| | |
16.12.2010 09:00 -
Nesmyslné chování motoru - samovolné zvyování otáček
|
2366072
|
|
Sovaja
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Ahoj ve spolek,
u druhý rok bojuju s takovým nepříjemným fenoménem v mé C5. Byla u dvakrát v servisu, pokadé se něco nalo (povolená hadice u turba, výměna palivového filtru,...), co zaručeně toto odstraní a pokadé se to projevilo zase. No a teď k tomu problému....
Upozorňuji, e problém se objeví jednou za týden, někdy jednou za měsíc...take ideální závada na diagnostiku. Jedná se o chybu, kdy náhodně začne motor zvyovat otáčky, sám od sebe. Normálně jedete a auto kubne, ale tak e si vyrazíte zuby, a pak kdykoliv kdy se rozjídíte, tak opět kubání jako blázen ovem nejen při rozjezdu, ale i ři jízdě. Nejmarkantnějí je to v nízkých otáčkách, take nejlepí jak toto přečkat je na dálnici dát estku a rozjet to, pak o tom skoro ani nevíte. Teď se chyba projevila i při zapnutém tempomatu - uprostřed jízdy. Problém se objevuje tak 10 minut a pak zase jakoby nic. Vimnul jsem si, e na otáčkoměru je vidět, e bez lápnutí na pedál plynu vdy vyletí otáčky na cca 2000 a zase spadnou...celkem v pravidelných vlnách. Je to straně nepříjemné, protoe auto opravdu hodně cuká. Nepomáhá ani vypnout motor a chvilku počkat. Dokonce ani přes noc nepomohlo nechat auto stát, ráno tam byl problém opět. patné je, e s touhle četností a trváním problému nemám vůbec nárok dojet do servisu na diagnostiku...
Problém je, e i v servisu mě řeknou, e to můe být tím a tím a tím.......pak technik povídá půl hodiny a virtuálně povyměňuje půlku auta.....
Kdyby vás někoho něco napadlo... nebo měl někdo stejný problém....předem dík
Ahoj ve spolek,
u druhý rok bojuju s takovým nepříjemným fenoménem v mé C5. Byla u dvakrát v servisu, pokadé se něco nalo (povolená hadice u turba, výměna palivového filtru,...), co zaručeně toto odstraní a pokadé se to projevilo zase. No a teď k tomu problému....
Upozorňuji, e problém se objeví jednou za týden, někdy jednou za měsíc...take ideální závada na diagnostiku. Jedná se o chybu, kdy náhodně začne motor zvyovat otáčky, sám od sebe. Normálně jedete a auto kubne, ale tak e si vyrazíte zuby, a pak kdykoliv kdy se rozjídíte, tak opět kubání jako blázen ovem nejen při rozjezdu, ale i ři jízdě. Nejmarkantnějí je to v nízkých otáčkách, take nejlepí jak toto přečkat je na dálnici dát estku a rozjet to, pak o tom skoro ani nevíte. Teď se chyba projevila i při zapnutém tempomatu - uprostřed jízdy. Problém se objevuje tak 10 minut a pak zase jakoby nic. Vimnul jsem si, e na otáčkoměru je vidět, e bez lápnutí na pedál plynu vdy vyletí otáčky na cca 2000 a zase spadnou...celkem v pravidelných vlnách. Je to straně nepříjemné, protoe auto opravdu hodně cuká. Nepomáhá ani vypnout motor a chvilku počkat. Dokonce ani přes noc nepomohlo nechat auto stát, ráno tam byl problém opět. patné je, e s touhle četností a trváním problému nemám vůbec nárok dojet do servisu na diagnostiku...
Problém je, e i v servisu mě řeknou, e to můe být tím a tím a tím.......pak technik povídá půl hodiny a virtuálně povyměňuje půlku auta.....
