24.01.2011 19:36 -
Výstraný trojúhelník
|
2370981
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
ahoj, dočetl jsem se, e má být podle předpisu EHK č.27, ale nemůu nikde najít co ten předpis obnáí Ví někdo jak má správně vypadat nový trojúhelník?
ahoj, dočetl jsem se, e má být podle předpisu EHK č.27, ale nemůu nikde najít co ten předpis obnáí :-( Ví někdo jak má správně vypadat nový trojúhelník?
|
|
25.01.2011 06:05 -
Re: Výstraný trojúhelník
|
2371050
|
|
amirinda
|
|
|
díky za odkaz, to jsem přesně hledal, no trápí mě to proto, e jak jsem se dočetl, tak vichni v rodině máme staré trojúhelníky - čili neplatné
díky za odkaz, to jsem přesně hledal, no trápí mě to proto, e jak jsem se dočetl, tak vichni v rodině máme staré trojúhelníky - čili neplatné :-(
|
|
25.01.2011 07:00 -
|
2371053
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Mít to je povinné a jistě je chvályhodná snaha mít to správné.
Jen pozor na praxi - já mám dojem, e se to v současné hustotě provozu často přeilo. Správná praktická rada (nejen na dálnici) je: Po zastavení vozidla na silnici z jakéhokoli důvodu vichni členové posádky co nejrychleji prchnout co nejdále - obvykle nejlépe přes karpu. A po zhodnocení situace a pokud je to opravdu bezpečné, tak se vrátit a zkoumat co dále. V prosinci zahynuli dva trojúhelníkáři za jediný týden v dobré víře označit své auto.
Mít to je povinné a jistě je chvályhodná snaha mít to správné.
Jen pozor na praxi - já mám dojem, e se to v současné hustotě provozu často přeilo. Správná praktická rada (nejen na dálnici) je: Po zastavení vozidla na silnici z jakéhokoli důvodu vichni členové posádky co nejrychleji prchnout co nejdále - obvykle nejlépe přes karpu. A po zhodnocení situace a pokud je to opravdu bezpečné, tak se vrátit a zkoumat co dále. V prosinci zahynuli dva trojúhelníkáři za jediný týden v dobré víře označit své auto.
|
|
25.01.2011 10:03 -
|
2371058
|
|
C5stepan
|
|
|
Docela mě překvapilo, e EHK nezměnila tvar třeba na kolečko či čtvereček. Nicméně stranu 11 (díky Jeffrey) jsem si vytiskl a jdu do garáe měřit. upleru a metr mám, jen nevím, čím změřím ty radiusy. Homologační značka je jen orientační a není jí co věřit, Číňani u kopírují i stíhačky.
Docela mě překvapilo, e EHK nezměnila tvar třeba na kolečko či čtvereček. Nicméně stranu 11 (díky Jeffrey) jsem si vytiskl a jdu do garáe měřit:-)))). upleru a metr mám, jen nevím, čím změřím ty radiusy:-p. Homologační značka je jen orientační a není jí co věřit, Číňani u kopírují i stíhačky;-).
|
|
25.01.2011 11:53 -
|
2371065
|
|
amirinda
|
|
|
no já nemusím nic měřit, mám trojúhelník bez té reflex. vrstvy vevnitř, tak musím pro nový
no já nemusím nic měřit, mám trojúhelník bez té reflex. vrstvy vevnitř, tak musím pro nový :-(
|
|
25.01.2011 12:00 -
|
2371066
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
pro ty co to nechteji hledat: .link.
Na strane 11 tohoto PDF je obrazek s popisky a kotami.
pro ty co to nechteji hledat: http://www.telecom.gov.sk/externe/ehk/21-30/d58-027r1i.htm
Na strane 11 tohoto PDF je obrazek s popisky a kotami.
|
|
25.01.2011 13:04 -
|
2371068
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
No co jsem četl tak ta norma byla naposledy aktualizovaná někde 1998 roce. Pochybuju e by v C5 by byl tak starej trojúhelník.
No co jsem četl tak ta norma byla naposledy aktualizovaná někde 1998 roce. Pochybuju e by v C5 by byl tak starej trojúhelník.
|
|
| |