| | |
19.02.2012 19:15 -
Odblokování videa za jízdy / VDO
|
2452519
|
|
cermi_petr
|
Město: Slatiňany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Ahoj, mohl by jste mi někdo poradit jak odblokovat video za jízdy u VDO? nějaké dráty překlenovat a dát přes přepínač? Nevím si u rady, pokud máte někdo zkuenosti. Poraďte mi. Nebo pokud by mi to někdo dokázal odblokovat, samozřejmě zaplatím a dojedu.
Díky
Ahoj, mohl by jste mi někdo poradit jak odblokovat video za jízdy u VDO? nějaké dráty překlenovat a dát přes přepínač? Nevím si u rady, pokud máte někdo zkuenosti. Poraďte mi. Nebo pokud by mi to někdo dokázal odblokovat, samozřejmě zaplatím a dojedu.
Díky
|
|
19.02.2012 22:11 -
Re: Odblokování videa za jízdy / VDO
|
2452577
|
|
Lovec
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 64 |
|
|
Na tvém místě bych za jízdy nic nepřeklenoval
Na tvém místě bych za jízdy nic nepřeklenoval :-))
|
|
19.02.2012 22:40 -
|
2452581
|
|
Hanz 397
|
|
|
VDO byla v I.,né ? Prohledej net,určitě najde někoho,kdo to umí-bude to softwarově. Ale jestli to chce pro děti na pohádky,určo bude lepí tohle .link. .Já ho mám a odblokování video vstopu neřeím
VDO byla v I.,né :-o ? Prohledej net,určitě najde někoho,kdo to umí-bude to softwarově. Ale jestli to chce pro děti na pohádky,určo bude lepí tohle http://www.zbozi.cz/vyrobek/ecg-dvp-9707-dvb-t/ .Já ho mám a odblokování video vstopu neřeím ;-)
|
|
19.02.2012 22:43 -
|
2452582
|
|
jumep
|
|
|
ma tam datum vyrobi 2001 .. takze len mierne zle profil nastaveny ....
ma tam datum vyrobi 2001 .. takze len mierne zle profil nastaveny ....
|
|
22.02.2012 12:31 -
|
2453082
|
|
cermi_petr
|
|
|
OK omlouvám se, jinak mam Citroena C5 2.2Hdi 2003 exclusive, je to s navigací, a displayem prý bych měl mít VDO, kvůli tomu, e na základním oknu mám 6 ikon, tj: zakladní auto, navigace, mapy, video, nastavení a informace o spotřebě a pod. myslím. Hledal jsem snad vude, ale na system VDO jsem nenael. Nejde třeba vzít vstupy a hodit je rovnou přes vypínač na display? Díky
OK omlouvám se, jinak mam Citroena C5 2.2Hdi 2003 exclusive, je to s navigací, a displayem prý bych měl mít VDO, kvůli tomu, e na základním oknu mám 6 ikon, tj: zakladní auto, navigace, mapy, video, nastavení a informace o spotřebě a pod. myslím. Hledal jsem snad vude, ale na system VDO jsem nenael. Nejde třeba vzít vstupy a hodit je rovnou přes vypínač na display? Díky
|
|
22.02.2012 16:19 -
|
2453097
|
|
tief
|
|
|
bohuzel ne ... odpojenim VAN kanalu zaroven zhodis cele vdo ...
bohuzel ne ... odpojenim VAN kanalu zaroven zhodis cele vdo ...
|
|
22.02.2012 16:21 -
|
2453098
|
|
jruze
|
|
|
Jestli má mechaniku v kaslíku je to VDO. A pročti XM club , nebo Citroen club - někde jsem to četl jak to někdo vyřeil-(u nevím přesně kde to bylo mám pocit e XM ... -přeruil impulsový kablík )
Jestli má mechaniku v kaslíku je to VDO. A pročti XM club , nebo Citroen club - někde jsem to četl jak to někdo vyřeil-(u nevím přesně kde to bylo mám pocit e XM ... -přeruil impulsový kablík :nevim)
|
|
22.02.2012 17:53 -
|
2453103
|
|
tief
|
|
|
jenomze u C5 je rychlost zasilana VAN sbernici, ne "impulzovym kablikem"
jenomze u C5 je rychlost zasilana VAN sbernici, ne "impulzovym kablikem"
|
|
22.02.2012 20:15 -
|
2453124
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Chtelo by to nekoho kdo umi francouzsky aby zapatral na webu u kolegu
Chtelo by to nekoho kdo umi francouzsky aby zapatral na webu u kolegu
|
|
22.02.2012 21:59 -
|
2453153
|
|
Hanz 397
|
|
|
Á jó. Sorry. Zase jsem rychlej psal,ne myslel...
Á jó. Sorry. ;-)Zase jsem rychlej psal,ne myslel...
|
|
23.02.2012 11:18 -
|
2453213
|
|
cermi_petr
|
|
|
prosel jsem snad celej net a nic jsem nenasel, jeste me napadlo jestli by neslo privist video vstup primo na display jako obejit radio a pod, jenomze jde o to kde jsou ruzny prevodniky aby to slo, ze bych to hodil natvrdo na vipinac a kdyz bych se chtel divat tak bych to zapnul a signal z radia vypnul.
prosel jsem snad celej net a nic jsem nenasel, jeste me napadlo jestli by neslo privist video vstup primo na display jako obejit radio a pod, jenomze jde o to kde jsou ruzny prevodniky aby to slo, ze bych to hodil natvrdo na vipinac a kdyz bych se chtel divat tak bych to zapnul a signal z radia vypnul.
|
|
23.02.2012 11:54 -
|
2453233
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Signal o rychlosti se siri po datove sbernici VAN, takze jednoduchym vypinacem vypnout nelze. Mozna existuje neco, co dokaze tento signal blokovat, tzn neco jako firewall. Ale pak je problem jiz se zminemym palubnim picitacem, tzn. spatny vypocet prumerne rychlosti, spotreby atd atd. Nevim co vse ovlivnuje.
