| | |
27.04.2015 07:45 -
Re: Aktualizace software / C5 III - RNEG
|
2815078
|
|
jruze
|
|
|
Kdy opomeneme rychlost tak se vyhneme moné chybě při načítání, nebo zkolabování mechaniky atd... (ohledně aktualizací - a budu mít čas zkusím pohledat v prac. postupech myslím e to tam je také)
Kdy opomeneme rychlost tak se vyhneme moné chybě při načítání, nebo zkolabování mechaniky atd...;-) (ohledně aktualizací - a budu mít čas zkusím pohledat v prac. postupech myslím e to tam je také)
|
|
27.04.2015 08:26 -
|
2815099
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jruze napsal(a): Z USB je to tam za chvilku
a on ma RNEG USB ?
-aktualizace neni nutne prehravat postupne,staci aktualni verze FW
-aktualizace nikdy neprehrava cely OS ale jen jeho cast (lze vicemene celou image ale zadny update to nemel,vetsinou jen UNIX kernel a drivery)
-aktualizace resi jak tu bylo psano zejmena:
- podporu BT
- podporu formatu map (bez aktualizace nejdou)
- vylepseni rychlosti systemu
- nove bugy
- opravy bugu z minula
update lze jak pres CD tak SD,pres SD je lepsi si poridit tu 16Gb kartu jak nekdo psal,pro dalsi pouziti map
RNEG uz se dnes nedela a podpora pomalu slabne,byl nahrazen RNEG2 a po roce RNEG2010 coz je take oznacovano jako RT6 (prvni adruha generace)
USB na RT4 neni slozite da se vyrobit doma ,staci si sehnat konektor,RT6 to same jen konektor je trochu atyp
a on ma RNEG USB ?
-aktualizace neni nutne prehravat postupne,staci aktualni verze FW
-aktualizace nikdy neprehrava cely OS ale jen jeho cast (lze vicemene celou image ale zadny update to nemel,vetsinou jen UNIX kernel a drivery)
-aktualizace resi jak tu bylo psano zejmena:
- podporu BT
- podporu formatu map (bez aktualizace nejdou)
- vylepseni rychlosti systemu
- nove bugy :)
- opravy bugu z minula
update lze jak pres CD tak SD,pres SD je lepsi si poridit tu 16Gb kartu jak nekdo psal,pro dalsi pouziti map
RNEG uz se dnes nedela a podpora pomalu slabne,byl nahrazen RNEG2 a po roce RNEG2010 coz je take oznacovano jako RT6 (prvni adruha generace)
USB na RT4 neni slozite da se vyrobit doma ,staci si sehnat konektor,RT6 to same jen konektor je trochu atyp
|
|
28.04.2015 15:13 -
|
2815668
|
|
kuchta
|
Město: Povaská Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1 |
|
|
ahoj ... zajtra idem tie skúsi update / RNEG 50.03 R50b/ a dam to cez usb ... som zvedavý, či to rozbehám
ahoj ... zajtra idem tie skúsi update / RNEG 50.03 R50b/ a dam to cez usb ... som zvedavý, či to rozbehám :-))))
|
|
21.09.2015 23:17 -
|
2865533
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Ahojte, mam aktualne verziu 29.1 a ak hladam v kontaktoch mobilu musim listovat celym zoznamom ak chcem napr niekoho na z musim prejst az na koniec
Je toto prosim neako riesenw vo verzii 50? Napr neaky vyber podla pismena a potom zoznam.
Ahojte, mam aktualne verziu 29.1 a ak hladam v kontaktoch mobilu musim listovat celym zoznamom ak chcem napr niekoho na z musim prejst az na koniec
Je toto prosim neako riesenw vo verzii 50? Napr neaky vyber podla pismena a potom zoznam.
|
|
13.12.2015 01:19 -
|
2896784
|
|
vik_33
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Přidám mé čerstvé zkuenosti s aktualizací SW v C5 III.
V autě mám RNEG s navigací MyWay a verze softu byla R20ter_R20.07, verzi map netuím.
Nainstaloval jsem si SW verze R50b_R50.03
.link.
