| | |
03.11.2009 22:36 -
Re: Zvuk drhnutí kovu o kov (zezadu) při prudkém brdění
|
1108876
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
jumep napsal(a): ono to je tym ze hlinik a kov vytvaraju elektrolizu a tym to oxiduje, ked sa to vymedzi / vypodlozi tak sa to uz nestane, ak si to nevypodlozil tak to sprav, lebo si inak zbytocne vyhodil 7000 toto by mali spravit vsetci majitelia c5 1
a čím se to vypodkládá?
ono to je tym ze hlinik a kov vytvaraju elektrolizu a tym to oxiduje, ked sa to vymedzi / vypodlozi tak sa to uz nestane, ak si to nevypodlozil tak to sprav, lebo si inak zbytocne vyhodil 7000 toto by mali spravit vsetci majitelia c5 1
a čím se to vypodkládá?
|
|
03.11.2009 22:39 -
|
1108877
|
|
jumep
|
|
|
keby si cital vyssie pisem ze ja tam davam silikon, neviem kde som cital ze medzi vlozit mastny papier
servis citroen to v manuale ma ako URGENTNÍ : Potřít plochu mezi brzdovým třmenem a zadním ramenem těsnicím přípravkem typu FORMAJOINT 510 .
keby si cital vyssie pisem ze ja tam davam silikon, neviem kde som cital ze medzi vlozit mastny papier
servis citroen to v manuale ma ako URGENTNÍ : Potřít plochu mezi brzdovým třmenem a zadním ramenem těsnicím přípravkem typu FORMAJOINT 510 .
|
|
08.11.2009 17:23 -
|
1427836
|
|
Lubik
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 8 |
|
|
To drhnutí jsem zail, ale nebylo to u Citroenu, ale u Oktávky. Musely se měnit zadní kotouče.
To drhnutí jsem zail, ale nebylo to u Citroenu, ale u Oktávky. Musely se měnit zadní kotouče.
|
|
17.11.2009 21:00 -
|
1428119
|
|
DOUFAK
|
|
|
Tak to jsem rád,e to nebyla závada jen u mě.Taky jsem piloval a taky se vztekal a divil,jak je toto vůbec moné.Auto je staré 6 let.Drhnul jsem u po druhé.Poprvé to bylo po 5 letech.Dávám na zimu originál disky, na kterých to přilo z Citroenu z Francie.
Tak to jsem rád,e to nebyla závada jen u mě.Taky jsem piloval a taky se vztekal a divil,jak je toto vůbec moné.Auto je staré 6 let.Drhnul jsem u po druhé.Poprvé to bylo po 5 letech.Dávám na zimu originál disky, na kterých to přilo z Citroenu z Francie.
|
|
21.07.2010 11:08 -
|
2350587
|
|
Beatldus
|
Město: Ostrov , Auto: | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Zdravím,včera jsem měnil zadní brzdové destičky a asi mě brzy čeká demontá zadních brzdičů a jejich očitění ,podlepení silikonem a montá.Můete mi někdo poradit jak nejlépe povolit ty velké rouby,abych ty brzdiče moc neponičil a mohl je znova pouít.Ten pravý má navíc zoxidované jedno oko na ten roub destiček.Kdyby měl někdo třeba starí v dobrém stavu a nabídne ,určitě se domluvíme.Díky Nové zadní brzdiče na www.x1-autodily.cz
Zdravím,včera jsem měnil zadní brzdové destičky a asi mě brzy čeká demontá zadních brzdičů a jejich očitění ,podlepení silikonem a montá.Můete mi někdo poradit jak nejlépe povolit ty velké rouby,abych ty brzdiče moc neponičil a mohl je znova pouít.Ten pravý má navíc zoxidované jedno oko na ten roub destiček.Kdyby měl někdo třeba starí v dobrém stavu a nabídne ,určitě se domluvíme.Díky:-)) Nové zadní brzdiče na www.x1-autodily.cz
|
|
22.07.2010 02:27 -
|
2350756
|
|
Jeffrey
|
|
|
Beatldus napsal(a): Zdravím,včera jsem měnil zadní brzdové destičky a asi mě brzy čeká demontá zadních brzdičů a jejich očitění ,podlepení silikonem a montá.Můete mi někdo poradit jak nejlépe povolit ty velké rouby,abych ty brzdiče moc neponičil a mohl je znova pouít.Ten pravý má navíc zoxidované jedno oko na ten roub destiček.Kdyby měl někdo třeba starí v dobrém stavu a nabídne ,určitě se domluvíme.Díky
1) odpoj trubičku přívodu brzdové kapaliny a zajisti únik kapaliny
2) očisti konce závitů roubů a pak je stříkni sprejem na povolení
3) rouby povoluj golou a postupně je zase utahuj, dokud neshodí třmeny
4) potom si s tím musí trochu pohrát a dostat rouby ze třmenů (opět točit tam a zpět a očiovat od lepidla, páč ofiko se rouby do třmenů lepí a moc se jim při demontái ven nechce), popř. si můe pomoci i postupným vyklepáním roubu kulatinou stejného průměru, ale opatrně, a nepokodí třmen! A to povolí, tak se ti rozloupne třmen na dvě půlky
5) ve pečlivě očisti, včetně styčné plochy a závitů na rameni na voze.
