| | |
03.11.2009 16:12 -
Re: Četina do RT3 CAN i VAN
|
1108856
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
pripadam si tady obcas jako bych mluvil se svou sedmiletou dcerou...
pripadam si tady obcas jako bych mluvil se svou sedmiletou dcerou...:nevim
|
|
03.11.2009 16:24 -
|
1108858
|
|
boza
|
Město: Slaný, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Dobrý,nejsem odborník a jen jsem chtěl vědět,jestli to jde!Kdy ne,tak ne!!!
Dobrý,nejsem odborník a jen jsem chtěl vědět,jestli to jde!Kdy ne,tak ne!!!
|
|
03.11.2009 17:16 -
|
1108861
|
|
boza
|
Město: Slaný, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Hledal jsem a nenael,poli prosím odkaz,dík!
Hledal jsem a nenael,poli prosím odkaz,dík!
|
|
03.11.2009 17:32 -
|
1108864
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ach jo a cist uz budes sam ?
Početit se dají podle toho, co jsem tady vyčetl ty s navigací, nebo palubní počítač od C5 II (se lutým podsvícením - tam u jsou i dalí ikony) . My co máme tenhle palubní PC - .link. nahoře na desce máme zatím smůlu... Ale třeba časem... bude i pro nás ! (Jen to někdo bude muset vymyslet a odzkouet) Početit se dají podle toho, co jsem tady vyčetl ty s navigací, nebo palubní počítač od C5 II (se lutým podsvícením - tam u jsou i dalí ikony) . My co máme tenhle palubní PC - .link. nahoře na desce máme zatím smůlu... Ale třeba časem... bude i pro nás ! (Jen to někdo bude muset vymyslet a odzkouet)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JirkaŘ napsal(a):
Početit se dají podle toho, co jsem tady vyčetl ty s navigací, nebo palubní počítač od C5 II (se lutým podsvícením - tam u jsou i dalí ikony) ...
ja mam pocit ze zatial iba s navi aj na C5 II ja mam pocit ze zatial iba s navi aj na C5 II
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
drobec napsal(a):
ja mam pocit ze zatial iba s navi aj na C5 II
ano je to presne tak ano je to presne tak
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
..nechci ti brat iluze ale navigace a LCD jsou docela hodne rozdilne veci
navic se resi navigace Blaupunkt/siemens ktera je jako takova jeden vestaveny kus ne jako u nas separatne LCD (at uz CD nebo DT)
viz .link. ..nechci ti brat iluze ale navigace a LCD jsou docela hodne rozdilne veci navic se resi navigace Blaupunkt/siemens ktera je jako takova jeden vestaveny kus ne jako u nas separatne LCD (at uz CD nebo DT) viz .link.
ach jo a cist uz budes sam ?
Početit se dají podle toho, co jsem tady vyčetl ty s navigací, nebo palubní počítač od C5 II (se lutým podsvícením - tam u jsou i dalí ikony) . My co máme tenhle palubní PC - .link. nahoře na desce máme zatím smůlu... Ale třeba časem... bude i pro nás ! (Jen to někdo bude muset vymyslet a odzkouet) Početit se dají podle toho, co jsem tady vyčetl ty s navigací, nebo palubní počítač od C5 II (se lutým podsvícením - tam u jsou i dalí ikony) . My co máme tenhle palubní PC - http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/14996820_16356366744ac5d1f6719a2.jpg nahoře na desce máme zatím smůlu...:-( Ale třeba časem... bude i pro nás ! (Jen to někdo bude muset vymyslet a odzkouet)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JirkaŘ napsal(a):
Početit se dají podle toho, co jsem tady vyčetl ty s navigací, nebo palubní počítač od C5 II (se lutým podsvícením - tam u jsou i dalí ikony) ...
