| | |
17.05.2010 22:53 -
Re: Podivná spojka při prudké akceleraci
|
2345296
|
|
mingees
|
Město: Tappernoje, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 69 |
|
|
ale kdo je bob?
ale kdo je bob?
|
|
17.05.2010 22:54 -
|
2345297
|
|
jumep
|
|
|
.link.
http://www.ccca.cz/b2/aab3238922bcc25a6f606eb525ffdc56
|
|
18.05.2010 10:53 -
|
2345319
|
|
luki2001
|
Město: Trutnov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 30 |
|
|
měl jsem stejné příznaky na C5 II,2.0 HDi, prokluz na vyí přev. stupně, auto mělo poctivých 100000, r.v. 06, lamela se tvářila celkem dobře- byl to setrvák. Připrav se na cenu kolem 20000 v neznačkovém servisu, záleí za kolik seene mat. a komu dá důvěru .Pozor, je lepí kupovat dle vzoru, je tam několik moností.
měl jsem stejné příznaky na C5 II,2.0 HDi, prokluz na vyí přev. stupně, auto mělo poctivých 100000, r.v. 06, lamela se tvářila celkem dobře- byl to setrvák. Připrav se na cenu kolem 20000 v neznačkovém servisu, záleí za kolik seene mat. a komu dá důvěru .Pozor, je lepí kupovat dle vzoru, je tam několik moností.
|
|
18.05.2010 11:08 -
|
2345320
|
|
mingees
|
Město: Tappernoje, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 69 |
|
|
hm.. dvacet koliků.. to neni zrovna málo. Před chvilkou jsem mluvil s mechanikem z origo servisu a ten navrhnul i monost, e ta spojka můe být zavzduněná..
Auto má najetých 180tis take je to na výměnu spojky nebo setrváku troku brzo
hm.. dvacet koliků.. to neni zrovna málo. Před chvilkou jsem mluvil s mechanikem z origo servisu a ten navrhnul i monost, e ta spojka můe být zavzduněná..
Auto má najetých 180tis take je to na výměnu spojky nebo setrváku troku brzo :-(
|
|
18.05.2010 11:28 -
|
2345322
|
|
jumep
|
|
|
mingees: necitas co pisem?
proste je to bezna zavada RHR motorov a c5 2, bohuzial, nic s tym nespravis a utesovat sa ze je zavzdusnena ... tj bude natlakovana a tlak vzduchu bude odtlacat pritlacak
spojkova sada v citroene je 173E
zotrvak je ale uzasnych 635E
u boba nevidim tie objednacie cisla, ale drobec by ti mohol hovorit tiez to kupuje vsetko teraz a pojdeme mu to menit
mingees: necitas co pisem?
proste je to bezna zavada RHR motorov a c5 2, bohuzial, nic s tym nespravis a utesovat sa ze je zavzdusnena ... tj bude natlakovana a tlak vzduchu bude odtlacat pritlacak :)
u boba nevidim tie objednacie cisla, ale drobec by ti mohol hovorit :) tiez to kupuje vsetko teraz a pojdeme mu to menit
|
|
18.05.2010 12:34 -
|
2345331
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Petre,pokud to bude zavzdusnene tak to pracovat nebude stejne jako brzdy,protoze vzduch je stlacitelny,kapalina nikoliv
Petre,pokud to bude zavzdusnene tak to pracovat nebude stejne jako brzdy,protoze vzduch je stlacitelny,kapalina nikoliv
|
|
18.05.2010 15:42 -
|
2345366
|
|
mingees
|
|
|
jj.. četl jsem to a hned jsem to jako monou příčinu říkal i mechanikovovy a on na to e ano, ale stejně by to nejdřív zkusil odvzdunit.. ja se moc neutěuju.. počítam s tim nejhorím.
..je zajímavé, e se to projevuje jen jednou za čas.. skoro jsem si říkal, jestli s tou opravou nemam jetě chvilku počkat a se to bude projevovat pravidelně. V běném provozu je to v pohodě, dokonce i na dálnici a pak přijde den, kdy to udělá víckrát za sebou. To je cirka jednou za mesíc a pak zas nic... zvlátní.. já snad podezírám u i vliv počasí
jumep napsal(a): mingees: necitas co pisem?
proste je to bezna zavada RHR motorov a c5 2, bohuzial, nic s tym nespravis a utesovat sa ze je zavzdusnena ... tj bude natlakovana a tlak vzduchu bude odtlacat pritlacak
u boba nevidim tie objednacie cisla, ale drobec by ti mohol hovorit tiez to kupuje vsetko teraz a pojdeme mu to menit
jj.. četl jsem to a hned jsem to jako monou příčinu říkal i mechanikovovy a on na to e ano, ale stejně by to nejdřív zkusil odvzdunit.. ja se moc neutěuju.. počítam s tim nejhorím.
..je zajímavé, e se to projevuje jen jednou za čas.. skoro jsem si říkal, jestli s tou opravou nemam jetě chvilku počkat a se to bude projevovat pravidelně. V běném provozu je to v pohodě, dokonce i na dálnici a pak přijde den, kdy to udělá víckrát za sebou. To je cirka jednou za mesíc a pak zas nic... zvlátní.. já snad podezírám u i vliv počasí :-d
|
|
18.05.2010 15:56 -
|
2345367
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Tím odvzduněním nic nezkazí. Je to nejednoduí co se dá udělat. Ta spojka tě stejně nemine, ale snaha je snaha. Já to dělám stejně.