Kdyby vás někoho něco napadlo... :-) nebo měl někdo stejný problém....předem dík
|
|
16.12.2010 13:30 -
Re: Nesmyslné chování motoru - samovolné zvyování otáček
|
2366099
|
|
jruze
|
|
|
Mně to takle dělala C5I - přidal jsem trochu plyn a ona si to přebrala asi tak e chci závodit(větinou na zpátečku) no a ubrzdit ji byl kolikrát docela problém(automat) nikdy jsem na to nepřiel-udělalo to za 4roky tak 20x
Mně to takle dělala C5I - přidal jsem trochu plyn a ona si to přebrala asi tak e chci závodit(větinou na zpátečku):-d no a ubrzdit ji byl kolikrát docela problém(automat) nikdy jsem na to nepřiel-udělalo to za 4roky tak 20x:nevim
|
|
16.12.2010 14:30 -
|
2366102
|
|
Sovaja
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Hmm, někdy se to objeví dvakrát za týden, někdy dva měsíce nic, jene bohuel u mě se vůbec nedotknu pedálu plynu a přesto ty otáčky ítaj.......nejhorí je to řadit 1-2-3......jak se netrefí do toho výstřelu plynu, tak si vyrazí zuby....
Hmm, někdy se to objeví dvakrát za týden, někdy dva měsíce nic, jene bohuel u mě se vůbec nedotknu pedálu plynu a přesto ty otáčky ítaj.......nejhorí je to řadit 1-2-3......jak se netrefí do toho výstřelu plynu, tak si vyrazí zuby....
|
|
16.12.2010 14:53 -
|
2366103
|
|
jumep
|
|
|
toto je presne tazko diagnostikovatelne, jedine ak mas vlastnu diag stale pripojenu k autu a vidis ked sa to stane co sa deje, alebo mat stastie a dojst do servisu ked sa to stane
otazka je ako su na tom online hodnoty - ci tam aspon nieco nenaznacuje pricinu ...
toto je presne tazko diagnostikovatelne, jedine ak mas vlastnu diag stale pripojenu k autu a vidis ked sa to stane co sa deje, alebo mat stastie a dojst do servisu ked sa to stane
otazka je ako su na tom online hodnoty - ci tam aspon nieco nenaznacuje pricinu ...
|
|
16.12.2010 15:39 -
|
2366105
|
|
tief
|
|
|
rozsviti se servis ?
rozsviti se servis ?
|
|
16.12.2010 16:03 -
|
2366107
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
je to presne jak jsi napsal v uvodu : Upozorňuji, e problém se objeví jednou za týden, někdy jednou za měsíc...take ideální závada na diagnostiku.
nikdo z nas na dalku neumi..
je to presne jak jsi napsal v uvodu : Upozorňuji, e problém se objeví jednou za týden, někdy jednou za měsíc...take ideální závada na diagnostiku.
nikdo z nas na dalku neumi..
|
|
16.12.2010 21:26 -
|
2366118
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
No jak resim tu svoji C5, tak jsem na neco podobneho narazil na francouzskem foru C5.
.link.
Ale tady zrejme tekly vstriky a to natavilo pisty!
Nicmene pan tam popisuje vypadky taho motoru...
Projed cele vlakno a treba te to nekam dovede...
No jak resim tu svoji C5, tak jsem na neco podobneho narazil na francouzskem foru C5.
http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=fr&tl=cs&u=http%3A%2F%2Fwww.forum-auto.com%2Fmarques%2Fcitroen%2Fsujet12196.htm
Ale tady zrejme tekly vstriky a to natavilo pisty!
Nicmene pan tam popisuje vypadky taho motoru...
Projed cele vlakno a treba te to nekam dovede...
|
|
17.12.2010 10:10 -
|
2366159
|
|
Sovaja
|
|
|
No, motor by měl být celkově v pohodě, byla vlastně dělaná loni generálka, po té co se vysypalo turbo a lehce se to potkalo.....take bylo ve rozebráno, proměřeno, smontováno.
Ani jsem nechtěl od nikoho konkrétní radu, spí, zda někdo netrpí stejným problém a náhodou se mu u to nepodařilo vyřeit.
