| | |
01.06.2024 11:49 -
Aktualizace software řídící jednotky / C5 II 2.0 HDi
|
3380653
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
presunuti diskuze ...
presunuti diskuze ...
|
|
30.05.2024 17:32 -
Re: Aktualizace software řídící jednotky / C5 II 2.0i 16v
|
3380602
|
|
Pedro
|
Město: Ostrava , Auto: Citroën Xantia Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 127 |
|
|
Nechci zakládat nové téma tak píu zde. Mám C5 ll 2.0 hdi 136k, mechanik při diag. pojal podezření, e se v tom autě někdo hrabal soudě podle nesmyslných udajů naměřených při diag. S ohledem na věk auta a neznámé jeho historii to nemohu vyloučit. Navrhuje přehrát software řídící jednotky motoru. Musel by ale mít k dispozici to samé auto/model a z něho si to stáhnout a potom nahrát do mého auta. Můete to potvrdit nebo je i jiná monost?
Auto jezdí normálně ale při vypalování FAP cuká.
Nechci zakládat nové téma tak píu zde. Mám C5 ll 2.0 hdi 136k, mechanik při diag. pojal podezření, e se v tom autě někdo hrabal soudě podle nesmyslných udajů naměřených při diag. S ohledem na věk auta a neznámé jeho historii to nemohu vyloučit. Navrhuje přehrát software řídící jednotky motoru. Musel by ale mít k dispozici to samé auto/model a z něho si to stáhnout a potom nahrát do mého auta. Můete to potvrdit nebo je i jiná monost?
Auto jezdí normálně ale při vypalování FAP cuká.
|
|
30.05.2024 23:05 -
Re: Aktualizace software řídící jednotky / C5 II 2.0i 16v
|
3380610
|
|
Hanz 397
|
|
|
Nejjednoduí je zajet do Citroënu a nechat to přehrát tam.
Pokud by byl SW "nejnovějí", ale vysvětlil bys tam, o co ti jde, tak je i tak cesta, jak tam ten sajrajt, co tam moná kdo nasypal, nahradit origo SW.
A mám pocit (ale to by ti spí řekl Martin), e u SID803 je SW nepouitelný z jiného auta, protoe je součástí něj i immo, ale to bych ti nerad kecal...
Nejjednoduí je zajet do Citroënu a nechat to přehrát tam.
Pokud by byl SW "nejnovějí", ale vysvětlil bys tam, o co ti jde, tak je i tak cesta, jak tam ten sajrajt, co tam moná kdo nasypal, nahradit origo SW.
A mám pocit (ale to by ti spí řekl Martin), e u SID803 je SW nepouitelný z jiného auta, protoe je součástí něj i immo, ale to bych ti nerad kecal...
|
|
10.06.2024 20:49 -
Re: Aktualizace software řídící jednotky / C5 II 2.0 HDi
|
3381097
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
SID803 a SID803A nelze jen tak klonovat
dlozno rict ze tyto jednotky pomerne trpi na poruchovost
Jak pise Hanz,nejjednodussi je online prehrati,ale bacha pokud neni origo BSI ani to nezkousej
SID803 a SID803A nelze jen tak klonovat
dlozno rict ze tyto jednotky pomerne trpi na poruchovost
Jak pise Hanz,nejjednodussi je online prehrati,ale bacha pokud neni origo BSI ani to nezkousej
|
|
23.06.2024 15:03 -
|
3381878
|
|
Pedro
|
Město: Ostrava , Auto: Citroën Xantia Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 127 |
|
|
Tak origo BSI nepoznám, jak jsem ji psal, historii neznám. Mohu jen potvrdit to podezření mechanika protoe při vypalování FAP motor při jízdě kube, jakoby vynechával. Tak poznám vypalování FAP.
Tak origo BSI nepoznám, jak jsem ji psal, historii neznám. Mohu jen potvrdit to podezření mechanika protoe při vypalování FAP motor při jízdě kube, jakoby vynechával. Tak poznám vypalování FAP.
|
|
23.06.2024 15:11 -
|
3381879
|
|
Hanz 397
|
|
|
To některé tyhle motory dělají. A čím víc mají najeto, tím víc je to znát...
Edit: nějak mi pořád uniká, proč to chce přehrávat... Kvůli tomuhle?
V nactenych hodnotách je kolikrát takových nesmyslů, e se člověk nemá absolutně čeho chytit a slabí jedinci z toho můou začít být i paranoidní 🤣.
Pokud ti cuká při regeneraci, tak si nemyslím, e by to bylo tím, e by někdo hrabal do SW...
To některé tyhle motory dělají. A čím víc mají najeto, tím víc je to znát...
Edit: nějak mi pořád uniká, proč to chce přehrávat... Kvůli tomuhle?
V nactenych hodnotách je kolikrát takových nesmyslů, e se člověk nemá absolutně čeho chytit a slabí jedinci z toho můou začít být i paranoidní 🤣.
Pokud ti cuká při regeneraci, tak si nemyslím, e by to bylo tím, e by někdo hrabal do SW...
|
|
23.06.2024 16:14 -
|
3381901
|
|
Pedro
|
|
|
Tos mě uklidnil, snad to není tak hrozné. Mě to doporučil mechanik, starí pán co dělá citroen, peugeot dlouhá léta - tak snad o tom něco ví.
Tos mě uklidnil, snad to není tak hrozné. Mě to doporučil mechanik, starí pán co dělá citroen, peugeot dlouhá léta - tak snad o tom něco ví.
|
|
23.06.2024 21:04 -
|
3381912
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
To kubání se mi přes lety taky dělo - jen při regeneraci. Byl vadný ten regulátor tlaku co vede k té horní klapce, pořád trochu propoutěl a od doby co jsem ho vyměnil je to bez problému a u to jsou tak 2-3roky.
To kubání se mi přes lety taky dělo - jen při regeneraci. Byl vadný ten regulátor tlaku co vede k té horní klapce, pořád trochu propoutěl a od doby co jsem ho vyměnil je to bez problému a u to jsou tak 2-3roky.
|
|
24.06.2024 15:53 -
|
3381973
|
|
Pedro
|
|
|
Můe mi to více popsat? Který regulátor, kde je, co ovládá? Nejlépe foto. Dík
Můe mi to více popsat? Který regulátor, kde je, co ovládá? Nejlépe foto. Dík
|
|
24.06.2024 20:03 -
|
3382010
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
Regulátor vypadá takto: .link. a je vlevo dole na motoru u kompresoru klimy - jsou tam 2 jeden pro horní klapku a druhý pro tu spodní.
Regulátor vypadá takto: https://www.citroeny.eu/privod-vzduchu-preplnovani-a-egr-77/regulator-tlaku-turbodmychadla-pierburg-pro-motory-citroen-700612010-161842.html a je vlevo dole na motoru u kompresoru klimy - jsou tam 2 jeden pro horní klapku a druhý pro tu spodní.
|
|
25.06.2024 12:53 -
|
3382033
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
scratcher napsal(a): Regulátor vypadá takto: .link. a je vlevo dole na motoru u kompresoru klimy - jsou tam 2 jeden pro horní klapku a druhý pro tu spodní.
to neni regulator ale solenoid
to neni regulator ale solenoid
|
|
| |
|
|