| | |
23.05.2011 09:20 -
Dopravní předpisy cizích států
|
2391754
|
|
czpepikcz
|
Město: Mnisek pod Brdy, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 75 |
|
|
Nevíte někdo, jak je to v těchhle zemích se světlama pro denní svíceni? Hledal jsem, ale nikde nenael...
(po přesunu se změnil nadpis - těmihle zeměmi myleno Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko)
Nevíte někdo, jak je to v těchhle zemích se světlama pro denní svíceni? Hledal jsem, ale nikde nenael...
(po přesunu se změnil nadpis - těmihle zeměmi myleno Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko)
|
|
23.05.2011 14:02 -
Re: Dopravní předpisy cizích států
|
2391821
|
|
flyteSVK
|
|
|
Slovinsko a Rakusko su clenmi EU, takze to iste ako v CZ/SK. Chorvatsko netusim.
Slovinsko a Rakusko su clenmi EU, takze to iste ako v CZ/SK. Chorvatsko netusim.
|
|
23.05.2011 14:50 -
|
2391829
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
To e jsou členy EU nic neřekne - dopravní předpisy nejsou v Evropě jednotné.
- Od 1. ledna 2008 v Rakousku neplatí povinnost svítit tlumenými světly celý den.
- Slovinsko, Chorvatsko - povinnost svítit celý den po celý rok (pokud má homologovaná u nás schválená denní světla, tak těmi).
To e jsou členy EU nic neřekne - dopravní předpisy nejsou v Evropě jednotné.
- Od 1. ledna 2008 v Rakousku neplatí povinnost svítit tlumenými světly celý den.
- Slovinsko, Chorvatsko - povinnost svítit celý den po celý rok (pokud má homologovaná u nás schválená denní světla, tak těmi).
|
|
23.05.2011 15:54 -
|
2391840
|
|
flyteSVK
|
|
|
Otazka bola na svetla na svetla pre denne svietenie. Tym som rozumel dodatocne domontovane DRL. Samozrejme, miestna legislativa upravuje ci a kedy musis svietit, ale instalacia svetiel ma v celej EU rovnake kriteria.
Otazka bola na svetla na svetla pre denne svietenie. Tym som rozumel dodatocne domontovane DRL. Samozrejme, miestna legislativa upravuje ci a kedy musis svietit, ale instalacia svetiel ma v celej EU rovnake kriteria.
|
|
23.05.2011 16:33 -
|
2391852
|
|
stano1
|
|
|
Rýchlos v Rakúsku: V Rakúsku to berú troku korektnejie ako u nás... Nad 100 km/h. majú odchýžku 5% a plus toleranciu 6 km/h. to znamená e prakticky do rýchlosti 145 km/h.(na tacho) vás nerieia.Túto info mám priamo od rakúskeho policajta(zmerali ma a zastavili,tak som ho vyspovedal).
(vlastná skúsenos): Hlavne kde merávajú,sú zníené rýchlosti pri dialničných napájačoch a kríoch.Pozor, merávaú aj v noci a ani v tiahlej zatáčke to nie je problém. (sedí v Sharane ako spolujazdec a meria pitolou) Potom pozor ete na pevné radary,(je to taká uia podlhovastá plechová búdka bledoedej farby a vyzerá ako neaká rozvodná skrina na elektr. dávajú ich hlavne kde je stavba na ceste ale len pri vjazde .
Ak budete musie tankova tak jednoznačne Shell je to super nafta,zatial najlepia,akú som kedy tankoval.
Na tankovanie doporučujem zís z dialnice väčinou hned sú pumpy na kraji, a dá sa aj pohodlne vráti spä na dialnicu. Cena je niia o 5 a 8 centov na liter
Rýchlos v Rakúsku: V Rakúsku to berú troku korektnejie ako u nás... Nad 100 km/h. majú odchýžku 5% a plus toleranciu 6 km/h. to znamená e prakticky do rýchlosti 145 km/h.(na tacho) vás nerieia.Túto info mám priamo od rakúskeho policajta(zmerali ma:-d a zastavili,tak som ho vyspovedal).