Tím odvzduněním nic nezkazí. Je to nejednoduí co se dá udělat.:palec Ta spojka tě stejně nemine, ale snaha je snaha. Já to dělám stejně.:-)
|
|
18.05.2010 16:36 -
|
2345371
|
|
Brzda
|
|
|
mám úplně stejný problém (najeto 150t) , zatím se to projevuje jen velice sporadicky, take řeení (dost drahé) budu co nejvíc odkládat....
mám úplně stejný problém (najeto 150t) , zatím se to projevuje jen velice sporadicky, take řeení (dost drahé) budu co nejvíc odkládat.... :(
|
|
18.05.2010 17:04 -
|
2345374
|
|
jumep
|
|
|
rada znie, drzat to vo vyssich otackach, tj. netlacit na plyn z nizkych otacok aby sa to rozbehlo ale podradit a tak ist, vtedy spojka neprenasa tolko krutaku a nemusela byt presmykovat
rada znie, drzat to vo vyssich otackach, tj. netlacit na plyn z nizkych otacok aby sa to rozbehlo ale podradit a tak ist, vtedy spojka neprenasa tolko krutaku a nemusela byt presmykovat
|
|
18.05.2010 17:48 -
|
2345377
|
|
Mtorr
|
Město: Slatiňany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Takté stejný problém při cca 125000km.Při 5 a 6 převod.stupni mírné prokluzování spojky(nepravidelně).Nakonec jsem spojku nechal vyměnit v AS v Pardubicích.Cena spojky cca 5000,- + práce = celkem 10000,-.C5 II.
Takté stejný problém při cca 125000km.Při 5 a 6 převod.stupni mírné prokluzování spojky(nepravidelně).Nakonec jsem spojku nechal vyměnit v AS v Pardubicích.Cena spojky cca 5000,- + práce = celkem 10000,-.C5 II.
|
|
18.05.2010 22:26 -
|
2345422
|
|
drobec
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 214 |
|
|
tak spojka mne preklzla zatial iba raz aj to asi pred pol rokom (z 5. na 6tku), ale uz dost nizko zabera a obcas vydava pri radeni nizsich stupnov divne zvuky (to uz ale bude asi dvojhmotak). mam nabehanych 200t (viac menej realnych).
tak spojka mne preklzla zatial iba raz aj to asi pred pol rokom (z 5. na 6tku), ale uz dost nizko zabera a obcas vydava pri radeni nizsich stupnov divne zvuky (to uz ale bude asi dvojhmotak). mam nabehanych 200t (viac menej realnych).
|
|
19.05.2010 07:20 -
|
2345437
|
|
mingees
|
|
|
pánové díky.. budu to pozorovat a s opravou asi zatím počkám. Dost mě to vyděsilo, ale ve skutečnosti se to stalo pouze tehdy, kdy jsem s tim autem jel jako prase.. tak ted budu jezdit sluně a ono to jeste něco najede...
taky me napadlo, jestli by to neopravili v servisu v rámci skryté závady.. na to je tu rok a půl.. a já jsem to auto koupil minulou zimu v únoru..
pánové díky.. budu to pozorovat a s opravou asi zatím počkám. Dost mě to vyděsilo, ale ve skutečnosti se to stalo pouze tehdy, kdy jsem s tim autem jel jako prase.. tak ted budu jezdit sluně a ono to jeste něco najede...
taky me napadlo, jestli by to neopravili v servisu v rámci skryté závady.. na to je tu rok a půl.. a já jsem to auto koupil minulou zimu v únoru..
|
|
19.05.2010 09:58 -
|
2345440
|
|
jumep
|
|
|
skusit to mozes, ale spojku aj v ramci zaruky obcas novu neuznaju ...
spojka je relativne spotrebny material ... a tak sa k tomu stavaju ...
skusit to mozes, ale spojku aj v ramci zaruky obcas novu neuznaju ...
spojka je relativne spotrebny material ... a tak sa k tomu stavaju ...
|
|
19.05.2010 09:59 -
|
2345441
|
|
cit
|
|
|
S citroenem se jezdí jemně ne jak prase.Jak se chová k němu ty,tak se bude chovat k tobě.
S citroenem se jezdí jemně ne jak prase.Jak se chová k němu ty,tak se bude chovat k tobě.
|
|
19.05.2010 20:36 -
|
2345589
|
|
mingees
|
|
|
záruka se nekoná... v mistnim servisu jsem dostal kalkulaci na 12000 Dkk coz je cca. neco pres 45000 Kc.. tedy podle aktuálního kursu. Take to nechám a na přítí cestu do Čech...
záruka se nekoná... v mistnim servisu jsem dostal kalkulaci na 12000 Dkk coz je cca. neco pres 45000 Kc.. tedy podle aktuálního kursu. Take to nechám a na přítí cestu do Čech...
|
|
31.07.2010 22:59 -
|
2351423
|
|
jumep
|
|
|
tu je drobne video ako vypadal drobcov dvojhmotak a par fotiek spojky
video: .link.
fotky: .link.
edit: oblozenie bolo o 1.8mm tensie ako to nove, pritlacak vypadal ok, zotrvak bol v hroznom stave
tu je drobne video ako vypadal drobcov dvojhmotak a par fotiek spojky
video: http://www.youtube.com/watch?v=N2sfpPJkn50
fotky: http://c5.jumep.com/spojka_drobec
edit: oblozenie bolo o 1.8mm tensie ako to nove, pritlacak vypadal ok, zotrvak bol v hroznom stave
|
|
| |
|
|