| | |
23.12.2009 17:23 -
Re: Jak správně startovat disel
|
1429728
|
|
jumep
|
|
|
nedaval som este dole ten vymenik, ale treba myslim 2 sroby co ho drzia o motor, odpojit tu trubku od neho a potom by mal ist nadvihnut tolko aby sa ten zhavic dal vybrat a nasunut
nedaval som este dole ten vymenik, ale treba myslim 2 sroby co ho drzia o motor, odpojit tu trubku od neho a potom by mal ist nadvihnut tolko aby sa ten zhavic dal vybrat a nasunut
|
|
27.01.2010 17:26 -
|
1803182
|
|
Brzda
|
|
|
Take v nedělu jsem u nenastartoval vůbec. haviče jsem zatím neměnil, ale teď to ani neotočilo motorem. Take jsem koupil novou baterku - Varta Silver Dynamic 77Ah a auto i po noci -25° startovalo úplně v pohodě - jedno havení tři otočení motoru a jedéém . Pořád mám ale problém viz .link.
Take v nedělu jsem u nenastartoval vůbec. haviče jsem zatím neměnil, ale teď to ani neotočilo motorem. Take jsem koupil novou baterku - Varta Silver Dynamic 77Ah a auto i po noci -25° startovalo úplně v pohodě - jedno havení tři otočení motoru a jedéém :-) . Pořád mám ale problém viz http://www.c5club.cz/page/kod-1300/dis-1802874.html
|
|
04.10.2010 21:50 -
|
2357681
|
|
Matt
|
Město: Banská Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 54 |
|
|
tief napsal(a): Udelal sem maly pruzkum a spousta novych modernych aut ( manualov ) sa MUSI startovat zo spojkou, inak auto ani neotoci starterom ...
Potvrdzujem závery Tvojho prieskumu najviac ma to prekvapilo vo VW, nakožko som ho donedávna preháňal po cestách. Sadol som do Golfu 1,2 TSI, stlačil spojku a skúsil natartova - a ono nič ...pozriem na display a tam napísané, e spojku nestláča
Udelal sem maly pruzkum a spousta novych modernych aut ( manualov ) sa MUSI startovat zo spojkou, inak auto ani neotoci starterom ...
Potvrdzujem závery Tvojho prieskumu :palec najviac ma to prekvapilo vo VW, nakožko som ho donedávna preháňal po cestách. Sadol som do Golfu 1,2 TSI, stlačil spojku a skúsil natartova - a ono nič :-o ...pozriem na display a tam napísané, e spojku nestláča :-o
|
|
04.10.2010 21:55 -
|
2357682
|
|
Matt
|
Město: Banská Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 54 |
|
|
.....ja som si zvykol moju C5 tartova s vytlačenou spojkou (to je asi fakt zvyk - alebo zlozvyk???) a po zhasnutí kontrolky "STOP Service" a poväčine aj po zhasnutí hlásenia o kontrole stvu oleja. Tých pár sekúnd pri presúvaní sa z bodu A do bodu B podža mňa nehrá rolu
Zimu ete otestovanú nemám, no myslím e tento postup bude v pohode postačova
.....ja som si zvykol moju C5 tartova s vytlačenou spojkou (to je asi fakt zvyk - alebo zlozvyk???) a po zhasnutí kontrolky "STOP Service" a poväčine aj po zhasnutí hlásenia o kontrole stvu oleja. Tých pár sekúnd pri presúvaní sa z bodu A do bodu B podža mňa nehrá rolu :-p
Zimu ete otestovanú nemám, no myslím e tento postup bude v pohode postačova ;-)
|
|
05.10.2010 12:57 -
|
2357745
|
|
miskod
|
|
|
Ja na kazdom aute pred startom stlacam spojku. Robim to automaticky. Aspon sa mi nestane ze si nahodou nevsimnem, ze mam zaradenu rychlost...
Ja na kazdom aute pred startom stlacam spojku. Robim to automaticky. Aspon sa mi nestane ze si nahodou nevsimnem, ze mam zaradenu rychlost...:-)
|
|
05.10.2010 14:28 -
|
2357751
|
|
jumep
|
|
|
ja hlavne nenechavam rychlost a pouzivam rucnu ...
v dnesnej dobe je to relativne jedno ci s alebo bez ... pamatam si casy ked skodovka s PP90tkou pri -15 bez zaradenej rychlosti vedela ist dopredu - preto sa vtedy mackala spojka, pouzitie rucnej bolo aj vtedy myslene na zabrzdenie auta
ja hlavne nenechavam rychlost a pouzivam rucnu ...
v dnesnej dobe je to relativne jedno ci s alebo bez ... pamatam si casy ked skodovka s PP90tkou pri -15 bez zaradenej rychlosti vedela ist dopredu - preto sa vtedy mackala spojka, pouzitie rucnej bolo aj vtedy myslene na zabrzdenie auta
|
|
05.10.2010 14:33 -
|
2357752
|
|
CC5
|
Město: Praha-Modřany, Auto: Citroën Xantia II Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 372 |
|
|
já si sednu do auta otočím klíček rosvítí se přísrojovka ,přiváu se ona zhasne auto se vykecá a startuju.
já si sednu do auta otočím klíček rosvítí se přísrojovka ,přiváu se ona zhasne auto se vykecá a startuju.:-d
|
|
05.10.2010 15:02 -
|
2357754
|
|
C5stepan
|
|
|
Jumep: při -15C na staré kodovce ruční brzda spolehlivě přimrzla.
Pánové, pořiďte si automat a toto vláknobude zbytečné. Já startuji v garái, take se nepřivazuji, ale taky auto nechám před startem "vykecat".
Jumep: při -15C na staré kodovce ruční brzda spolehlivě přimrzla;-).
Pánové, pořiďte si automat a toto vláknobude zbytečné:-)))). Já startuji v garái, take se nepřivazuji, ale taky auto nechám před startem "vykecat".
|
|
05.10.2010 16:55 -
|
2357769
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Teda mně se ta diskuse zdá zbytečná (doufám, e nejsem sám). Nechápu, proč by měl startér jetě točit soukolím v převodovce utopeném ve studeném oleji. Auto má spojku, pouíváme je tisíckrít za jízdy, tak proč ne při startování? Krom toho zamezím tomu, e startér jede s celým autem, kdy jsem tam zapomněl kvalt.
Teda mně se ta diskuse zdá zbytečná (doufám, e nejsem sám). Nechápu, proč by měl startér jetě točit soukolím v převodovce utopeném ve studeném oleji. Auto má spojku, pouíváme je tisíckrít za jízdy, tak proč ne při startování? Krom toho zamezím tomu, e startér jede s celým autem, kdy jsem tam zapomněl kvalt.
|
|
05.10.2010 17:13 -
|
2357770
|
|
CC5
|
Město: Praha-Modřany, Auto: Citroën Xantia II Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 372 |
|
|
vilous napsal(a):
:palec:palec
|
|
06.10.2010 21:38 -
|
2357902
|
|