(vlastná skúsenos): Hlavne kde merávajú,sú zníené rýchlosti pri dialničných napájačoch a kríoch.Pozor, merávaú aj v noci a ani v tiahlej zatáčke to nie je problém. (sedí v Sharane ako spolujazdec a meria pitolou) Potom pozor ete na pevné radary,(je to taká uia podlhovastá plechová búdka bledoedej farby a vyzerá ako neaká rozvodná skrina na elektr. dávajú ich hlavne kde je stavba na ceste ale len pri vjazde .
Ak budete musie tankova tak jednoznačne Shell je to super nafta,zatial najlepia,akú som kedy tankoval.
Na tankovanie doporučujem zís z dialnice väčinou hned sú pumpy na kraji, a dá sa aj pohodlne vráti spä na dialnicu. Cena je niia o 5 a 8 centov na liter
|
|
23.05.2011 21:45 -
|
2391933
|
|
drobec
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 214 |
|
|
ak by som mohol poprosit ci ma niekto podobnu skusenost/info aj z Madarska (myslim ze to tiez patri do temy presunu do chorvatska )
ak by som mohol poprosit ci ma niekto podobnu skusenost/info aj z Madarska (myslim ze to tiez patri do temy presunu do chorvatska :D )
|
|
24.05.2011 14:21 -
|
2392050
|
|
JirkaŘ
|
|
|
drobec : Něco tady bych k Maďarsku měl : .link.
a jetě stránky ABA :
.link.
drobec : Něco tady bych k Maďarsku měl : http://www.recko-autem.cz/index.php?str=140&r_info=hu&info=10
a jetě stránky ABA :
http://www.aba.cz/index.php/pomoc-motoristum/nabidka-pomoci-aba/turisticke-informace?a=z&z=6&k=8
|
|
24.05.2011 17:00 -
|
2392076
|
|
drobec
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 214 |
|
|
dik, ale skor som myslel osobnu skusenost s toleranciou policajtov
dik, ale skor som myslel osobnu skusenost s toleranciou policajtov :)
|
|
24.05.2011 20:21 -
|
2392090
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Co myslí konkrétně ? V Maďarsku jezdím po E75 - tedy po dálnici směr Srbsko. Policii jsem tady obvykle neviděl, pokud ano, tak jen předjeli. Neviděl jsem je zastavovat. (Tak ono odstavit auto na dálnici asi moc nejde, to by u musel být pirát...) Určitě je ale třeba dbát na to, aby se včas koupilo, zaplatilo mýtné za dálnici. 4-denní poplatek stojí 1530 forintů (přes letní sezónu). To jestli má auto zapallaceno mýtné, poznají za kamerového systému. Mohou jet i po dálnici svým vozem a snímat SPZ ostatních vozů. V blízkosti hranic stojí u některých benzínek u výjezdu a vidí projídějící vozy.
Za ty roky co jezdím jsem s nimi neměl ádný problém. Aktivnějí jsou policisté v Srbsku a hlavně ve F.Y.R.O.M. (Makedonii). Hlídají hlavně tu rychlost... a pak kasírujou.
Co myslí konkrétně ? V Maďarsku jezdím po E75 - tedy po dálnici směr Srbsko. Policii jsem tady obvykle neviděl, pokud ano, tak jen předjeli. Neviděl jsem je zastavovat. (Tak ono odstavit auto na dálnici asi moc nejde, to by u musel být pirát...) Určitě je ale třeba dbát na to, aby se včas koupilo, zaplatilo mýtné za dálnici. 4-denní poplatek stojí 1530 forintů (přes letní sezónu). To jestli má auto zapallaceno mýtné, poznají za kamerového systému. Mohou jet i po dálnici svým vozem a snímat SPZ ostatních vozů. V blízkosti hranic stojí u některých benzínek u výjezdu a vidí projídějící vozy.
Za ty roky co jezdím jsem s nimi neměl ádný problém. Aktivnějí jsou policisté v Srbsku a hlavně ve F.Y.R.O.M. (Makedonii). Hlídají hlavně tu rychlost... a pak kasírujou.
|
|
| |
|
|