| | |
31.05.2015 19:16 -
Re: Jakou autodiagnostiku
|
2827010
|
|
kotelnik
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 45 |
|
|
Zdravím vechny ..Co by jste řekli na tento kabel?...Bude fungovat s mojí C5 kombi 2.0 hdi 100kw 2005r.v?...
.link.
Zdravím vechny ;-)..Co by jste řekli na tento kabel?...Bude fungovat s mojí C5 kombi 2.0 hdi 100kw 2005r.v?...
http://diagnostikavozu.cz/kategorie/diagnostika-citroen-peugeot-lexia3-pp2000-verze-2012-223.html
|
|
14.06.2015 05:29 -
|
2830756
|
|
Patkan48
|
Město: Peterborough, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 3 |
|
|
.link.
Zdravim.Ja sa o toto zaujimam len tak okrajovo.Predtym programy na NC stroje a zacalo ma zaujimat aj toto.Ale len tak pre seba,sem tam kamaratom trosku pomozem.
Rychlo som sa naucil,ze najhorsie je vyriesit problem a vravim,ze PC vie zapnut hocikto.
Polhodinu diagnostika,tyzden internet,Autodata,Atris,manualy,hlava ako sud co dalej...
Tu su normy Citroenov.Svagor ma tiez C5 2.2 HDI 2002.On nepodporuje OBD II.Tiez ma prekvapil,netusil som to.Snuru mam za 50 libier,Scanmaster alebo Scan XL Prof.Este sa mi nestalo,ze by nieco pekne necital.
Vcera som ho pekne cital s Delphi 2013.3,ta este nesklamala."Original" z Ciny,Amazon 95 libier.Ta zatial vzala starsie aj novsie auta vsetky.Ma ju aj kamarat Poliak v malom servise okrem ineho.Veselo koduje trysky atd.
Verzie 2014 su o cosi drahsie,lebo su nove.Tu by som mozno odporucil.Ale s nalepkou Delphi,nie tie rovnake bez nalepiek a lacnejsie.Ktovie aku maju kvalitu.Alebo CDP,ale nie tie farebne lacne,ale radsej kovove s OKI cipom.
Samozrejme ako to uz chodi,ked chcete pomoct hlupakovy na 90 percent skoncite Vy ako hlupak.Rokmi overene.Je to len konicek,len som kupoval veci,nevzal som nikdy ani halier a ani nevezmem za toto.
Vcera sa na mna svagor nahneval.Je to lajdak a o auta sa nestara.Kupi a kym chodi ....dobre.
Spustil som mu s Delphi nutenu regenaraciu DPF filtra.Ze vraj preco ma take otacky ked nic nerobim atd.
Ze on nevie ze taky filter existuje a ked tak,kupi si novy.Vravim mu.Tak si priprav par stovak.Pozeral ako puk.
A este vravim ze bud rad,ze tu niekto odrbal cidlo nizkej teploty aditiva,ze zatial nic nevyhadzuje.Ze vraj co to je ? Ale ma tam aj poruchu tlaku pal.rampy,railu.Chcel som vziat Diagbox,mam novy,ze idem prehadzat auto a premerat cosi...Ze jemu nic neukazuje,ze nemam nic robit,kym nesvieti kod.Jeho nezaujima ze Delphi mu uz pise ciastocne zaneseny DPF a preto ta preventivna udrzba.
Skoda reci,je to debil.Minule mal Renault Megane.X krat som mu pisal SMSky,vravel ze treba riesit poruchu co ma,lebo ho necha hocikde.Kdeze....Aj tak skoncil.Toto uz nie su lajdaci,ale k...i ( pardon ).
Aj manzel jeho sestry...Passat.Tam som si pustil VCDS 12.12.0,chyby v realnom case,katastroovatfa.Elektrika hore bradou.Ale tiez nezaujem ,kym nesvieti cervena a nemoze nastart.
Asi patrim na psychiatriu,coraz castejsie si to uvedomujem.Lebo nie je mozne,aby boli ludia taki hlupy.Takze len ja som asi hlupak.Inak mi to nevychadza.