Jinak servis se nerozsvítí...vlastně kromě toho kubání a ručičky otáčkoměru to na autě nepozná.....
No je to na prd......tentokrát vyjímečně souhlasím s autorizákem, kdy mechanik řekl...No víte, nejlepí bude, kdy vás to někde nechá stát na silnici, pak bude jasno.....
No, motor by měl být celkově v pohodě, byla vlastně dělaná loni generálka, po té co se vysypalo turbo a lehce se to potkalo.....take bylo ve rozebráno, proměřeno, smontováno.
Ani jsem nechtěl od nikoho konkrétní radu, spí, zda někdo netrpí stejným problém a náhodou se mu u to nepodařilo vyřeit.
Jinak servis se nerozsvítí...vlastně kromě toho kubání a ručičky otáčkoměru to na autě nepozná.....
No je to na prd......tentokrát vyjímečně souhlasím s autorizákem, kdy mechanik řekl...No víte, nejlepí bude, kdy vás to někde nechá stát na silnici, pak bude jasno.....
|
|
14.02.2012 16:57 -
|
2451087
|
|
js42
|
|
|
Ahoj vichni.
Tak mám taky nějaký problém s otáčkami motoru. Stalo se mi to v poslední době, cca asi v průběhu týdne, podruhé. Při běné cestovní rychlosti, co je u nás cca 30-40km, vude sníh a led, chcete přeřadit a po vylápnutí spojky vyletí otáčky k 5tis a dolů je dostane jen zařazená rychlost. Absolutně ádná odezva na plynový pedál. Teď naposledy, tedy včera večer, jsem musel vypnout motor a potom teprve zastavovat. Dokonce mi vyskočila hláka, e mám problém s brzdami a mám navtívit servis. Serviska se rozsvítila. Auto jsem nakonec odstavil asi na půl hodiny. el jsem na kávu, ale bylo to spí na panáka. Potom jsem nastartoval a normálně dojel domů. Serviska ani jiná hláka u potom nesvítila. Můu Vám říct, e kdy se mi to stalo poprvé tak jsem měl docela hoňku to ukočírovat jak jsem se lekl.
Jinak v obou případech byl docela silný mráz, tak to moná bude souviset s tím. Zkusím ho dám do teplé garáe a uvidíme. Jen doufám, e to nebude nic závanějího. Stejně asi budu muset navtívit "dvorního"
opraváře aby podumal!
Pokud máte s tímto problémem někdo nějaké zkuenosti, budu rád za rady a náměty.
Přeji vem krásný den a i večer .
Honza
Ahoj vichni.
Tak mám taky nějaký:nevim problém s otáčkami motoru. Stalo se mi to v poslední době, cca asi v průběhu týdne, podruhé. Při běné cestovní rychlosti, co je u nás cca 30-40km, vude sníh a led, chcete přeřadit a po vylápnutí spojky vyletí otáčky k 5tis a dolů je dostane jen zařazená rychlost:nevim. Absolutně ádná odezva na plynový pedál. Teď naposledy, tedy včera večer, jsem musel vypnout motor a potom teprve zastavovat. Dokonce mi vyskočila hláka, e mám problém s brzdami a mám navtívit servis:-(. Serviska se rozsvítila. Auto jsem nakonec odstavil asi na půl hodiny. el jsem na kávu, ale bylo to spí na panáka. Potom jsem nastartoval a normálně dojel domů:-d. Serviska ani jiná hláka u potom nesvítila. Můu Vám říct, e kdy se mi to stalo poprvé tak jsem měl docela hoňku to ukočírovat jak jsem se lekl:-o.
Jinak v obou případech byl docela silný mráz, tak to moná bude souviset s tím. Zkusím ho dám do teplé garáe a uvidíme. Jen doufám, e to nebude nic závanějího. Stejně asi budu muset navtívit "dvorního"
opraváře aby podumal!
Pokud máte s tímto problémem někdo nějaké zkuenosti, budu rád za rady a náměty.
Přeji vem krásný den a i večer:palec .
