| | |
01.06.2014 18:32 -
Problémy s NG4 / C5 III
|
2701298
|
|
dpadevet
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Zdravím, prosím o radu - koupil jsem C5 III 2011 s NG4 (NaviDrive 3D) a a teď jsem zjistil, e navigace ukazuje obráceně - jako bych couval. ipka označující směr jízdy ukazuje na druhou stranu ne jedu a auto po mapě couvá (tj. mapový podklad se posunuje směrem nahoru, na větině displaye vidím trasu, kterou jsem projel a kam jedu nevidím). Zároveň s tím se mi na display v rychloměru ukazuje opačný směr - jedu na východ a ukazuje se, e jedu na západ. Nemáte někdo nápad, čím by to mohlo být?
Zdravím, prosím o radu - koupil jsem C5 III 2011 s NG4 (NaviDrive 3D) a a teď jsem zjistil, e navigace ukazuje obráceně - jako bych couval. ipka označující směr jízdy ukazuje na druhou stranu ne jedu a auto po mapě couvá (tj. mapový podklad se posunuje směrem nahoru, na větině displaye vidím trasu, kterou jsem projel a kam jedu nevidím). Zároveň s tím se mi na display v rychloměru ukazuje opačný směr - jedu na východ a ukazuje se, e jedu na západ. Nemáte někdo nápad, čím by to mohlo být?
|
|
01.06.2014 21:10 -
Re: Problémy s NG4 / C5 III
|
2701344
|
|
MS02
|
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 230 |
|
|
Udelej reset jednotky do defaultu, akutalizuj systemovy SW a mapy (to sice nema vliv na popsany problem, ale kdyz uz budes v tom...).
Udelej reset jednotky do defaultu, akutalizuj systemovy SW a mapy (to sice nema vliv na popsany problem, ale kdyz uz budes v tom...).
|
|
01.06.2014 21:44 -
|
2701355
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
To vypadá jako by auto mělo otočený magnetický kompas.
GPS sice správně určuje polohu, ale auto si myslí, e je čumákem otočené na opačnou stranu
Ale netuím, zda tam magnetický kompas jako součastka je.
To vypadá jako by auto mělo otočený magnetický kompas.
GPS sice správně určuje polohu, ale auto si myslí, e je čumákem otočené na opačnou stranu :-o
Ale netuím, zda tam magnetický kompas jako součastka je.
|
|
01.06.2014 22:23 -
|
2701360
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Není jiný nastavení pro severní a pro jiní polokouli ?? Jdu pořád rovně, jdu na sever a teď jdu na jih
Není jiný nastavení pro severní a pro jiní polokouli ?? Jdu pořád rovně, jdu na sever a teď jdu na jih ;-)
|
|
02.06.2014 05:46 -
|
2701396
|
|
dpadevet
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Opravdu to vypadá, jako by to mělo obrácený kompas. Reset jednotky jsem dělal, na aktualizaci sw se chystám dnes, ale obávám se, e to moc nepomůe. Auto je z Holandska, s polokoulí by neměl být problém
Opravdu to vypadá, jako by to mělo obrácený kompas. Reset jednotky jsem dělal, na aktualizaci sw se chystám dnes, ale obávám se, e to moc nepomůe. Auto je z Holandska, s polokoulí by neměl být problém :-)
|
|
02.06.2014 07:55 -
|
2701409
|
|
MS02
|
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 230 |
|
|
Pokud udela komplet reset uzivatelskeho nastaveni, mel by dostat default a to je bud otaceni mapy podle smeru jizdy, nebo sever nahore (ted nevim). Rozhodne je toto vec, kterou lze v menu NG4 nastavit. Jen pro zajimavost: dopln nam sem verzi SW.
Pokud udela komplet reset uzivatelskeho nastaveni, mel by dostat default a to je bud otaceni mapy podle smeru jizdy, nebo sever nahore (ted nevim). Rozhodne je toto vec, kterou lze v menu NG4 nastavit. Jen pro zajimavost: dopln nam sem verzi SW.
|
|
02.06.2014 08:57 -
|
2701429
|
|
dpadevet
|
|
|
U 3D navigace se nic nenastavuje a měla by ukazovat dopředu, kam jedu. U 2D jde nastavit server nahoru nebo podle směru. Kadopádně ipka ukazující směr jízdy je přesně naopak, take v nastavení to nejspí nebude. Software zaktualizován na verzi 42b (.link.