Instalace z SD karty proběhla bez problémů, jen jsem po odkliknutí e instalace proběhla v pořádku, nevyndal SD kartu a tak instalace naběhla jetě jednou Nechal jsem jí tedy doběhnout a do konce ( cca 15-20 min ) a potom u jsem kartu vyndal
Co vechno se změnilo zatím nevím ( kromě celkem nevýznamné změny úvodního loga ). V telefonním seznamu ale mohu listovat pomocí kurzorových ipek rádia - ipka dolů posune seznam na dalí písmeno abecedy. Jen nevím, jestli to náhodou nefungovalo i se starým softem
Podstatné ale je, e po instalaci nových mapových podkladů - verze 2015-1 ve běí jak má
Bylo ale potřeba provést Factory reset. Teprve potom začala navigace nové mapy načítat.
Nové mapy - .link.
Přidám mé čerstvé zkuenosti s aktualizací SW v C5 III.
V autě mám RNEG s navigací MyWay a verze softu byla R20ter_R20.07, verzi map netuím.
Nainstaloval jsem si SW verze R50b_R50.03
http://gpsunderground.com/forum/peugeot-citroen/18753-firmwares-rneg-myway-wipnav-citro%C3%ABn-peugeot.html
Instalace z SD karty proběhla bez problémů, jen jsem po odkliknutí e instalace proběhla v pořádku, nevyndal SD kartu a tak instalace naběhla jetě jednou :nevim Nechal jsem jí tedy doběhnout a do konce ( cca 15-20 min ) a potom u jsem kartu vyndal :-)
Co vechno se změnilo zatím nevím ( kromě celkem nevýznamné změny úvodního loga ). V telefonním seznamu ale mohu listovat pomocí kurzorových ipek rádia - ipka dolů posune seznam na dalí písmeno abecedy. Jen nevím, jestli to náhodou nefungovalo i se starým softem :nevim
Podstatné ale je, e po instalaci nových mapových podkladů - verze 2015-1 ve běí jak má:-)
Bylo ale potřeba provést Factory reset. Teprve potom začala navigace nové mapy načítat.
Nové mapy - http://gpsunderground.com/forum/peugeot-citroen/35573-wip-nav-myway-peugeot-citroen-sd-card-europa-marocco-2015-1-rneg.html
|
|
13.12.2015 15:16 -
|
2896839
|
|
vik_33
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Přidávám jetě návod, jak provést aktualizaci SW:
1) stáhnout SW a rozbalit do sloky ( po rozbalení má cca 55MB )
2) na prázdnou SD kartu nakopírovat rozbalené soubory ( na kartě pak budou: HEADUNIT a HBUPDATE.DEF )
3) kartu vloit do čtečky v autě při běícím motoru.
4) vyčkat na výzvu a tu potvrdit ( YES )
5) nechat doběhnout instalaci a do konce. V ádném případě nevypínat motor během instalace ( hrozí, e auto upadne do Economy mode a pak by asi bylo zle ... ). Instalaci je moné provést i za jízdy.
6) po úspěném ukončení instalaci potvrdit a vyndat SD kartu! ( jinak začne instalace znovu !!! )
7) během instalace dojde k restartům - neplait se, je to normální stav
a také návod na aktualizaci map:
1) stáhnout mapy a rozbalit do sloky ( po rozbalení cca 8,2GB )
2) na prázdnou SD kartu ( 16GB ) nakopírovat rozbalené soubory ( na kartě pak bude sloka database a v ní jetě jedna sloka database a několik dalích souborů )
3) při vypnutém zapalování vloit SD kartu s mapami a poté nastartovat
4) nechat systém, a si nové mapy načte - poprvé to můe chvíli trvat
5) pokud systém mapy ani po delí době nenačte, je třeba provést Factory reset ( v nastavení rádia ) a postup opakovat
6) po resetu je třeba nastavit datum a čas plus předvolby rádia i navigace
Výe popsané instalace jsem sám absolvoval na mém autě a v něm fungovaly na 100%.
Za případné kody neručím, ani kdyby byly postupy do puntíku dodreny
Pokud jde o četinu, tak ta ani v poslední verzi SW není. Kdyby se mi ale povedlo nějak pokročit, určitě to zde sdělím.
Přidávám jetě návod, jak provést aktualizaci SW:
1) stáhnout SW a rozbalit do sloky ( po rozbalení má cca 55MB )
2) na prázdnou SD kartu nakopírovat rozbalené soubory ( na kartě pak budou: HEADUNIT a HBUPDATE.DEF )
3) kartu vloit do čtečky v autě při běícím motoru.
4) vyčkat na výzvu a tu potvrdit ( YES )
5) nechat doběhnout instalaci a do konce. V ádném případě nevypínat motor během instalace ( hrozí, e auto upadne do Economy mode a pak by asi bylo zle ... ). Instalaci je moné provést i za jízdy.
