri na tisic...Teraz to mam na viac ako 4tis km. Toto je uz pre mna akceptovatelne a neriesim...
Inak tesnenie pod hlavou mi neprdlo...Zhoreli mi dva vyfukove ventily...Toto ale pripisujem tomu kolko oleja to zralo.
Tazko povedat...Je ale pravda ze vymena hlavy pomohla zasadne...Pred tym to bolo na viac ako litri na tisic...Teraz to mam na viac ako 4tis km. Toto je uz pre mna akceptovatelne a neriesim...
Inak tesnenie pod hlavou mi neprdlo...Zhoreli mi dva vyfukove ventily...Toto ale pripisujem tomu kolko oleja to zralo.
|
|
24.02.2012 14:04 -
|
2453499
|
|
funtomas
|
Město: Roudnička - HK, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Holt kadá sranda něco stojí..
Já to mám za 30tkm a něco přes rok jedění celkem cca 40.000 Kč,
z toho opravy posr... věcí za 10100,-:
7300,- klapky topení
2800,- parkovací čidlo
500,- otevírání zadního okna
to není tak hrozné
Holt kadá sranda něco stojí..;-)
Já to mám za 30tkm a něco přes rok jedění celkem cca 40.000 Kč,
z toho opravy posr... věcí za 10100,-:
7300,- klapky topení
2800,- parkovací čidlo
500,- otevírání zadního okna
to není tak hrozné :-)
|
|
24.02.2012 14:45 -
|
2453500
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
Já jsem od listopadu co auto mám do něj vrazil: AP - hydroblok 2000,-, olej do AP - 1000,-, rozvody - 2000,-,
olej plus filtr do motoru - 1000, Brzdy - 3000,-, nějake drobné do vzduchového a palivového filtru.
Od té doby najeto 8000Km a jsem spokojen.
Já jsem od listopadu co auto mám do něj vrazil: AP - hydroblok 2000,-, olej do AP - 1000,-, rozvody - 2000,-,
olej plus filtr do motoru - 1000, Brzdy - 3000,-, nějake drobné do vzduchového a palivového filtru.
Od té doby najeto 8000Km a jsem spokojen.
|
|
25.02.2012 17:12 -
|
2453674
|
|
Adeon11
|
|
|
no od leta ak neratam zimne a letne gumy (500 a 350 eur) zadne naboje 200 eur, rozvody+silenblok 350, spodne motorove kryty 70 eur, predne silentbloky napravy 20 eur,zadne brzdove platnicky,atd,atd...
zabudol som na zhavice ...85 eur aj s robotou (dodr....nou)
a na jar ma cakaju predne brzdy komplet..
no od leta ak neratam zimne a letne gumy (500 a 350 eur) zadne naboje 200 eur, rozvody+silenblok 350, spodne motorove kryty 70 eur, predne silentbloky napravy 20 eur,zadne brzdove platnicky,atd,atd... :-))
zabudol som na zhavice ...85 eur aj s robotou (dodr....nou)
a na jar ma cakaju predne brzdy komplet..
|
|
26.02.2012 00:44 -
|
2453879
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak jsem si teď konečně taky doplnil deník a kdy jsem kouknul dolu na ten součet,tak mě a zamrazilo. Něco přes 40000kč. A to tam není úplně vechno a v létě mě asi čekají komplet brzdy... Natěstí větinu věcí si dělám sám,nebo je to něco za něco,take uetřím dost za práci,ale i tak přítelkyni ten deník rozhodně ukázat nemůu
Tak jsem si teď konečně taky doplnil deník a kdy jsem kouknul dolu na ten součet,tak mě a zamrazilo. Něco přes 40000kč. A to tam není úplně vechno a v létě mě asi čekají komplet brzdy... Natěstí větinu věcí si dělám sám,nebo je to něco za něco,take uetřím dost za práci,ale i tak přítelkyni ten deník rozhodně ukázat nemůu :-d
|
|
26.02.2012 07:09 -
|
2453883
|
|
Nezmar
|
Město: Okříky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
Tak mě stojí na opravách, údrbě, gumách atd - píu úplně vechno 1,03 kč/km (44520 kč za 44520 km), s naftou 2,27/km
.link.
