| | |
12.02.2010 20:41 -
''vyháknutá'' ruční brzda u pravého předního kola
|
1804115
|
|
Hedgehok
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Dobrý den zdravím vechny C-pětkaře,potřebuji poradit - jak opravit ruční brzdu.Závada vznikla tím,e se řidič snail popojet vpřed se zataenou ručkou.Do té doby zatahovala páka ruční brzdy tak 5 cm,nyní tak 25 cm nad stř.tunelem.Je to dáno tím e levé kolo je v pořádku,ale u pravého je spadlé zavěení.Sám nevím jak to tam vypadá,ale zpátky to nasadil jeden známý tím,e sáhnul za blatník,bez koukání jen podle hmatu nael zavěení,zaháknul a ručka zase fungovala na plno.2 dny.Ve značkovém servisu mne upozornili e to mohou být celé "lanovody"(četl jsem zdejí problemy s názvoslovím),které stojí tak vokolo 2500,-kč/materiál.Nakonec od toho upustili,prohlídli,sdělili mi e lanovody není třeba měnit,zřejmě taky zavěsili-na 2-3dny.I na potřetí to spadlo opět.Asi při přejezdu nějaké nerovnosti,otřesu,se to vyhákne.Potřebuji radu,má někdo zde zkuenost s podobným problémem?Je potřeba něco měnit,nebo se to dá poladit?
Dobrý den zdravím vechny C-pětkaře,potřebuji poradit - jak opravit ruční brzdu.Závada vznikla tím,e se řidič snail popojet vpřed se zataenou ručkou.Do té doby zatahovala páka ruční brzdy tak 5 cm,nyní tak 25 cm nad stř.tunelem.Je to dáno tím e levé kolo je v pořádku,ale u pravého je spadlé zavěení.Sám nevím jak to tam vypadá,ale zpátky to nasadil jeden známý tím,e sáhnul za blatník,bez koukání jen podle hmatu nael zavěení,zaháknul a ručka zase fungovala na plno.2 dny.Ve značkovém servisu mne upozornili e to mohou být celé "lanovody"(četl jsem zdejí problemy s názvoslovím),které stojí tak vokolo 2500,-kč/materiál.Nakonec od toho upustili,prohlídli,sdělili mi e lanovody není třeba měnit,zřejmě taky zavěsili-na 2-3dny.I na potřetí to spadlo opět.Asi při přejezdu nějaké nerovnosti,otřesu,se to vyhákne.Potřebuji radu,má někdo zde zkuenost s podobným problémem?Je potřeba něco měnit,nebo se to dá poladit?
|
|
12.02.2010 20:50 -
Re: ''vyháknutá'' ruční brzda u pravého předního kola
|
1804116
|
|
jumep
|
|
|
predpokladam ze sa mohla prihnut packa v ktorej je lano zahaknute a preto to vyskoci, druha vec je ze je to pridrete teda sa nevracia do polohy "0" a tym je lano volne a vyskoci.
odporucam dat obe kola dole a porovnat tvar uchytov, pripadne packy by mali ist pohnut rukou (aspon trocha, bez platniciek uplne volne) a vracat sa tak ze spodok tej packy sa dotyka toho dorazoveho srobu na ktorom je uchytena pruzina. (o pridretej rucke sa uz vo fore pisalo aj o rieseni, ktorym je vycistit to, ale nakolko nemame nahradnu prachovku, problem sa zjavy znova, pracujem na najdeni riesenia)
predpokladam ze sa mohla prihnut packa v ktorej je lano zahaknute a preto to vyskoci, druha vec je ze je to pridrete teda sa nevracia do polohy "0" a tym je lano volne a vyskoci.
