| | |
22.08.2009 07:10 -
Chrčení po startu
|
1104815
|
|
ddwarf
|
Město: Slaný, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Zdravím,v poslední době se stále častěji objevuje problém.Po startu(ne po kadém) se ozve takové poměrně hlasité zvlátní chrčení někde kolem hydraulickehého čerpadla či řemenice.Zvuk se objeví cca po par sekundách po nastartování ,ne okamitě po.Pouze pokud je motor studeny. Po druhem a třetím nastartování se zvuk ji neobjeví,a to ani během jízdy přes den,ani při dalích startech,pouze pokud auto min. den stojí.Ve jinak funguje jak má(hydro+posilovač).Za jízdy adné rány či zvuky se neozývají.C52,0Hdi(80kw)r.v2002,Tach170000km,LDS velmi tmavá,hladina OK,neobjevil jsem ádné úniky kapalin apod.Nemá zde někdo podobnou zkuenost ne zajedu do servisu,díky.
Zdravím,v poslední době se stále častěji objevuje problém.Po startu(ne po kadém) se ozve takové poměrně hlasité zvlátní chrčení někde kolem hydraulickehého čerpadla či řemenice.Zvuk se objeví cca po par sekundách po nastartování ,ne okamitě po.Pouze pokud je motor studeny. Po druhem a třetím nastartování se zvuk ji neobjeví,a to ani během jízdy přes den,ani při dalích startech,pouze pokud auto min. den stojí.Ve jinak funguje jak má(hydro+posilovač).Za jízdy adné rány či zvuky se neozývají.C52,0Hdi(80kw)r.v2002,Tach170000km,LDS velmi tmavá,hladina OK,neobjevil jsem ádné úniky kapalin apod.Nemá zde někdo podobnou zkuenost ne zajedu do servisu,díky.:-((((
|
|
22.08.2009 08:52 -
Re: Chrčení po startu
|
1104817
|
|
Mamlas
|
|
|
Co takhle stav remenice? Zkus pohledat tady na foru mayslim ze uz se neco podobnyho resilo a byla to utrzena remenice na klice.
Co takhle stav remenice? Zkus pohledat tady na foru mayslim ze uz se neco podobnyho resilo a byla to utrzena remenice na klice.
|
|
22.08.2009 11:27 -
|
1104823
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
To samé mi dělá napínací kladka plochého řemene. U se hlásí o vystřídání.
Zkus si a bude motor studený otevřít haupnu na motoru. Někdo druhý a ti nastartuje motor a uvidí, jak napínací kladka (je dobře viditelná vedle alternátoru) chvilku poskakuje a vydává ten hrozný zvuk. Po chvilce se normálně ztií a běí v pohodě.
Navíc jsou na této kladce viditelné ploky a nerovnoměrné opotřebení.
To samé mi dělá napínací kladka plochého řemene. U se hlásí o vystřídání.
Zkus si a bude motor studený otevřít haupnu na motoru. Někdo druhý a ti nastartuje motor a uvidí, jak napínací kladka (je dobře viditelná vedle alternátoru) chvilku poskakuje a vydává ten hrozný zvuk. Po chvilce se normálně ztií a běí v pohodě.
Navíc jsou na této kladce viditelné ploky a nerovnoměrné opotřebení.
|
|
22.08.2009 18:22 -
|
1104834
|
|
ddwarf
|
|
|
Na tu kladku to asi nejspí nevypadá,při selápnutí plynu se chrčení jakoby nezrychluje. Zatim fakt nevím,dnes jsem nastartoval a chrčení se objevilo a po cca minutě.Vypnu motor,znova natočím a v pořádku,projídka cca 10km naprosto bez problému,ádné pazvuky, nic. Tak teď babo (forum C5) raď. Asi to vypada na servis
Na tu kladku to asi nejspí nevypadá,při selápnutí plynu se chrčení jakoby nezrychluje. Zatim fakt nevím,dnes jsem nastartoval a chrčení se objevilo a po cca minutě.Vypnu motor,znova natočím a v pořádku,projídka cca 10km naprosto bez problému,ádné pazvuky, nic. Tak teď babo (forum C5) raď. Asi to vypada na servis :-((((
|
|
22.08.2009 20:28 -
|
1104840
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
A koukal jsi na ní? Z kabiny toho moc nepozná odkud to přesně pochází.
Já kdy přilápnu plyn, tak se to také nijak znatelně nezvyuje. A opotřebované loisko v té kladce se můe ozvat prakticky kdykoliv. Mě to také dělá jenom po studeném startu.
Ale samozřejmě nevylučuji i jinou závadu.
A koukal jsi na ní? Z kabiny toho moc nepozná odkud to přesně pochází.
Já kdy přilápnu plyn, tak se to také nijak znatelně nezvyuje. A opotřebované loisko v té kladce se můe ozvat prakticky kdykoliv. Mě to také dělá jenom po studeném startu.
Ale samozřejmě nevylučuji i jinou závadu.
|
|
22.08.2009 21:04 -
|
1104843
|
|
ddwarf
|
|
|
Na kladku jsem koukal ,známky opotřebení jak popisuje jsem neviděl.Tak budu muset a zas zachrčí zkoumat,i kdy ten pazvuk nutí člověka co nejrychleji vypnout motor,je to docela rámus.
Na kladku jsem koukal ,známky opotřebení jak popisuje jsem neviděl.Tak budu muset a zas zachrčí zkoumat,i kdy ten pazvuk nutí člověka co nejrychleji vypnout motor,je to docela rámus.
|
|
| |
|
|