28.11.2009 05:19 -
Co znamená HDi
|
1428646
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Méně závané téma. Napadlo mne, co znamená to HDI, kdy u to vozím na kufru. Různá Di, DTi a TDi a DX... jsou běná, ale HDI má z běných snad jen koncern PSA.
D se mi zdá jasné - v autě je motor z traktoru, to bych chápal.
I - to u mi tak logické nepřipadá. Pokud to má být Injection, tak je to od výrobců blbost na kvadrát. U benzínů přechod z karburátoru na vstřik byl před 20 lety výrazný technologický pokrok a u nich to označení chápu. Ale u dieselu je vstřik základní funkční princip od roku 1897 a zdůrazňovat to je stejná blbost jako kdyby tam dali HDR - rotation - e se motor točí, taky je to jeho základní vlastnost.
H no a to H u nevím vůbec. Jestli to má něco společného s pérováním, tak by to tam měly mít i benzínová provedení.
Méně závané téma. Napadlo mne, co znamená to HDI, kdy u to vozím na kufru. Různá Di, DTi a TDi a DX... jsou běná, ale HDI má z běných snad jen koncern PSA.
D se mi zdá jasné - v autě je motor z traktoru, to bych chápal.
I - to u mi tak logické nepřipadá. Pokud to má být Injection, tak je to od výrobců blbost na kvadrát. U benzínů přechod z karburátoru na vstřik byl před 20 lety výrazný technologický pokrok a u nich to označení chápu. Ale u dieselu je vstřik základní funkční princip od roku 1897 a zdůrazňovat to je stejná blbost jako kdyby tam dali HDR - rotation - e se motor točí, taky je to jeho základní vlastnost.
H no a to H u nevím vůbec. Jestli to má něco společného s pérováním, tak by to tam měly mít i benzínová provedení.
|
|
28.11.2009 06:55 -
Re: Co znamená HDi
|
1428647
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Mě tak laicky napadá.. H- jako hight pressure - vysokotlaké, D - diesel, I - injection- vstřikování...
vysokotlaké u jen proto, e máme commonrailové vstřikování.
Jak ale píu...je to moje laická dedukce.
více u vysvětluje wikipedia... .link.
Mě tak laicky napadá.. H- jako hight pressure - vysokotlaké, D - diesel, I - injection- vstřikování...
vysokotlaké u jen proto, e máme commonrailové vstřikování.
Jak ale píu...je to moje laická dedukce.
více u vysvětluje wikipedia... http://en.wikipedia.org/wiki/PSA_HDi_engine
|
|
28.11.2009 20:20 -
|
1428666
|
|
Lovec
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 64 |
|
|
Moná by bylo vhodnějí vysvětlení s odkazem na českou podobu stránky: .link.
Moná by bylo vhodnějí vysvětlení s odkazem na českou podobu stránky: http://cs.wikipedia.org/wiki/HDi
|
|
28.11.2009 22:29 -
|
1428668
|
|
Rafmartin
|
Město: Zálesie, Auto: Citroen C3 HDi | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Jirka odpovedal spravne, HDi znamena "High pressure Diesel Injection"
Jirka odpovedal spravne, HDi znamena "High pressure Diesel Injection"
|
|
28.11.2009 22:41 -
|
1428670
|
|
tief
|
|
|
High-Pressure Direct Injection
High-Pressure Direct Injection
|
|
29.11.2009 06:51 -
|
1428672
|
|
JirkaŘ
|
|
|
tief - je to tedy "vysoko-tlaké řízené vstřikování ? No osobně mi to je jedno... hlavně, kdy to jezdí !
A v porovnání s předchozími vozy jsem na tom se spotřebou o 3-5 litrů / 100 km lépe
tief - je to tedy "vysoko-tlaké řízené vstřikování ? No osobně mi to je jedno... hlavně, kdy to jezdí ! :palec
A v porovnání s předchozími vozy jsem na tom se spotřebou o 3-5 litrů / 100 km lépe :-)))):-)):-d
|
|
29.11.2009 09:36 -
|
1428673
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Hodne Draha Investice
Hodne Dobra Investice
Hodne Draha Investice
Hodne Dobra Investice
|
|
29.11.2009 15:11 -
|
1428679
|
|
jumep
|
|
|
JirkaŘ napsal(a):
presnejsie to znamena "Vysokotlake priame vstrekovanie"
presnejsie to znamena "Vysokotlake priame vstrekovanie"
|
|
29.11.2009 16:55 -
|
1428682
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Díky vem, zejména ten odkaz na wikipedii je perfektní. U těch humorných od Autodiag bych bral spí druhou volbu. Kdy se podívám na svoji spotřebu tak se mi to zdá Hodně Dobrá Investice.
Díky vem, zejména ten odkaz na wikipedii je perfektní. U těch humorných od Autodiag bych bral spí druhou volbu. Kdy se podívám na svoji spotřebu tak se mi to zdá Hodně Dobrá Investice.
|
|
| |