| | |
04.09.2011 20:57 -
zvuk od zadnych kolies
|
2411860
|
|
Adeon11
|
|
|
Ahojte, neviete mi niekto prosim poradit, pri rychlosti nad 70 km/h sa od laveho zadneho kolesa ozyva cudny zvuk, ktory silnie s narastajucou rychlostou. Viezol som na zadnom sedadle aj chalana,co mi C5 robi, a ze to nie je kovovy zvuk, ako keby to robilo prudenie vzduchu...zatial mi chyba plastovy kryt pod motorom,ale nemam sajnu ci to moze byt ono...gumy mam fungl nove michelin premacy hp,osobne sa mi zda, ze idu ticho...alebo predsa jedna z nich je hlucna od urcitej rychlosti?podotykam ze v zakrutach,na rovinke je zvuk rovnaky, ovplyvnuje ho iba rychlost, ziadne klepanie,vibracie...
Ahojte, neviete mi niekto prosim poradit, pri rychlosti nad 70 km/h sa od laveho zadneho kolesa ozyva cudny zvuk, ktory silnie s narastajucou rychlostou. Viezol som na zadnom sedadle aj chalana,co mi C5 robi, a ze to nie je kovovy zvuk, ako keby to robilo prudenie vzduchu...zatial mi chyba plastovy kryt pod motorom,ale nemam sajnu ci to moze byt ono...gumy mam fungl nove michelin premacy hp,osobne sa mi zda, ze idu ticho...alebo predsa jedna z nich je hlucna od urcitej rychlosti?podotykam ze v zakrutach,na rovinke je zvuk rovnaky, ovplyvnuje ho iba rychlost, ziadne klepanie,vibracie...
|
|
04.09.2011 20:59 -
Re: zvuk od zadnych kolies
|
2411862
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
Adeon11 napsal(a): Ahojte, neviete mi niekto prosim poradit, pri rychlosti nad 70 km/h sa od laveho zadneho kolesa ozyva cudny zvuk, ktory silnie s narastajucou rychlostou. Viezol som na zadnom sedadle aj chalana,co mi C5 robi, a ze to nie je kovovy zvuk, ako keby to robilo prudenie vzduchu...zatial mi chyba plastovy kryt pod motorom,ale nemam sajnu ci to moze byt ono...gumy mam fungl nove michelin premacy hp,osobne sa mi zda, ze idu ticho...alebo predsa jedna z nich je hlucna od urcitej rychlosti?podotykam ze v zakrutach,na rovinke je zvuk rovnaky, ovplyvnuje ho iba rychlost, ziadne klepanie,vibracie...
dojdi na sraz, povozíme, pokukáme, a vyřknem ortel
dojdi na sraz, povozíme, pokukáme, a vyřknem ortel :-D
|
|
04.09.2011 21:06 -
|
2411869
|
|
jumep
|
|
|
prosim ta, vymen toho mechanika, ak niekto povie ze C5 a vzduch, nema o tom ani paru ...
s narastajucou rychlostou sa odtial moze ozyvat
1. nieco uvolnene, suchajuce o kolo alebo rezuce vzduch
2. naboj (lozisko)
3. guma, ak su zle loziska v ramenach a teda je porusena geometria napravy
prosim ta, vymen toho mechanika, ak niekto povie ze C5 a vzduch, nema o tom ani paru ...
s narastajucou rychlostou sa odtial moze ozyvat
1. nieco uvolnene, suchajuce o kolo alebo rezuce vzduch
2. naboj (lozisko)
3. guma, ak su zle loziska v ramenach a teda je porusena geometria napravy
|
|
05.09.2011 12:03 -
|
2411969
|
|
Adeon11
|
|
|
tym vzduchom som myslel ako jumep pise: rezuce vzduch..
pripadne samotna guma..lebo ked som pred mesiacom auto kupil,doviezol som ho na zodratych gumach a vtedy to tusim nerobilo..kupil som tie micheliny,prezul v pneuservise a odvtedy to vydava ten cudny zvuk..nieco ako ked idete rychlo na horskom bicykli...guma ale po 3 tis km ma rovnomerny dezen...
co sa tyka mechanika...je to citroenista,tu v TN ineho nepoznam, zatial poradil vzdy dobre...
tym vzduchom som myslel ako jumep pise: rezuce vzduch..
pripadne samotna guma..lebo ked som pred mesiacom auto kupil,doviezol som ho na zodratych gumach a vtedy to tusim nerobilo..kupil som tie micheliny,prezul v pneuservise a odvtedy to vydava ten cudny zvuk..nieco ako ked idete rychlo na horskom bicykli...guma ale po 3 tis km ma rovnomerny dezen...
co sa tyka mechanika...je to citroenista,tu v TN ineho nepoznam, zatial poradil vzdy dobre...
|
|
05.09.2011 12:53 -
|
2411973
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Zkus prohodit zadní gumy a projeď se, jestli se to přestěhuje (pak to bude guma/kolo), nebo zůstane vlevo.