Honza
|
|
14.02.2012 17:39 -
|
2451110
|
|
pajauchy
|
Město: Hrdibořice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 148 |
|
|
Ahoj Honzo mě to delává uplně to samé co tobě i s tou hlákou . Po nastartování pak u je to v poho. Přisuzoval bych to těm mrazům ale jsem laik tak nevím. Osobně jezdím s lehkou nohou na plynu aby se to zas neseklo
Ahoj Honzo mě to delává uplně to samé co tobě i s tou hlákou . Po nastartování pak u je to v poho. Přisuzoval bych to těm mrazům ale jsem laik tak nevím. Osobně jezdím s lehkou nohou na plynu aby se to zas neseklo:palec
|
|
14.02.2012 18:21 -
|
2451165
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
máme na druhém autě stejný problém .link.
Je to stejný motor, stejný koncern.
máme na druhém autě stejný problém http://www.peugeot-club.com/forum/viewthread.php?tid=103869
Je to stejný motor, stejný koncern.
|
|
14.02.2012 19:29 -
|
2451258
|
|
jumep
|
|
|
nezasekava sa vam klapka zamrznutou kockou ladu ako to niekto v inom vlakne pisal?
konkretne tu: .link.
nezasekava sa vam klapka zamrznutou kockou ladu ako to niekto v inom vlakne pisal?
konkretne tu: http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/1803430-zasekly-plyn-u-1-8-16v-r-v-2002/
|
|
14.02.2012 19:38 -
|
2451263
|
|
Rosta
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Myslim ze tady .link. a tady .link. Stalo se mi to taky, jen ze plyn vyletel az do 6000 a nesel dolu. Muze za to namrzani vodnich par v hadici odvetrani motorove skrine a pripadne ji privedeny led na plynove klapce (tedy u mne). Frantici na to prodavaji opravnou sadu do severskych zemi, bratru za 8 klacku. Ja zatim dumam jak vyresit ohrivani te trubky nejak elektricky (zatim jsem ji obalil jen izolaci bez vytapeni).
Ta opravna sada resi i druhy problem, ktery to muze zpusobit - zamrznuti te trubky zpusobi vyrazeni olejomerky pretlakem a tou ti pak vyleti cela olejova napln ven z motoru. Obsahuje nejakou pretlakovou klapku ktera pripadne pretlak v motorove skrini odfoukne. Doufam ze to vytapeni hadicky vyresi i tenhle scenar.
Myslim ze tady http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/1803430-zasekly-plyn-u-1-8-16v-r-v-2002/ a tady http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/168476-lpg-a-c5/11/. Stalo se mi to taky, jen ze plyn vyletel az do 6000 a nesel dolu. Muze za to namrzani vodnich par v hadici odvetrani motorove skrine a pripadne ji privedeny led na plynove klapce (tedy u mne). Frantici na to prodavaji opravnou sadu do severskych zemi, bratru za 8 klacku. Ja zatim dumam jak vyresit ohrivani te trubky nejak elektricky (zatim jsem ji obalil jen izolaci bez vytapeni).
Ta opravna sada resi i druhy problem, ktery to muze zpusobit - zamrznuti te trubky zpusobi vyrazeni olejomerky pretlakem a tou ti pak vyleti cela olejova napln ven z motoru. Obsahuje nejakou pretlakovou klapku ktera pripadne pretlak v motorove skrini odfoukne. Doufam ze to vytapeni hadicky vyresi i tenhle scenar.
|
|
16.02.2012 17:22 -
|
2452006
|
|
js42
|
|
|
Díky za názory a rady.
Je pravdou, e po prvním zjitěném problému tohoto druhu jsem parkoval asi dva dny v teplé garái a potom byl klid.
Přeji vem pěkný den, Honza.
Díky za názory a rady.
Je pravdou, e po prvním zjitěném problému tohoto druhu jsem parkoval asi dva dny v teplé garái a potom byl klid.
Přeji vem pěkný den, Honza.
|
|
| |
|
|