ja mam pocit ze zatial iba s navi aj na C5 II ja mam pocit ze zatial iba s navi aj na C5 II
drobec napsal(a):
ja mam pocit ze zatial iba s navi aj na C5 II
ano je to presne tak ano je to presne tak
..nechci ti brat iluze ale navigace a LCD jsou docela hodne rozdilne veci
navic se resi navigace Blaupunkt/siemens ktera je jako takova jeden vestaveny kus ne jako u nas separatne LCD (at uz CD nebo DT)
viz .link. ..nechci ti brat iluze ale navigace a LCD jsou docela hodne rozdilne veci ;) navic se resi navigace Blaupunkt/siemens ktera je jako takova jeden vestaveny kus ne jako u nas separatne LCD (at uz CD nebo DT) viz http://www.postimage.org/image.php?v=Ts1pLxXr
|
|
07.12.2009 13:28 -
|
1428939
|
|
jumep
|
|
|
takze pre vsetkych, realnost prekladu displaya je nulova .... skratka to nebude nikto robit len tak z tohoto dovodu:
citacia od vyrobcu programatorov:
"Fujitsu MB90549GS (ktory je v displayi) je mask ROM obvod. Preprogramovat sa urcite neda, ci sa z neho da vycitat obsah, neviem, datasheet sa o tom nezmienuje."
Toto v preklade znamena ze najjednoduchsi sposob je dat si v chine nasekat nove displaye s jazykmi, co pod 100000ks nebude nikto robit (a mozno 100000 ks je este malo)
edit: jedna sa o display C5 2, graficky bez navi (ten najrozsirenejsi), ine dispalye budu mat predpokladam inak osadenu dosku ...
takze pre vsetkych, realnost prekladu displaya je nulova .... skratka to nebude nikto robit len tak z tohoto dovodu:
citacia od vyrobcu programatorov:
"Fujitsu MB90549GS (ktory je v displayi) je mask ROM obvod. Preprogramovat sa urcite neda, ci sa z neho da vycitat obsah, neviem, datasheet sa o tom nezmienuje."
Toto v preklade znamena ze najjednoduchsi sposob je dat si v chine nasekat nove displaye s jazykmi, co pod 100000ks nebude nikto robit (a mozno 100000 ks je este malo)
edit: jedna sa o display C5 2, graficky bez navi (ten najrozsirenejsi), ine dispalye budu mat predpokladam inak osadenu dosku ...
|
|
07.12.2009 14:20 -
|
1428941
|
|
autodiag
|
|
|
nesmylsl,udelat to pujde
ADD : uzivatelska Flash datova oblast je na adrese 40000h to 7FFFFh (velikost 524 288 Bit)
MB90 (O,F,T,W) 546GS je 16ti bitovy CPU s podporou FULL CAN, 4Kb RAM.182/256 Flash/ROM (dle typu)
nesmylsl,udelat to pujde
ADD : uzivatelska Flash datova oblast je na adrese 40000h to 7FFFFh (velikost 524 288 Bit)
MB90 (O,F,T,W) 546GS je 16ti bitovy CPU s podporou FULL CAN, 4Kb RAM.182/256 Flash/ROM (dle typu)
|
|
07.12.2009 14:39 -
|
1428943
|
|
miskod
|
|
|
Presne tak. Vyletovat, zistit ako to komunikuje, vycitat, prepisat, napalit do epromy a spravne naletovat.
Presne tak. Vyletovat, zistit ako to komunikuje, vycitat, prepisat, napalit do epromy a spravne naletovat.
|
|
07.12.2009 15:15 -
|
1428945
|
|
tief
|
|
|
naucit sa anglicky
naucit sa anglicky :) :-P
|
|
07.12.2009 15:21 -
|
1428946
|
|
miskod
|
|
|
Tak som si pozrel datasheet. Mas pravdu. Je to procesor. Vychadzal som z toho, ze je to naozaj tvrda rom-ka.
Ak clovek ma vyvojovy kit k tomu procesoru a zaroven nie je nastaveny blokovaci flag na citanie/zapis, tak to pojde. Mozno sa ten flag da nejako zrusit. Tazko povedat. Ale po pravde. Vrtat v tom by sa mi teda nechcelo.
Tak som si pozrel datasheet. Mas pravdu. Je to procesor. Vychadzal som z toho, ze je to naozaj tvrda rom-ka.