U 3D navigace se nic nenastavuje a měla by ukazovat dopředu, kam jedu. U 2D jde nastavit server nahoru nebo podle směru. Kadopádně ipka ukazující směr jízdy je přesně naopak, take v nastavení to nejspí nebude. Software zaktualizován na verzi 42b (http://gpsunderground.com/forum/peugeot-citroen/23181-ng4-psa-navidrive-3d-wip-com-3d-peugeot-citroen-navteq-maps-europe-2013-2014-a.html)
|
|
02.06.2014 12:36 -
|
2701470
|
|
dpadevet
|
|
|
Aby se to dalo aspoň trochu pouívat, tak jsem nastavil 2D a mapu na server. Take teď mám auto přesně uprostřed a ipku směru přesně proti směru jízdy. V pátek jsem objednaný do Citroenu, tak uvidíme, jestli tam něco vymyslí...
Aby se to dalo aspoň trochu pouívat, tak jsem nastavil 2D a mapu na server. Take teď mám auto přesně uprostřed a ipku směru přesně proti směru jízdy. V pátek jsem objednaný do Citroenu, tak uvidíme, jestli tam něco vymyslí...
|
|
02.06.2014 14:43 -
|
2701502
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Zkouel jsi u nastavit trasu a jet podle navigace? Co ti to ukazuje? Jede to podle nastavený trasy dobře, jenom ipka je opačně?
Pokud to ve 2D dokáe najít sever, tak to asi nebude kompasem. Zkouel jsi u jiný mapy? Třeba tyhle nejsou ty správný. Někdy jsou na netu k sehnání děsný unty, třeba patně popsaný. Moná je to pro jiný auto, který má jinou anténu.
Zkouel jsi u nastavit trasu a jet podle navigace? Co ti to ukazuje? Jede to podle nastavený trasy dobře, jenom ipka je opačně?
Pokud to ve 2D dokáe najít sever, tak to asi nebude kompasem. Zkouel jsi u jiný mapy? Třeba tyhle nejsou ty správný. Někdy jsou na netu k sehnání děsný unty, třeba patně popsaný. Moná je to pro jiný auto, který má jinou anténu.
|
|
02.06.2014 15:27 -
|
2701511
|
|
dpadevet
|
|
|
Mapa se otáčí podle směru, ale naopak. Navigace mi radí, abych se otočil - myslí si, e jedu druhým směrem. Sever mapy to najde poměrně snadno - ví, kde mají mapové podklady server. Pouze mám prostě otočené auto. Nevím, jestli to má nějaký kompas (asi ano, protoe kdy auto stojí, tak ví, kterým směrem, jenom o 180° obráceně). Pokud ho to má, tak asi bude v autě namontovaný naopak... Otázka je, kde taková věcička je, pokud tam je...
Mapa se otáčí podle směru, ale naopak. Navigace mi radí, abych se otočil - myslí si, e jedu druhým směrem. Sever mapy to najde poměrně snadno - ví, kde mají mapové podklady server. Pouze mám prostě otočené auto. Nevím, jestli to má nějaký kompas (asi ano, protoe kdy auto stojí, tak ví, kterým směrem, jenom o 180° obráceně). Pokud ho to má, tak asi bude v autě namontovaný naopak... Otázka je, kde taková věcička je, pokud tam je... :nevim
|
|
02.06.2014 16:08 -
|
2701528
|
|
jruze
|
|
|
dpadevet napsal(a): Mapa se otáčí podle směru, ale naopak. Navigace mi radí, abych se otočil - myslí si, e jedu druhým směrem. Sever mapy to najde poměrně snadno - ví, kde mají mapové podklady server. Pouze mám prostě otočené auto. Nevím, jestli to má nějaký kompas (asi ano, protoe kdy auto stojí, tak ví, kterým směrem, jenom o 180° obráceně). Pokud ho to má, tak asi bude v autě namontovaný naopak... Otázka je, kde taková věcička je, pokud tam je...
Otoč si anténu
Otoč si anténu:-))))
|
|
02.06.2014 19:59 -
|
2701576
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Má originální anténu? Moná si tam předchozí majitel udělal tuning a vylepil to a dal tam něco bez kompasu.
Má originální anténu? Moná si tam předchozí majitel udělal tuning a vylepil to a dal tam něco bez kompasu.
|
|
02.06.2014 20:07 -
|
2701577
|
|
Hanz 397
|
|
|
Moná bych v první řadě zkusil udělat power reset-potom by se gyroskop měl nechat zkalibrovat(myslím,e to bude stejný,jako u I.,a II,)
No a kdyby to nepomohlo,tak by moná mohla něco napovědět diagnostika.