Takze ja by som bral domov na hociake auticko Delphi alebo hoci CDP ako univerzalne.Ale tie drahsie verzie,lacnejsie ze vraj maju niekedy zle osadene plosaky atd.
Na moju Feldu tiez staci KKL kabel za par korun,tiez to nepodporuje.
http://pinoutsguide.com/CarElectronics/citroen_obd2_pinout.shtml
Zdravim.Ja sa o toto zaujimam len tak okrajovo.Predtym programy na NC stroje a zacalo ma zaujimat aj toto.Ale len tak pre seba,sem tam kamaratom trosku pomozem.
Rychlo som sa naucil,ze najhorsie je vyriesit problem a vravim,ze PC vie zapnut hocikto.
Polhodinu diagnostika,tyzden internet,Autodata,Atris,manualy,hlava ako sud co dalej...:-d
Tu su normy Citroenov.Svagor ma tiez C5 2.2 HDI 2002.On nepodporuje OBD II.Tiez ma prekvapil,netusil som to.Snuru mam za 50 libier,Scanmaster alebo Scan XL Prof.Este sa mi nestalo,ze by nieco pekne necital.
Vcera som ho pekne cital s Delphi 2013.3,ta este nesklamala."Original" z Ciny,Amazon 95 libier.Ta zatial vzala starsie aj novsie auta vsetky.Ma ju aj kamarat Poliak v malom servise okrem ineho.Veselo koduje trysky atd.
Verzie 2014 su o cosi drahsie,lebo su nove.Tu by som mozno odporucil.Ale s nalepkou Delphi,nie tie rovnake bez nalepiek a lacnejsie.Ktovie aku maju kvalitu.Alebo CDP,ale nie tie farebne lacne,ale radsej kovove s OKI cipom.
Samozrejme ako to uz chodi,ked chcete pomoct hlupakovy na 90 percent skoncite Vy ako hlupak.Rokmi overene.Je to len konicek,len som kupoval veci,nevzal som nikdy ani halier a ani nevezmem za toto.
Vcera sa na mna svagor nahneval.Je to lajdak a o auta sa nestara.Kupi a kym chodi ....dobre.
Spustil som mu s Delphi nutenu regenaraciu DPF filtra.Ze vraj preco ma take otacky ked nic nerobim atd.
Ze on nevie ze taky filter existuje a ked tak,kupi si novy.Vravim mu.Tak si priprav par stovak.Pozeral ako puk.
A este vravim ze bud rad,ze tu niekto odrbal cidlo nizkej teploty aditiva,ze zatial nic nevyhadzuje.Ze vraj co to je ? Ale ma tam aj poruchu tlaku pal.rampy,railu.Chcel som vziat Diagbox,mam novy,ze idem prehadzat auto a premerat cosi...Ze jemu nic neukazuje,ze nemam nic robit,kym nesvieti kod.Jeho nezaujima ze Delphi mu uz pise ciastocne zaneseny DPF a preto ta preventivna udrzba.
Skoda reci,je to debil.Minule mal Renault Megane.X krat som mu pisal SMSky,vravel ze treba riesit poruchu co ma,lebo ho necha hocikde.Kdeze....Aj tak skoncil.Toto uz nie su lajdaci,ale k...i ( pardon ).
Aj manzel jeho sestry...Passat.Tam som si pustil VCDS 12.12.0,chyby v realnom case,katastroovatfa.Elektrika hore bradou.Ale tiez nezaujem ,kym nesvieti cervena a nemoze nastart.
Asi patrim na psychiatriu,coraz castejsie si to uvedomujem.Lebo nie je mozne,aby boli ludia taki hlupy.Takze len ja som asi hlupak.Inak mi to nevychadza.:-o
Takze ja by som bral domov na hociake auticko Delphi alebo hoci CDP ako univerzalne.Ale tie drahsie verzie,lacnejsie ze vraj maju niekedy zle osadene plosaky atd.
