17.06.2008 00:53 -
Zelená Karta
|
168434
|
|
Marina
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Nedávno přijatá novela zákona č. 168/1999 Sb. o pojitění odpovědnosti z provozu vozidla ( platná
od 1. 6. 2008 ) přinesla z praktického pohledu běného řidiče významnou změnu.
Novela zcela ruí povinnost pojioven vydávat doklad o pojitění, který byl řidič povinen předloit při registraci vozidla, nebo byl po řidiči poadován Policií ČR v rámci silniční kontroly. Nově bude kadý řidič povinnen mít u sebe u jen zelenou kartu. Ta bude zároveň slouit také jako doklad pro registraci vozu.
Ale pozor, zelená karta je platná pouze tehdy, je-li podepsaná pojistníkem vozidla !!! Drtivá větina lidí ji podepsanou nemá !!
Chrabrá PČR u se na lidech s nepodepsanou zelenou kartou pakuje, neb neznalost neomlouvá. Pokuta za nepředloení dokladu o pojitění při silniční kontrole je podle novely od 1.500 do 3.000 Kč, v blokovém řízení do 1.500 Kč.
Tak přenechte jejich pakování jiným Mrkněte do dokladů k autu jestli vozíte zelenou kartu a jestli jí máte podepsanou, a varujte svoje přátele motoristy.
Nedávno přijatá novela zákona č. 168/1999 Sb. o pojitění odpovědnosti z provozu vozidla ( platná
od 1. 6. 2008 ) přinesla z praktického pohledu běného řidiče významnou změnu.
Novela zcela ruí povinnost pojioven vydávat doklad o pojitění, který byl řidič povinen předloit při registraci vozidla, nebo byl po řidiči poadován Policií ČR v rámci silniční kontroly. Nově bude kadý řidič povinnen mít u sebe u jen zelenou kartu. Ta bude zároveň slouit také jako doklad pro registraci vozu.
Ale pozor, zelená karta je platná pouze tehdy, je-li podepsaná pojistníkem vozidla !!! Drtivá větina lidí ji podepsanou nemá !!
Chrabrá PČR u se na lidech s nepodepsanou zelenou kartou pakuje, neb neznalost neomlouvá. Pokuta za nepředloení dokladu o pojitění při silniční kontrole je podle novely od 1.500 do 3.000 Kč, v blokovém řízení do 1.500 Kč.
Tak přenechte jejich pakování jiným Mrkněte do dokladů k autu jestli vozíte zelenou kartu a jestli jí máte podepsanou, a varujte svoje přátele motoristy.
|
|
17.06.2008 08:35 -
Re: Zelená Karta
|
168435
|
|
ladav
|
Město: Praha 21, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 42 |
|
|
Ovem doklady vydané před tímto datem (doklad o pojitění) zůstávají v platnosti a do 31.12.2008. Potom ji vichni musí mít zelenou kartu (podepsanou, samozřejmě).
Ovem doklady vydané před tímto datem (doklad o pojitění) zůstávají v platnosti a do 31.12.2008. Potom ji vichni musí mít zelenou kartu (podepsanou, samozřejmě).
|
|
10.11.2009 08:15 -
|
1427874
|
|
js42
|
|
|
ladav napsal(a): Ovem doklady vydané před tímto datem (doklad o pojitění) zůstávají v platnosti a do 31.12.2008. Potom ji vichni musí mít zelenou kartu (podepsanou, samozřejmě).
Podle poslední právní úpravy u ani podpis na zelené kartě není nutný. Tedy ovem v případě, e není na zelené kartě vyznačené místo pro pospis. Pojiovny v tomto nejsou jednotné. Proto se můe stát, e některá z pojitoven ji podpis pojitěnce na zelené kartě neuvádí a proto zde nemusí Vá podpis být. V případě, e místo pro podpis je na kartě vyznačeno, se doporučuje kartu podepsat.
Podle poslední právní úpravy u ani podpis na zelené kartě není nutný. Tedy ovem v případě, e není na zelené kartě vyznačené místo pro pospis. Pojiovny v tomto nejsou jednotné. Proto se můe stát, e některá z pojitoven ji podpis pojitěnce na zelené kartě neuvádí a proto zde nemusí Vá podpis být. V případě, e místo pro podpis je na kartě vyznačeno, se doporučuje kartu podepsat.
|
|
10.11.2009 13:26 -
|
1427888
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
No jo, ale dohaduj se s blbým policajtem. Na mé zelené kartě neni taky kolonka na podpis, ale radi jsem ho tam někam vpasíroval aby bylo legislativě učiněno za dost.
No jo, ale dohaduj se s blbým policajtem. Na mé zelené kartě neni taky kolonka na podpis, ale radi jsem ho tam někam vpasíroval aby bylo legislativě učiněno za dost. :-)
|
|
10.11.2009 14:33 -
|
1427890
|
|
Foxxxx
|
Město: ihle, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Také jsem byl lapen na cestě naí policií a neměl jsem podepsáno - byl jsem poučen, podepsal jsem a bez následků odjel Take ne vichni se "pakují".
Také jsem byl lapen na cestě naí policií a neměl jsem podepsáno - byl jsem poučen, podepsal jsem a bez následků odjel:-) Take ne vichni se "pakují".
|
|
| |