Moná bych v první řadě zkusil udělat power reset-potom by se gyroskop měl nechat zkalibrovat(myslím,e to bude stejný,jako u I.,a II,)
No a kdyby to nepomohlo,tak by moná mohla něco napovědět diagnostika.
|
|
08.06.2014 15:23 -
|
2703753
|
|
dpadevet
|
|
|
Tak navigace zaktualizována, mapy nahrány nové a měnila se baterka, take to bylo i bez ávy. Bohuel stále stejné Ve čtvrtek jetě druhé kolo v Citroenu - tam zatím na nic nepřili.
Tak navigace zaktualizována, mapy nahrány nové a měnila se baterka, take to bylo i bez ávy. Bohuel stále stejné :( Ve čtvrtek jetě druhé kolo v Citroenu - tam zatím na nic nepřili.
|
|
08.06.2014 20:58 -
|
2704073
|
|
Jimik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 169 |
|
|
To je zajímavé. A co to ukazuje, kdy couvá? Není zaseklý nějaký spínač v převodovce a auto si myslí, e couvá?
To je zajímavé. A co to ukazuje, kdy couvá? Není zaseklý nějaký spínač v převodovce a auto si myslí, e couvá?
|
|
09.06.2014 07:06 -
|
2704236
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Navigace nemá s autem nic společného, tím méně s převodovkou. Fungují vechny stejně a fungují i bez auta. Směr pohybu se odvozuje prostě z toho, e si navigace vezme současný bod a jamile se pohybuje, tak si vezme v nějakém odstupu třeba jedné vteřiny dalí bod a z jejich vzájemné polohy vypočte azimut, kterým se navigace začla pohybovat. Se spínačem v převodovce je společné akorát to, e zhasne obrazovka a ukáe se couvací asistent, pokud ho auto má. Ale s tím autor příspěvku potíe nemá.
Navigace nemá s autem nic společného, tím méně s převodovkou. Fungují vechny stejně a fungují i bez auta. Směr pohybu se odvozuje prostě z toho, e si navigace vezme současný bod a jamile se pohybuje, tak si vezme v nějakém odstupu třeba jedné vteřiny dalí bod a z jejich vzájemné polohy vypočte azimut, kterým se navigace začla pohybovat. Se spínačem v převodovce je společné akorát to, e zhasne obrazovka a ukáe se couvací asistent, pokud ho auto má. Ale s tím autor příspěvku potíe nemá.
|
|
09.06.2014 07:40 -
|
2704294
|
|
dpadevet
|
|
|
Přesně - kdy couvám, vidím parkovacího asistenta. Navigace si směr vozu asi nějak musí pamatovat, protoe ho otočený o 180° zobrazuje i kdy stojí (dokonce i kdy přijdu do auta druhý den ráno a stále stojím). Take podle mého názoru má nějakou pamě, ve které má uloeno, kterým směrem to auto je (tam by ale měl pomoct reset, co se nestalo; navíc kdy by vám auto odtáhli, tak by se pomátlo - předpokládám, e jakmile je vypnuté zapalování, tak si svou GPS polohu nehlídá, aby podle toho upravovala směr auta). Navigace si určitě bere data o rychlosti auta přes CAN - nevím ale, jestli to dává jen rychlost nebo i +/- (dopředu, dozadu). Jestli s tím ve čtvrtek v Citroenu nic nevymyslí a jediné, co mi nabídnou bude výměna celé navigace, tak jetě zkusím akci typu tonoucí se stébla chytá - odpojit baterku, auto otočit o 180° a baterku připojit
Přesně - kdy couvám, vidím parkovacího asistenta. Navigace si směr vozu asi nějak musí pamatovat, protoe ho otočený o 180° zobrazuje i kdy stojí (dokonce i kdy přijdu do auta druhý den ráno a stále stojím). Take podle mého názoru má nějakou pamě, ve které má uloeno, kterým směrem to auto je (tam by ale měl pomoct reset, co se nestalo; navíc kdy by vám auto odtáhli, tak by se pomátlo - předpokládám, e jakmile je vypnuté zapalování, tak si svou GPS polohu nehlídá, aby podle toho upravovala směr auta). Navigace si určitě bere data o rychlosti auta přes CAN - nevím ale, jestli to dává jen rychlost nebo i +/- (dopředu, dozadu). Jestli s tím ve čtvrtek v Citroenu nic nevymyslí a jediné, co mi nabídnou bude výměna celé navigace, tak jetě zkusím akci typu tonoucí se stébla chytá - odpojit baterku, auto otočit o 180° a baterku připojit :nevim
|
|
| |
|
|