Na moju Feldu tiez staci KKL kabel za par korun,tiez to nepodporuje.
|
|
14.06.2015 05:30 -
|
2830757
|
|
Patkan48
|
|
|
Pardon.Tie normy
.link.
Pardon.Tie normy
http://pinoutsguide.com/CarElectronics/citroen_obd2_pinout.shtml
|
|
14.06.2015 05:32 -
|
2830758
|
|
Patkan48
|
|
|
Este raz pardon ku predoslemu...Cidlo nizkej hladiny aditiva.
Este raz pardon ku predoslemu...Cidlo nizkej hladiny aditiva.
|
|
15.06.2015 09:11 -
|
2831247
|
|
jira
|
Město: Vodňany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
kotelnik napsal(a): Zdravím vechny ..Co by jste řekli na tento kabel?...Bude fungovat s mojí C5 kombi 2.0 hdi 100kw 2005r.v?... .link.
Přřátelé, před pěti lety jsem si pořídil Lexii3 ACTIA. Označení hardware je stejné jako na předelém linku. Bez problémů jsem diagnostikoval nae vozy C5 I a C5 II . Jene před týdnem jsem koupil C5 (X7) rok 2011, s kterým si Lexia nerozumí. Software jsem sice upgradoval, v nabídce vozů C5 (X7) je, ale koktá to. Pár chyb to vypíe, jinak otazníky, počítace v autě to nějak nepozná, měření parametrů nejde vůbec, no a pak jsem to vzdal.
Chci vás zkuenějí tímto poádat o pomoc. Stačí nějaký novějí soft. , nebo mám smolíka i s hardware.
Díky moc za tipy
Zdravím vechny ;-)..Co by jste řekli na tento kabel?...Bude fungovat s mojí C5 kombi 2.0 hdi 100kw 2005r.v?... http://diagnostikavozu.cz/kategorie/diagnostika-citroen-peugeot-lexia3-pp2000-verze-2012-223.html
Přřátelé, před pěti lety jsem si pořídil Lexii3 ACTIA. Označení hardware je stejné jako na předelém linku. Bez problémů jsem diagnostikoval nae vozy C5 I a C5 II . Jene před týdnem jsem koupil C5 (X7) rok 2011, s kterým si Lexia nerozumí. Software jsem sice upgradoval, v nabídce vozů C5 (X7) je, ale koktá to. Pár chyb to vypíe, jinak otazníky, počítace v autě to nějak nepozná, měření parametrů nejde vůbec, no a pak jsem to vzdal.
Chci vás zkuenějí tímto poádat o pomoc. Stačí nějaký novějí soft. , nebo mám smolíka i s hardware.
Díky moc za tipy
|
|
15.06.2015 10:15 -
|
2831258
|
|
jruze
|
|
|
jira napsal(a): kotelnik napsal(a): Zdravím vechny ..Co by jste řekli na tento kabel?...Bude fungovat s mojí C5 kombi 2.0 hdi 100kw 2005r.v?... .link.
Díky moc za tipy
Ono by to lo,ale .... jinak diagbox a projistotu nelez do xx věcí pokud neví co a jak - můe udělat víc kody ne uitku(pokud nepůjde do originálky a nebo kvalitní číny)
Ono by to lo,ale .... jinak diagbox a projistotu nelez do xx věcí pokud neví co a jak - můe udělat víc kody ne uitku(pokud nepůjde do originálky a nebo kvalitní číny);-)
|
|
16.06.2015 07:06 -
|
2831620
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Píi sem, abychom vedlejím tématem necpali diskusi o výměně FAP.
Kolem ceny diagnostiky ve značkových, které se pohybují 0-900 Kč, mám tento dojem:
Kdy je diagnostika předepsána jako povinný úkon v jiné rozsáhlejí akci, tak se účtuje jen daný krok diagnostiky podle ceníku a tedy méně, ne celková diag. Prostě najet na dané menu a udělat příslunou akci, i kdyby sousední okno diag hlásilo, e auto nemá motor.