Zkus prohodit zadní gumy a projeď se, jestli se to přestěhuje (pak to bude guma/kolo), nebo zůstane vlevo.
|
|
13.09.2011 23:44 -
|
2413557
|
|
Adeon11
|
|
|
no tak dnes som vymenil predne kolesa za zadne+vyvazenie+geometria a zasa priblizne od 70ky hvizdavy zvuk od zadnych kolies (kolesa)...tak teda neviem...
no tak dnes som vymenil predne kolesa za zadne+vyvazenie+geometria a zasa priblizne od 70ky hvizdavy zvuk od zadnych kolies (kolesa)...tak teda neviem...
|
|
14.09.2011 06:59 -
|
2413562
|
|
JirkaŘ
|
|
|
napadá mě... nejsou to slyet zadní desky ve třmenech brzd ?
napadá mě... nejsou to slyet zadní desky ve třmenech brzd ?
|
|
14.09.2011 07:40 -
|
2413566
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Nebo nemůe mít vyhlý třmen vlivem oxidace hliníku s ocelovým ramenem, který by u krtal o disk? Podívej se na vnitřní stranu disku jestli tam není nějaký otěr.
Nebo nemůe mít vyhlý třmen vlivem oxidace hliníku s ocelovým ramenem, který by u krtal o disk? Podívej se na vnitřní stranu disku jestli tam není nějaký otěr.
|
|
14.09.2011 10:42 -
|
2413590
|
|
Adeon11
|
|
|
dnes idem za jumepom do piestan,tak sa snad dozviem co to je )
dnes idem za jumepom do piestan,tak sa snad dozviem co to je :)))
|
|
14.09.2011 20:19 -
|
2413696
|
|
jumep
|
|
|
tak je to naboj, uplna klasika ...
tak je to naboj, uplna klasika ...
|
|
14.09.2011 20:35 -
|
2413713
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Aha, tak to vlastně taky znám z Xantie. Takhle se mi začalo ozývat přední kolo - loisko nezačalo hučet, ale vrčelo to, jako kdy kuličky v něm jezdí po vroubkované dráze.
Aha, tak to vlastně taky znám z Xantie. Takhle se mi začalo ozývat přední kolo - loisko nezačalo hučet, ale vrčelo to, jako kdy kuličky v něm jezdí po vroubkované dráze.
|
|
14.09.2011 20:38 -
|
2413714
|
|
jumep
|
|
|
presne ... ja to volam vrtulnik
ale nema to tak hrozne, premazol som to, chvilu vydrzi a potom si kupi a vymeni ...
presne ... ja to volam vrtulnik :)
ale nema to tak hrozne, premazol som to, chvilu vydrzi a potom si kupi a vymeni ...
|
|
14.09.2011 23:35 -
|
2413765
|
|
Adeon11
|
|
|
jj mozno jumep vymeni,adeon so svojimi ,,znalostami´´ len kupi
jj mozno jumep vymeni,adeon so svojimi ,,znalostami´´ len kupi :)
|
|
14.09.2011 23:36 -
|
2413766
|
|
jumep
|
|
|
to premazanie trocha pomohlo ci ani nie?
to premazanie trocha pomohlo ci ani nie?
|
|
14.09.2011 23:43 -
|
2413767
|
|
Adeon11
|
|
|
ani nie ale neva,vieme kde je problem,tak som kludnejsi,sa poriesi a bude...
ani nie:-)))) ale neva,vieme kde je problem,tak som kludnejsi,sa poriesi a bude...
|
|
15.09.2011 12:08 -
|
2413870
|
|
tomc
|
|
|
na takovéhle potvory pouívám vazelinu,,lubrifilm"obsahuje měd a olovo které se vtlačí do poru a dráek v loisku.
na takovéhle potvory pouívám vazelinu,,lubrifilm"obsahuje měd a olovo které se vtlačí do poru a dráek v loisku.
|
|
15.09.2011 18:58 -
|
2414009
|
|
jumep
|
|
|
olovo? to je dnes zakazane vo vseobecnosti, v ramci ROHS ....
olovo? to je dnes zakazane vo vseobecnosti, v ramci ROHS ....
|
|
| |
|
|