| | |
27.02.2011 18:37 -
Střet s dírou v silnici
|
2375348
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Na jinak dobrý silnici jsem v koloně v 90 km/h vzal celkem hlubokou díru akorát na pravý kolo. Malej ďolík v ráfku, guma přeila. Ironií osudu to bylo cestou do servisu na pravidelnou prohlídku (2 km před), take servisák mi rovnou nechal ráfek vyklepat a převáit a zkontroloval ramena -> prý se tomu nic nestalo. Nechal jsem zkontrolovat geometrii - po mírné korekci taky cajk, krom o skoro mm dozadu posunutý pravý zadní kolo, co asi nebude mít velkej vliv.
Bohuel mi to teď ale mírně táhne doprava (musím korigovat trochu volantem doleva) - projeví se to jenom v rychlosti nad kilo, straný to neni, spí mě to tve (jinak nahutěný nebo sjetý gumy dokáou udělat víc).
Čím to jetě můe být, co a jak by se mělo zkontrolovat a jak by to lo nastavit?
Gumy jsou nový, nahutěný stejně, sleduju to dýl, a není to větrem, i kdy ten dokáe udělat taky divy.
Na jinak dobrý silnici jsem v koloně v 90 km/h vzal celkem hlubokou díru akorát na pravý kolo. Malej ďolík v ráfku, guma přeila. Ironií osudu to bylo cestou do servisu na pravidelnou prohlídku (2 km před), take servisák mi rovnou nechal ráfek vyklepat a převáit a zkontroloval ramena -> prý se tomu nic nestalo. Nechal jsem zkontrolovat geometrii - po mírné korekci taky cajk, krom o skoro mm dozadu posunutý pravý zadní kolo, co asi nebude mít velkej vliv.
Bohuel mi to teď ale mírně táhne doprava (musím korigovat trochu volantem doleva) - projeví se to jenom v rychlosti nad kilo, straný to neni, spí mě to tve (jinak nahutěný nebo sjetý gumy dokáou udělat víc).
Čím to jetě můe být, co a jak by se mělo zkontrolovat a jak by to lo nastavit?
Gumy jsou nový, nahutěný stejně, sleduju to dýl, a není to větrem, i kdy ten dokáe udělat taky divy.
|
|
27.02.2011 18:40 -
Re: Střet s dírou v silnici
|
2375350
|
|
jumep
|
|
|
eh, zeby loziska ramien zadnej napravy?
tomu by zodpovedala aj 1mm vzadu kolo a potom sa pri jazde geometria zmeni ...
robil si tu napravu niekedy?
ako to vypada okolo toho srobu ramena?
eh, zeby loziska ramien zadnej napravy?
tomu by zodpovedala aj 1mm vzadu kolo a potom sa pri jazde geometria zmeni ...
robil si tu napravu niekedy?
ako to vypada okolo toho srobu ramena?
|
|
27.02.2011 20:29 -
|
2375357
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Víc to schytalo přední kolo (zadní nevím, tam byl ráfek OK).
S nápravou se jinak nic nedělalo.
Okolo jakýho roubu ramena myslí? Sám se v tom nehrabu, spí si to nechám servisovat, tak nevim, kam koukat..
Víc to schytalo přední kolo (zadní nevím, tam byl ráfek OK).
S nápravou se jinak nic nedělalo.
Okolo jakýho roubu ramena myslí? Sám se v tom nehrabu, spí si to nechám servisovat, tak nevim, kam koukat..
|
|
27.02.2011 20:32 -
|
2375365
|
|
jumep
|
|
|
zadne ramena ... proste vseobecne
tam kde je ta gola
.link.
resp tento vytiahnuty srob
.link.
tu vidis zvnutra je to mastne od vazeliny a zvonku je ta mastnota zahadzana blatom
ak je to mastne, treba to riesit
zadne ramena ... proste vseobecne
tam kde je ta gola
http://c5.jumep.com/ramena/thumbs/P1080036.JPG
resp tento vytiahnuty srob
http://c5.jumep.com/ramena/P1080041.JPG
tu vidis zvnutra je to mastne od vazeliny a zvonku je ta mastnota zahadzana blatom
ak je to mastne, treba to riesit
|
|
27.02.2011 20:36 -
|
2375367
|
|
JirkaŘ
|
|
|
jumep myslel jak to vypadá u roubu zadního ramene... podívej se na tuto fotku.
Pak se zkus podívat jak vypadá roub na zadní nápravě tvého vozu. Pokud to bude orezlé, tak se loiska zadní nápravy u tebe jetě neměnily, a je moné e bude výměna potřebná.
(P.S. Fotku jsem si vypůjil od uivatele mirke , kde mu LDS prosakovala...)
A jéje... ne jsem nael fotku, tak mě Petr předběhl....
jumep myslel jak to vypadá u roubu zadního ramene... podívej se na tuto fotku.
Pak se zkus podívat jak vypadá roub na zadní nápravě tvého vozu. Pokud to bude orezlé, tak se loiska zadní nápravy u tebe jetě neměnily, a je moné e bude výměna potřebná.
(P.S. Fotku jsem si vypůjil od uivatele mirke , kde mu LDS prosakovala...)