odporucam dat obe kola dole a porovnat tvar uchytov, pripadne packy by mali ist pohnut rukou (aspon trocha, bez platniciek uplne volne) a vracat sa tak ze spodok tej packy sa dotyka toho dorazoveho srobu na ktorom je uchytena pruzina. (o pridretej rucke sa uz vo fore pisalo aj o rieseni, ktorym je vycistit to, ale nakolko nemame nahradnu prachovku, problem sa zjavy znova, pracujem na najdeni riesenia)
|
|
13.02.2010 17:49 -
|
1804134
|
|
jruze
|
|
|
Mně se to před časem stalo také,na brzdiči jsem nic nenael-páčka chodila normálně.Řeení: před nasazením lana jsem ho pootočil o půl kola a nasadil.Lano se potom opře tak,e má při uvolnění snahu otáčet víc dovnitř páčky a od té doby mám klid.(víc jak rok)
Mně se to před časem stalo také,na brzdiči jsem nic nenael-páčka chodila normálně.Řeení: před nasazením lana jsem ho pootočil o půl kola a nasadil.Lano se potom opře tak,e má při uvolnění snahu otáčet víc dovnitř páčky a od té doby mám klid.(víc jak rok);-)
|
|
13.03.2010 14:14 -
|
1806552
|
|
Hedgehok
|
|
|
Děkuji za obě dvě odpovědi,vytiskl jsem si je a dodal mé opravně.Nedával,ani nepřebíral jsem auto osobně,proto zatím nevím zda se přesně zachovali dle vaich rad.Vím jen,e nemuseli čistit lanovod a zmínili se zřejmě e tam dají nějakou podloku.Po jejich opravě jsem najezdil asi 2500 km (taky v dost otřesném terénu) a zatím dobrý,ručka funguje jak má.Pokusím se časem zjistit,co s tím přímo provedli a napíi to sem.Teď píi kvůli tomu,e ji uběhl měsíc a povauji za slunost odepsat a poděkovat.
Děkuji za obě dvě odpovědi,vytiskl jsem si je a dodal mé opravně.Nedával,ani nepřebíral jsem auto osobně,proto zatím nevím zda se přesně zachovali dle vaich rad.Vím jen,e nemuseli čistit lanovod a zmínili se zřejmě e tam dají nějakou podloku.Po jejich opravě jsem najezdil asi 2500 km (taky v dost otřesném terénu) a zatím dobrý,ručka funguje jak má.Pokusím se časem zjistit,co s tím přímo provedli a napíi to sem.Teď píi kvůli tomu,e ji uběhl měsíc a povauji za slunost odepsat a poděkovat.
|
|
31.03.2010 18:58 -
|
2340657
|
|
Hedgehok
|
|
|
Tak najeto 3100 km od opravy ruční brzdy a drí! Od známého který mi dával auto do opravy jsem dostal zprávu:
[24.3.2010 22:08:22] "Tak jsem byl dneska v servisu a zeptal jsem se jak ti udělali tu ruční brzdu.Take na kole je takový háček za který se převlíkne to lanko,no a kdy povolí ruční brzdu tak to lanko je volné,take pokud jsi jel přes drncáky tak se vyháklo z háčku,na konec toho háčku dali obyčejný stahovací pásek větího profilu.Takovej ten jak se sním stahujou třeba kabely do svazku."
Ano , vcelku jednoduché řeení , na konci háčku se vytvořila zaráka,kterou tvoří pásek z umělé hmoty.Snad to časem nespadne.Jetě jednou děkuji za návody na opravu.
Tak najeto 3100 km od opravy ruční brzdy a drí! Od známého který mi dával auto do opravy jsem dostal zprávu:
[24.3.2010 22:08:22] "Tak jsem byl dneska v servisu a zeptal jsem se jak ti udělali tu ruční brzdu.Take na kole je takový háček za který se převlíkne to lanko,no a kdy povolí ruční brzdu tak to lanko je volné,take pokud jsi jel přes drncáky tak se vyháklo z háčku,na konec toho háčku dali obyčejný stahovací pásek větího profilu.Takovej ten jak se sním stahujou třeba kabely do svazku."