6) po úspěném ukončení instalaci potvrdit a vyndat SD kartu! ( jinak začne instalace znovu !!! )
7) během instalace dojde k restartům - neplait se, je to normální stav
a také návod na aktualizaci map:
1) stáhnout mapy a rozbalit do sloky ( po rozbalení cca 8,2GB )
2) na prázdnou SD kartu ( 16GB ) nakopírovat rozbalené soubory ( na kartě pak bude sloka database a v ní jetě jedna sloka database a několik dalích souborů )
3) při vypnutém zapalování vloit SD kartu s mapami a poté nastartovat
4) nechat systém, a si nové mapy načte - poprvé to můe chvíli trvat
5) pokud systém mapy ani po delí době nenačte, je třeba provést Factory reset ( v nastavení rádia ) a postup opakovat
6) po resetu je třeba nastavit datum a čas plus předvolby rádia i navigace
Výe popsané instalace jsem sám absolvoval na mém autě a v něm fungovaly na 100%.
Za případné kody neručím, ani kdyby byly postupy do puntíku dodreny:nevim
Pokud jde o četinu, tak ta ani v poslední verzi SW není. Kdyby se mi ale povedlo nějak pokročit, určitě to zde sdělím.
|
|
14.12.2015 06:43 -
|
2897004
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Pokud se mění jen verze map, tak reset není potřeba. Uetří se spousta nastavování. Normálně se karta vloí a zapne zapalování a fachčí to s mapami, které zrovna jsou na kartě. Dělal jsem na více autech a na svém kadý rok, vdy bez problému.
Mapy 2015 jsou i na ulozto, stáhnul jsem, ale zatím nerozbalil, tak nemohu potvrdit funkčnost.
Pokud se mění jen verze map, tak reset není potřeba. Uetří se spousta nastavování. Normálně se karta vloí a zapne zapalování a fachčí to s mapami, které zrovna jsou na kartě. Dělal jsem na více autech a na svém kadý rok, vdy bez problému.
Mapy 2015 jsou i na ulozto, stáhnul jsem, ale zatím nerozbalil, tak nemohu potvrdit funkčnost.
|
|
16.12.2015 19:55 -
|
2897822
|
|
Brety
|
Město: Střední čechy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Tak staeno z Uloz.to. Rozbaleno, překopírováno na SD a po vloení bez jakýchkoli resetů mapy fungují. Je otázkou, co tam je nového. Ale jeden zajímavý postřeh. Tunel Blanka v mapách zatím oficiálně není, ale pokud do něj vjedu, trasa se přepočítá a najednou to Blanku zná...
Tak staeno z Uloz.to. Rozbaleno, překopírováno na SD a po vloení bez jakýchkoli resetů mapy fungují. Je otázkou, co tam je nového. Ale jeden zajímavý postřeh. Tunel Blanka v mapách zatím oficiálně není, ale pokud do něj vjedu, trasa se přepočítá a najednou to Blanku zná...
|
|
24.01.2016 21:40 -
|
2910971
|
|
Ph34k
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 75 |
|
|
dnes som nasiel video, kde je navod ako vstupit do skryteho menu RNEGu. Je to na nieco dobre, co vsetko sa da nastavit, zmenit?
.link.
dnes som nasiel video, kde je navod ako vstupit do skryteho menu RNEGu. Je to na nieco dobre, co vsetko sa da nastavit, zmenit?
https://www.youtube.com/watch?v=p1cOUOMAav8
|
|
25.01.2016 08:20 -
|
2911022
|
|
Royce
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 221 |
|
|
Je to dobré tak na ten reboot no
Je to dobré tak na ten reboot no :-))))
|
|
25.01.2016 12:54 -
|
2911143
|
|
vik_33
|
|
|
Zkouel jsem to před nějakou dobou ... a kromě toho, e si to člověk prohlédne tohle zobrazení nějak uitečné není. Změnit tam lze jen minimum poloek ... tuím e snad dvě-tři, ale ty se dají změnit i v běném zobrazení.
Zkouel jsem to před nějakou dobou ... a kromě toho, e si to člověk prohlédne tohle zobrazení nějak uitečné není. Změnit tam lze jen minimum poloek ... tuím e snad dvě-tři, ale ty se dají změnit i v běném zobrazení.
|
|
26.01.2016 16:43 -
|
2911370
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Na softu 29.1 chodí nejnovějí mapy?