A jéje... ne jsem nael fotku, tak mě Petr předběhl.... :-)
Přílohy: 03.JPG ( 429179b ) - |
|
27.02.2011 20:38 -
|
2375370
|
|
jumep
|
|
|
orezla napravnica neznamena nic ... dolezita je ta vytecena vazelina, resp. ked je to jednoznacne vyosene tak je zle (ale vtedy to vrzga uz ..)
edit: jo a zadna naprava nema nic spolocne z dierou v ceste, je to bezna vec a teda v tomto vlakne vlastne offtopic
orezla napravnica neznamena nic ... dolezita je ta vytecena vazelina, resp. ked je to jednoznacne vyosene tak je zle (ale vtedy to vrzga uz ..)
edit: jo a zadna naprava nema nic spolocne z dierou v ceste, je to bezna vec a teda v tomto vlakne vlastne offtopic
|
|
06.03.2011 19:54 -
|
2376399
|
|
myneur
|
|
|
Čeknul jsem ty zadní nápravy, a obě vypadají stejně, čistě a sue s pocitem jistoty a bezpečí
Přikládám výpis z geometrie, kdyby někoho napadlo, čím to je.. Geometrářovi jsem říkal, e jsem vzal díru, a ten na to říkal, taky, e je to v klidu..
Čeknul jsem ty zadní nápravy, a obě vypadají stejně, čistě a sue s pocitem jistoty a bezpečí:)
Přikládám výpis z geometrie, kdyby někoho napadlo, čím to je.. Geometrářovi jsem říkal, e jsem vzal díru, a ten na to říkal, taky, e je to v klidu..
Přílohy: IMG_1751.jpg ( 718375b ) - |
|
27.10.2011 15:05 -
|
2421627
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Včera jsem tahal bráchu s jeho C5 ze zahrady (nemohl vyjet z mokré trávy ve svahu). Při přejezdu chodníku (nájezd k zahradě) jsem pravou stranou vozu najel na dekl od kanálu, ten se přizvedl a zapřel se o spodek vozu v úrovni předních dveří (spolujezdec). Podvozek jsem přizvedl, opatrně (po zjitění co se stalo) postupným vytáčením koly objel kanál... a pak doma při kontrole, jestli se něco pokodilo ve spod zjistil, e na spodku podlahy v místě, kde je sedačka spolujezdce, moná chybí kryt a je vidět něco jako radiátor od topení ?
áhl jsem na to a bylo to po jízdě ohřáté. (Vede to teplý vzduch pod předním sedadlem?)
Má v tom místě být kryt, nebo nee ? A pokud mi kryt skutečně chybí, jaké je jeho objednávací číslo (a cena) ? Na service.citroen.com jsem nic nenael.
Máte to tak samo jako já ? Nebo je tam kryt ??? Dříve jsem si ničeho takového neviml...
Fotky v příloze...
Včera jsem tahal bráchu s jeho C5 ze zahrady (nemohl vyjet z mokré trávy ve svahu). Při přejezdu chodníku (nájezd k zahradě) jsem pravou stranou vozu najel na dekl od kanálu, ten se přizvedl a zapřel se o spodek vozu v úrovni předních dveří (spolujezdec). Podvozek jsem přizvedl, opatrně (po zjitění co se stalo) postupným vytáčením koly objel kanál... a pak doma při kontrole, jestli se něco pokodilo ve spod zjistil, e na spodku podlahy v místě, kde je sedačka spolujezdce, moná chybí kryt a je vidět něco jako radiátor od topení ?
áhl jsem na to a bylo to po jízdě ohřáté. (Vede to teplý vzduch pod předním sedadlem?)
Má v tom místě být kryt, nebo nee ? A pokud mi kryt skutečně chybí, jaké je jeho objednávací číslo (a cena) ? Na service.citroen.com jsem nic nenael.
Máte to tak samo jako já ? Nebo je tam kryt ??? Dříve jsem si ničeho takového neviml...
Fotky v příloze...
Přílohy: DSCN3392.JPG ( 275374b ) - DSCN3393.JPG ( 245423b ) - |
|
27.10.2011 15:16 -
|
2421639
|
|
Jeffrey
|
|
|
Je to chladič nafty, vypadá v pořádku a ádný kryt na tom být nemá.
Funkce: z přepadů vstřiků se Ti vrací nafta zpět do nádre přes tento chladič, jeliko je ohřátá.
kód dílu je 1579 Y2
Je to chladič nafty, vypadá v pořádku a ádný kryt na tom být nemá.
Funkce: z přepadů vstřiků se Ti vrací nafta zpět do nádre přes tento chladič, jeliko je ohřátá.:-)
kód dílu je 1579 Y2
Přílohy: chladič nafty C5I.jpg ( 88654b ) - |
|
27.10.2011 18:02 -
|
2421717
|
|
jumep
|
|
|
vsetko tam mas uplne vporiadku podla fotky ... ak tam uvidis tiez vpredu toho vodu, je to tiez z vyparniku klimatizacie ...
ps. kup si spunty co drzia ten "plast" - objednacie cislo: 7013 V8
vsetko tam mas uplne vporiadku podla fotky ... ak tam uvidis tiez vpredu toho vodu, je to tiez z vyparniku klimatizacie ...
ps. kup si spunty co drzia ten "plast" - objednacie cislo: 7013 V8
|
|
27.10.2011 21:25 -
|
2421806
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Jeffrey, jumep : Kluci díky za ujitění ! Jsem rád, e je to v pořádku... ale včera mě oblil pot, jak jsem viděl ten poklop v podlaze opřený... a ten chladič, vůbec jsem netuil e tam něco takového je. Se divím, e jsem ho dříve neviděl ! (Neviml si)
Petře díky za tip - ty punty. Objednám a dám je tam.
Jeffrey, jumep : Kluci díky za ujitění ! Jsem rád, e je to v pořádku... ale včera mě oblil pot, jak jsem viděl ten poklop v podlaze opřený... a ten chladič, vůbec jsem netuil e tam něco takového je. Se divím, e jsem ho dříve neviděl ! (Neviml si)
Petře díky za tip - ty punty. Objednám a dám je tam.
|
|
| |
|
|