Ano , vcelku jednoduché řeení , na konci háčku se vytvořila zaráka,kterou tvoří pásek z umělé hmoty.Snad to časem nespadne.Jetě jednou děkuji za návody na opravu.
|
|
31.03.2010 19:17 -
|
2340659
|
|
Darja
|
|
|
plastová páska ? Na dojetí moná, jako opravu bych to nevolila.
plastová páska ? Na dojetí moná, jako opravu bych to nevolila.
|
|
31.03.2010 19:20 -
|
2340660
|
|
jumep
|
|
|
ja ked som na to pozeral tak to tam drzi dost, skor by som pritiahol lana rucnej aby neboli volne a skontroloval ci chodia dobre packy
ja ked som na to pozeral tak to tam drzi dost, skor by som pritiahol lana rucnej aby neboli volne a skontroloval ci chodia dobre packy
|
|
31.03.2010 21:02 -
|
2340672
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
mal som rovnaky problem. Na vine bola tuha packa rucnej brzdy. Po uvolneni rucnej brzdy sa ta packa nevracala do 0 polohy a nasledne pri jazde po hrbolatej ceste mi lanko vyskocilo. Zatial sa mi podarilo packu rozhybat pomocou WDcka ale asi to dlho navydrzi. Chcelo by to rozobrat a premazat pekne z vnutra. Zatial este neviem ako, je tam daky cudny srob s piatimi hranami. No nic skusim najst ten navod co spominal Jumep
mal som rovnaky problem. Na vine bola tuha packa rucnej brzdy. Po uvolneni rucnej brzdy sa ta packa nevracala do 0 polohy a nasledne pri jazde po hrbolatej ceste mi lanko vyskocilo. Zatial sa mi podarilo packu rozhybat pomocou WDcka ale asi to dlho navydrzi. Chcelo by to rozobrat a premazat pekne z vnutra. Zatial este neviem ako, je tam daky cudny srob s piatimi hranami. No nic skusim najst ten navod co spominal Jumep :)
|
|
31.03.2010 21:04 -
|
2340675
|
|
jumep
|
|
|
5hran som nedaval dole, ale toto stacilo:
.link.
5hran som nedaval dole, ale toto stacilo:
http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/oprava-pridretej-rucnej
|
|
31.03.2010 21:30 -
|
2340691
|
|
jumep
|
|
|
dnes uz mas pripravky lepsie ako stara kvapalina - vyskusane
a ked sme uz u cisticov, skus naliat coca cola sirup na totalne zahrdzaveli srob ...
dnes uz mas pripravky lepsie ako stara kvapalina :) - vyskusane
a ked sme uz u cisticov, skus naliat coca cola sirup na totalne zahrdzaveli srob ... :)
|
|
31.03.2010 21:39 -
|
2340694
|
|
jumep
|
|
|
koncentrat - teda sirup - pol hodinu posobit a rukou das dole
chalani co robia v coca cole nepouzivaju nic ine
koncentrat - teda sirup - pol hodinu posobit a rukou das dole :)
chalani co robia v coca cole nepouzivaju nic ine :)
|
|
31.03.2010 21:41 -
|
2340696
|
|
DOUFAK
|
|
|
To jsem nikdy neslyel.No jo no - svět se mění a lidi stárnou...
To jsem nikdy neslyel.No jo no - svět se mění a lidi stárnou...:-d
|
|
31.03.2010 21:42 -
|
2340697
|
|
Darja
|
|
|
coca cola je pěkné svinstvo. Nefunguje rychle, ale pomalu vak byl i pokus, jak namáčeli zub do coly přes noc a zub vyndali oranej
coca cola je pěkné svinstvo. Nefunguje rychle, ale pomalu :D vak byl i pokus, jak namáčeli zub do coly přes noc a zub vyndali oranej :D
|
|
31.03.2010 21:45 -
|
2340699
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze mythbusters vo svojom testovani coly vela veci nedotiahli za spravny konec
myslim ze mythbusters vo svojom testovani coly vela veci nedotiahli za spravny konec :)
|
|
| |
|
|