Kdy má diagnostika sluit k odhalení neznámé chyby nebo si člověk vysloveně zadá kompletní průzkum auta, pak to samozřejmě můe být více.
Ve je o ochotě jednotlivých lidí.
Dále kdy diag byla nová tajemná oblast, tak to bylo drahé jako ve nové a neznámé. Nyní je to běný nástroj jako třeba klíč a podle toho se mění ceny.
Píi sem, abychom vedlejím tématem necpali diskusi o výměně FAP.
Kolem ceny diagnostiky ve značkových, které se pohybují 0-900 Kč, mám tento dojem:
Kdy je diagnostika předepsána jako povinný úkon v jiné rozsáhlejí akci, tak se účtuje jen daný krok diagnostiky podle ceníku a tedy méně, ne celková diag. Prostě najet na dané menu a udělat příslunou akci, i kdyby sousední okno diag hlásilo, e auto nemá motor.
Kdy má diagnostika sluit k odhalení neznámé chyby nebo si člověk vysloveně zadá kompletní průzkum auta, pak to samozřejmě můe být více.
Dále kdy diag byla nová tajemná oblast, tak to bylo drahé jako ve nové a neznámé. Nyní je to běný nástroj jako třeba klíč a podle toho se mění ceny.
|
|
16.06.2015 08:50 -
|
2831652
|
|
jruze
|
|
|
vilous napsal(a): Píi sem, abychom vedlejím tématem necpali diskusi o výměně FAP.
To znamená e kdy mi přijede auto se závadou - signalizací na aditivaci a FAPU mám bezmylenkovitě udělat daný úkon a vůbec mne nemá zajímat zda je systém aditivace Ok ? ( to znamená - ucpe(nebo to hlásí) se FAP - jednodue ho vyměním-vyčistím a hotovo? , nebo bych měl zjistit zda jsou ostatní věci OK ? třeba EGR,vstřiky,přeplňování atd...Protoe pokud tam bude nějaký takovíto problém je to zbytečná práce a FAP bude KO po několika desítkách Km - no můj styl práce je asi jinde
To znamená e kdy mi přijede auto se závadou - signalizací na aditivaci a FAPU mám bezmylenkovitě udělat daný úkon a vůbec mne nemá zajímat zda je systém aditivace Ok ? ( to znamená - ucpe(nebo to hlásí) se FAP - jednodue ho vyměním-vyčistím a hotovo? , nebo bych měl zjistit zda jsou ostatní věci OK ? třeba EGR,vstřiky,přeplňování atd...Protoe pokud tam bude nějaký takovíto problém je to zbytečná práce a FAP bude KO po několika desítkách Km - no můj styl práce je asi jinde;-)
|
|
16.06.2015 09:53 -
|
2831663
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Jaký dělají k danému úkonu rozsah diag nevím a je mi to srdečně jedno. Kdy něco podělají, tak se jim to vrátí jako reklamace a tedy ztráta a jetě jim vyplním blbé hodnocení, na které se pár týdnů po opravě ptá Citroen. Nedělají to nejspí poprvé, tak předpokládám, e vědí, co dělají. Jestli je rozsah diag k danému úkonu stanoven výrobcem netuím. Předpokládám, e ano a e výrobce tedy ví, co a proč dal do postupů. Ale opět - je mi to jedno, je to jejich věc, od toho je platím. Pokud za diag platím překvapivě málo, tak stěovat si nepůjdu.
Jaký dělají k danému úkonu rozsah diag nevím a je mi to srdečně jedno. Kdy něco podělají, tak se jim to vrátí jako reklamace a tedy ztráta a jetě jim vyplním blbé hodnocení, na které se pár týdnů po opravě ptá Citroen. Nedělají to nejspí poprvé, tak předpokládám, e vědí, co dělají. Jestli je rozsah diag k danému úkonu stanoven výrobcem netuím. Předpokládám, e ano a e výrobce tedy ví, co a proč dal do postupů. Ale opět - je mi to jedno, je to jejich věc, od toho je platím. Pokud za diag platím překvapivě málo, tak stěovat si nepůjdu.
|
|
11.07.2015 11:09 -
|
2839209
|
|
kotelnik
|
|
|
Zdravím vechny ...Máte někdo zkuenost s tímto?..