Na softu 29.1 chodí nejnovějí mapy?
|
|
26.01.2016 19:20 -
|
2911405
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
ahoj, bol som to pozret v aute. Verzia softu je rneg_D_29a_R29.01 verziu map som nevedel najst, ale mam tam 1/2015. Mapy som si tam nahraval sam takze urcite funguju stiahnute z netu
edit 27_01: Aktualne stahujem mapy 2-2015 (malo by to byt z konca roku) + som tiahol radary 01/2016, len tie neviem ako nahram. neskor dam vediet co funguje.
edit 2: mapy nahrane a funguju v pohode, upgrade radia zatial radsej nerobim
Este by som mal otazku, funguje niekomu z fw 33 a vyssim audio z mobilu do radia cez BT, myslim stream hudby?
ahoj, bol som to pozret v aute. Verzia softu je rneg_D_29a_R29.01 verziu map som nevedel najst, ale mam tam 1/2015. Mapy som si tam nahraval sam takze urcite funguju stiahnute z netu
edit 27_01: Aktualne stahujem mapy 2-2015 (malo by to byt z konca roku) + som tiahol radary 01/2016, len tie neviem ako nahram. neskor dam vediet co funguje.
edit 2: mapy nahrane a funguju v pohode, upgrade radia zatial radsej nerobim :)
Este by som mal otazku, funguje niekomu z fw 33 a vyssim audio z mobilu do radia cez BT, myslim stream hudby?
|
|
08.02.2016 09:56 -
|
2917210
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
RNEG (prvni generace) neumi A2DP protokol (BT musis stream)
umi ho az RNEG2 (RNEG2010 ,RT6)
RNEG (prvni generace) neumi A2DP protokol (BT musis stream)
umi ho az RNEG2 (RNEG2010 ,RT6)
|
|
08.02.2016 14:43 -
|
2917239
|
|
crussader
|
|
|
Dakujem za odpoved. Takze FW mi to nevyriesi, neva niesom audiofil ale bolo by to miestami fajn
Dakujem za odpoved. Takze FW mi to nevyriesi, neva niesom audiofil ale bolo by to miestami fajn :)
|
|
08.02.2016 22:20 -
|
2917339
|
|
autodiag
|
|
|
nemas zac..spis nez A2DP bych uvital RSAP ale toho se asi u PSA nedockaji ani nase deti
nemas zac..spis nez A2DP bych uvital RSAP ale toho se asi u PSA nedockaji ani nase deti :)
|
|
09.02.2016 00:19 -
|
2917343
|
|
Royce
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 221 |
|
|
já bych uvítal monost výměny RNEGu za něco modernějího za max pár tisícovek ta grafika je tak 10 let pozadu
já bych uvítal monost výměny RNEGu za něco modernějího za max pár tisícovek :-) ta grafika je tak 10 let pozadu :-((((
|
|
09.02.2016 09:26 -
|
2917345
|
|
autodiag
|
|
|
no material design necekej ...ja myslim ze je to v poho ,jsou i horsi..
nemuzes cekat za par tisicovek nejake velke zazraky..RT6 by te mohla uspokojit a design by se dal prizpusobit dle tvych predstav
no material design necekej :D ...ja myslim ze je to v poho ,jsou i horsi..
nemuzes cekat za par tisicovek nejake velke zazraky..RT6 by te mohla uspokojit a design by se dal prizpusobit dle tvych predstav
|
|
09.02.2016 13:28 -
|
2917368
|
|
Royce
|
|
|
To ani nechci.. ale tady jsou ty čáry vechny stejné a jde se v tom prd vyznat
Co by obnáela výměna RNEGu za RT6? předpokládám, e by se musel vyměnit displej i jednotka. Nebo jen jednotka? Na kolik by to vylo?
K RT6 u pak jde dodělat i parkovací kameru?
+ koukám e má i USB vstup, ten by předpokládám el dodělat taky.
To ani nechci.. ale tady jsou ty čáry vechny stejné a jde se v tom prd vyznat :-)
Co by obnáela výměna RNEGu za RT6? předpokládám, e by se musel vyměnit displej i jednotka. Nebo jen jednotka? Na kolik by to vylo?
K RT6 u pak jde dodělat i parkovací kameru?
+ koukám e má i USB vstup, ten by předpokládám el dodělat taky.
|
|
| |
|
|