Tak mě stojí na opravách, údrbě, gumách atd - píu úplně vechno 1,03 kč/km (44520 kč za 44520 km), s naftou 2,27/km
http://www.spritmonitor.de
|
|
26.02.2012 07:21 -
|
2453884
|
|
js42
|
|
|
Autíčko mám cca 4 roky, najeli jsme cca 55000 km. Po odečtu nákupu mi vylo asi 30.000,-Kč. Myslím, e je to částka ucházející, kdy tak u jen proto, e je naemu miláčkovi skoro deset let. Velikost sumy není tak závratná kdy ji podělím počtem let uívání. V březnu jdeme na technickou a tak uvidíme jestli mechanik neobjeví něco co by nás mohlo nějak nepříjemně, finančně, překvapit. Spíe mne zaráí jakým tempem narůstá částka v kolonce "palivo"!!!
Hezký den , vem přeje Honza
Autíčko mám cca 4 roky, najeli jsme cca 55000 km. Po odečtu nákupu mi vylo asi 30.000,-Kč. Myslím, e je to částka ucházející, kdy tak u jen proto, e je naemu miláčkovi skoro deset let:-d. Velikost sumy není tak závratná kdy ji podělím počtem let uívání. V březnu jdeme na technickou a tak uvidíme jestli mechanik neobjeví něco co by nás mohlo nějak nepříjemně, finančně, překvapit. Spíe mne zaráí jakým tempem narůstá částka v kolonce "palivo":-((((!!!
Hezký den ;-), vem přeje Honza
|
|
26.02.2012 09:38 -
|
2453922
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Moc
No zatím asi 25000t. Klasika filtry,oleje, rozvody,nemrzka ,brzdy. Ve hned po koupi.
Nepočítám provoz,to se ani nedá,protoe nás ty ejkové a stát pěkně DPHáčkuje
Ale jezdit se bude a musí.
Moc:-))))
No zatím asi 25000t. Klasika filtry,oleje, rozvody,nemrzka ,brzdy. Ve hned po koupi.
Nepočítám provoz,to se ani nedá,protoe nás ty ejkové a stát pěkně DPHáčkuje:nevim
Ale jezdit se bude a musí.
|
|
26.02.2012 11:27 -
|
2453968
|
|
lubco
|
Město: , Auto: CITROEN BERLINGO Shine BlueHDI 130 S&S | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Dokopal som sa k doplneniu denniku / je pristupny v mojom profile/ - ta suma je uzasna, na to ze ho mame len rok. Palivo je druha kapitola tejto tragedie...
Dokopal som sa k doplneniu denniku / je pristupny v mojom profile/ - ta suma je uzasna, na to ze ho mame len rok. Palivo je druha kapitola tejto tragedie...
|
|
10.03.2012 17:51 -
|
2457641
|
|
řepák
|
Město: Praha 6, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 105 |
|
|
No zatím myslím e to moc nestálo , koukal sem e počítáte snad vechno přes luxování , mytí koupě příčníků ...
odhaduji kolem 10.000,-
No zatím myslím e to moc nestálo , koukal sem e počítáte snad vechno přes luxování , mytí koupě příčníků ...
odhaduji kolem 10.000,-
|
|
11.03.2012 08:25 -
|
2457754
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
No mě taky nic moc nestála . Na to jak tady někteří psali kdy jsem dal odkaz na inzerát na C5 co jsem koupil e je to předraený a "plyvali" na ni , tak za necelý dva roky co ji mám jsem s ní najel 58 000 km , take proteklo nafty za nějakých 105 000 Kč
Nepočítám náklady který bych měl u kdejaký jiný káry - olej , filtry a pneu .
Take do C5 jsem investoval :
výměny rozvodů , zadních silenbloků př. ramene , tyček stabilizátorů , doplnění gumových dorazů na zadní nápravě , a nejvíc asi do displeje .
Finančně nevím kolik to je peněz , to neřeím , auto potřebuju , tak kdy je něco potřeba , tak neřeím jestli mám investovat nebo ne .
Preventivně jsem před první zimou vyměnil AKU a haviče .
Na mé straně spokojenost
No mě taky nic moc nestála . Na to jak tady někteří psali kdy jsem dal odkaz na inzerát na C5 co jsem koupil e je to předraený a "plyvali" na ni , tak za necelý dva roky co ji mám jsem s ní najel 58 000 km , take proteklo nafty za nějakých 105 000 Kč :-o
Nepočítám náklady který bych měl u kdejaký jiný káry - olej , filtry a pneu .
Take do C5 jsem investoval :
výměny rozvodů , zadních silenbloků př. ramene , tyček stabilizátorů , doplnění gumových dorazů na zadní nápravě , a nejvíc asi do displeje .
Finančně nevím kolik to je peněz , to neřeím , auto potřebuju , tak kdy je něco potřeba , tak neřeím jestli mám investovat nebo ne .
Preventivně jsem před první zimou vyměnil AKU a haviče .
Na mé straně spokojenost :palec
|
|
| |
|
|