.link.
Někde se psalo e funguje a někomu ne..No zkusil bych to třeba
Zdravím vechny :palec ...Máte někdo zkuenost s tímto?..
http://aukro.cz/show_item.php?item=5521616583&utm_source=heureka&utm_medium=nove
Někde se psalo e funguje a někomu ne..No zkusil bych to třeba :-p
|
|
11.07.2015 11:40 -
|
2839210
|
|
besty36
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Za ti peníze...
.link.
:-o :-o :-o Za ti peníze...
http://www.aliexpress.com/w/wholesale-XS-Evolution-Lexia3.html?initiative_id=SB_20150711013050&site=glo&groupsort=1&SortType=price_asc&shipCountry=cz&SearchText=XS+Evolution+Lexia3
|
|
11.07.2015 11:57 -
|
2839211
|
|
kotelnik
|
|
|
Supr pro někoho kdo u tak nakupoval na e-bay ci alienu..Mě u se to vymstilo s telefony tak u tomu nevěřím tak radi něco tu v č.r ..
Supr pro někoho kdo u tak nakupoval na e-bay ci alienu..Mě u se to vymstilo s telefony tak u tomu nevěřím tak radi něco tu v č.r ..
|
|
23.08.2015 15:03 -
|
2853559
|
|
Jinec
|
|
|
Ahoj ,
za dobu co vlastním auto jsem nikdy diagnostiku nepotřeboval, chtěl jsem se zeptat , zda tu není dobrá due z mého okolí kdo ji má ad okázal mi ji napíchnout a pokecat o autu a tak. Díkec..
Ahoj ,
za dobu co vlastním auto jsem nikdy diagnostiku nepotřeboval, chtěl jsem se zeptat , zda tu není dobrá due z mého okolí kdo ji má ad okázal mi ji napíchnout a pokecat o autu a tak. :) Díkec..
|
|
06.02.2016 19:34 -
|
2916487
|
|
stenly38
|
|
|
Ahoj chci si koupit Lexii 3 na citroen C5 2006 prodejce mi ji nabízí s B firmwarem za 2500 a s C firmware za 2700
jaký je mezi nimi rozdíl?
Dík
Ahoj chci si koupit Lexii 3 na citroen C5 2006 prodejce mi ji nabízí s B firmwarem za 2500 a s C firmware za 2700
jaký je mezi nimi rozdíl?
Dík
|
|
06.02.2016 19:52 -
|
2916494
|
|
jumep
|
|
|
B - pojde len lexia
C - diagbox
tebe to je jedno
B - pojde len lexia
C - diagbox
tebe to je jedno
|
|
06.02.2016 20:45 -
|
2916515
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Někde jsem četl, e s Diagboxem od nějaké verze u jdou načítat EOBD readiness kódy - co s Lexií nelze.
Vzhledem ke změnám v kontrole emisí to můe být zajímavé.
Někde jsem četl, e s Diagboxem od nějaké verze u jdou načítat EOBD readiness kódy - co s Lexií nelze.
Vzhledem ke změnám v kontrole emisí to můe být zajímavé.
|
|
07.02.2016 06:51 -
|
2916640
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Tridac napsal(a): Má nějaké konrétní doporučení na diagnostiku?
Například něco podobného? .link.
Jsou s tím u někoho nějaké zkuenosti??
A co si tohle vlákno přečíst, je tu jenom 10 stránek. U se tu o tom psalo. Jinak tyhle ELM327 se hodí jen na sledování online dat a cena je kolem 200 Kč i s dopravou. Na ve ostatní Lexia/Diagbox.
A co si tohle vlákno přečíst, je tu jenom 10 stránek. U se tu o tom psalo. Jinak tyhle ELM327 se hodí jen na sledování online dat a cena je kolem 200 Kč i s dopravou. Na ve ostatní Lexia/Diagbox.
|
|
| |
|
|