6) co se týče zpětné montáe, tak klidně prohoď vnějí části třmenů L a P strany vozu mezi sebou a pouij je jako vnitřní části, to kvůli té oxidaci vnitřních částí, páč ty budou u orané. (při montái tam můe dá i silikon a mohlo by to vydret víc)
7) při takovéto výměně samozřejmě musí prohodit odvzduňováky s brzdovou trubičkou, je to stejný závit a dej bacha také na těsnící krouek mezi vnitřní a vnějí částí třmenu.
8) rouby bys měl správně dávat nové, ale pokud je neorve a pořádně očistí, mohly by slouit dál. Při jejich montái zalep závit opět lepidlem a do těch čtyř děr na třmenu dej lepidlo také.
1) odpoj trubičku přívodu brzdové kapaliny a zajisti únik kapaliny
2) očisti konce závitů roubů a pak je stříkni sprejem na povolení
3) rouby povoluj golou a postupně je zase utahuj, dokud neshodí třmeny
4) potom si s tím musí trochu pohrát a dostat rouby ze třmenů (opět točit tam a zpět a očiovat od lepidla, páč ofiko se rouby do třmenů lepí a moc se jim při demontái ven nechce), popř. si můe pomoci i postupným vyklepáním roubu kulatinou stejného průměru, ale opatrně, a nepokodí třmen! A to povolí, tak se ti rozloupne třmen na dvě půlky
5) ve pečlivě očisti, včetně styčné plochy a závitů na rameni na voze.
6) co se týče zpětné montáe, tak klidně prohoď vnějí části třmenů L a P strany vozu mezi sebou a pouij je jako vnitřní části, to kvůli té oxidaci vnitřních částí, páč ty budou u orané. (při montái tam můe dá i silikon a mohlo by to vydret víc)
7) při takovéto výměně samozřejmě musí prohodit odvzduňováky s brzdovou trubičkou, je to stejný závit a dej bacha také na těsnící krouek mezi vnitřní a vnějí částí třmenu.
8) rouby bys měl správně dávat nové, ale pokud je neorve a pořádně očistí, mohly by slouit dál. Při jejich montái zalep závit opět lepidlem a do těch čtyř děr na třmenu dej lepidlo také.;-)
|
|
22.07.2010 06:25 -
|
2350757
|
|
tomc
|
|
|
k roubum mue přidavat mazivo dirkama v brzdičích.najde je z venkovní strany celkem 4.pokud to neuspěchá a nechá uvolnovač pusobit delí dobu pak je velká ance,e rouby nezalomí.z 90% jsou rouby ohlé tak dej raději nové at brzdiče sednou jak mají.
k roubum mue přidavat mazivo dirkama v brzdičích.najde je z venkovní strany celkem 4.pokud to neuspěchá a nechá uvolnovač pusobit delí dobu pak je velká ance,e rouby nezalomí.z 90% jsou rouby ohlé tak dej raději nové at brzdiče sednou jak mají.
|
|
| |
|
|