Ak clovek ma vyvojovy kit k tomu procesoru a zaroven nie je nastaveny blokovaci flag na citanie/zapis, tak to pojde. Mozno sa ten flag da nejako zrusit. Tazko povedat. Ale po pravde. Vrtat v tom by sa mi teda nechcelo. :-)
|
|
07.12.2009 15:39 -
|
1428947
|
|
autodiag
|
|
|
MB90540 - Mask ROM - maska jednoducha vyroba predem dane masky, seriova vyroba (FW)
MB90F540 - Flash ROM - programovatelna datova oblast (FW)
MB90P540 - OTP ROM - jednou programovatelna datova oblast (FW)
MB90T540 - External ROM - bez datove oblasti na chipu (FW)
MB90W540 - S EEprom na Chipu,bez pevne datove oblasti pro FW
MB90540 - Mask ROM - maska jednoducha vyroba predem dane masky, seriova vyroba (FW)
MB90F540 - Flash ROM - programovatelna datova oblast (FW)
MB90P540 - OTP ROM - jednou programovatelna datova oblast (FW)
MB90T540 - External ROM - bez datove oblasti na chipu (FW)
MB90W540 - S EEprom na Chipu,bez pevne datove oblasti pro FW
|
|
07.12.2009 15:56 -
|
1428948
|
|
miskod
|
|
|
Nuz tak teda vycitat, ten s romkou, ak sa da, a upravene to napalit do flashkoveho a ten tam naletovat. Ale dolezita je poznamka "ak sa da vycitat". Urcite by sa mi nechcelo velmi letovat to 100-pinove puzdro.
Nuz tak teda vycitat, ten s romkou, ak sa da, a upravene to napalit do flashkoveho a ten tam naletovat. Ale dolezita je poznamka "ak sa da vycitat". Urcite by sa mi nechcelo velmi letovat to 100-pinove puzdro.
|
|
07.12.2009 16:17 -
|
1428951
|
|
autodiag
|
|
|
jasna vec Jumep ma pravdu ,nejde to...
jasna vec Jumep ma pravdu ,nejde to...
|
|
07.12.2009 16:57 -
|
1428955
|
|
jumep
|
|
|
to je to co mi napisali a dalej sa tym nezaoberam, nema to vyznam, vyznam ma mozno hladat ine riesenie ....
zasa sa tu riesi nieco co je uplne o nicom, zakladna informacia bola a je ze len tak to nejde
nikde som nenapisal ze sa to neda spravit, len ze je jednoduchsie v ramci masovosti si dat nasekat displaye, aj tych 100t ks neni taka strasna polozka ak si spravis distribucny kanal a nechas si tam zakazkovo spravit napr. CZ, SK, HU, PL - potom ich rozpredas .... ale o tom som nechcel - naco toto riesit, mala to byt info pre tych co by cakali preklad displaya ....
pre info "len tak" = vycitat, prepisat, napalit - testovat a napalit / kasirovat, napalit / kasirovat, napalit / kasirovat, napalit / kasirovat, napalit / kasirovat, napalit / kasirovat .....
howgh, nemam co viac povedat
edit: miskod: bavili sme sa o displayi pre C5 2, ty mas C5 1, kde to bude zasa asi iny chip, tento display som neotvaral
to je to co mi napisali a dalej sa tym nezaoberam, nema to vyznam, vyznam ma mozno hladat ine riesenie ....
zasa sa tu riesi nieco co je uplne o nicom, zakladna informacia bola a je ze len tak to nejde
nikde som nenapisal ze sa to neda spravit, len ze je jednoduchsie v ramci masovosti si dat nasekat displaye, aj tych 100t ks neni taka strasna polozka ak si spravis distribucny kanal a nechas si tam zakazkovo spravit napr. CZ, SK, HU, PL - potom ich rozpredas .... ale o tom som nechcel - naco toto riesit, mala to byt info pre tych co by cakali preklad displaya ....
pre info "len tak" = vycitat, prepisat, napalit - testovat a napalit / kasirovat, napalit / kasirovat, napalit / kasirovat, napalit / kasirovat, napalit / kasirovat, napalit / kasirovat .....
howgh, nemam co viac povedat
edit: miskod: bavili sme sa o displayi pre C5 2, ty mas C5 1, kde to bude zasa asi iny chip, tento display som neotvaral
|
|
| |
|
|