Za tu cenu to myslim nestoji, prijde mi levnejsi koupit treba stropni LCD, nebo LCD do operek apod. a signal z prehravace zapojit do nich. Stejne vtsinou ti co se muzou divat sedi vzadu (deti). Pro ridice je opravdu nebezpecne divat se za jizdy, vetsinou staci zvuk - vlastni zkusenost.
Signal o rychlosti se siri po datove sbernici VAN, takze jednoduchym vypinacem vypnout nelze. Mozna existuje neco, co dokaze tento signal blokovat, tzn neco jako firewall. Ale pak je problem jiz se zminemym palubnim picitacem, tzn. spatny vypocet prumerne rychlosti, spotreby atd atd. Nevim co vse ovlivnuje.
Za tu cenu to myslim nestoji, prijde mi levnejsi koupit treba stropni LCD, nebo LCD do operek apod. a signal z prehravace zapojit do nich. Stejne vtsinou ti co se muzou divat sedi vzadu (deti). Pro ridice je opravdu nebezpecne divat se za jizdy, vetsinou staci zvuk - vlastni zkusenost.
|
|
23.02.2012 15:08 -
|
2453266
|
|
cermi_petr
|
|
|
No a co kdybych nael drátek přímo pod rychloměrem a ten dát na vypínač jetě ne půjde do řídící jednotky, protoe i u C5 se mě stava e kdy je mrtě mráz tak se někdy zasekává rychloměr a na jízdu nemá vliv. Věděl by jste někdo kde je? Jde taky o to jestli tam toho nejde najednou mrtě. Jinak na strop se mě nechce protoe kdy u to tam mám tak mě to tve e to nejde tam. Jinak kdyby to tam nebylo tak to asi neřeím ale kdy u to tam je
No a co kdybych nael drátek přímo pod rychloměrem a ten dát na vypínač jetě ne půjde do řídící jednotky, protoe i u C5 se mě stava e kdy je mrtě mráz tak se někdy zasekává rychloměr a na jízdu nemá vliv. Věděl by jste někdo kde je? Jde taky o to jestli tam toho nejde najednou mrtě. Jinak na strop se mě nechce protoe kdy u to tam mám tak mě to tve e to nejde tam. Jinak kdyby to tam nebylo tak to asi neřeím ale kdy u to tam je :nevim
|
|
23.02.2012 15:45 -
|
2453268
|
|
jumep
|
|
|
nemas absolutne predstavu o com hovoris
VAN komunikacia neni jeden dratik ale datovy tok, to ze sa ti zasekava tacho je
a) slabou baterkou
b) motorcek v tacho na odchode
nemas absolutne predstavu o com hovoris
VAN komunikacia neni jeden dratik ale datovy tok, to ze sa ti zasekava tacho je
a) slabou baterkou
b) motorcek v tacho na odchode
|
|
23.02.2012 18:25 -
|
2453321
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
CAN sbernice je v podstatě datový multiplex a odseparovat z něj jednu informaci de- facto jde pouze za předpokladu,e
- vím, které spolupracující zařízení onu informaci generuje (rychlost generuje předpokládám BSI aproximací z údajů indukčních snímačů na kolech)
- nebude to mít dopad na okolní systémy (bez údaje o rychlosti ti nebude fungovat mj Hyractive, ABS, co jsou kritické systémy a příkladně regulace hlasitosti na rádiu, co je qhownu)
Účelem odbloku displye tedy je
-zobrazovat video za jízdy vozu - principielně se AV/Navi unit musí "odnaučit " potřebu signálu o rychlosti,ale
--nesmí se blokovat signál o rychlosti v multiplexu
toto celé s sebou nese nemálo starostí a potřebu Knowhow a i tak se dají očekvat trable typu - vestavěná navigační jednotka nebude navigovat v tunelech, páč z čeho vyčítá informaci o rychlosti, kdy v tunelovi neni signál?...
Nicméně - nic není nemoné, ale v tomto případě to bude chtít troku hustí tooly, ne kombinačky a izolačku.
Doporučuji se obrátit na specializované firmy, které mají potřebné znalosti a prostřdky pro dosaení cíle.
Výsledek není k zahození, ale pouitelný obraz je opravdu jen někde v zácpě. Za jízdy pro spolujezdce. Nakonec - mlčící, neotravující spolujezdec čumící na video je daleko bezpečnějí, ne uvaněnej moula, kterýho se memů zbavit...
CAN sbernice je v podstatě datový multiplex a odseparovat z něj jednu informaci de- facto jde pouze za předpokladu,e
- vím, které spolupracující zařízení onu informaci generuje (rychlost generuje předpokládám BSI aproximací z údajů indukčních snímačů na kolech)
- nebude to mít dopad na okolní systémy (bez údaje o rychlosti ti nebude fungovat mj Hyractive, ABS, co jsou kritické systémy a příkladně regulace hlasitosti na rádiu, co je qhownu)
Účelem odbloku displye tedy je
-zobrazovat video za jízdy vozu - principielně se AV/Navi unit musí "odnaučit " potřebu signálu o rychlosti,ale
--nesmí se blokovat signál o rychlosti v multiplexu
toto celé s sebou nese nemálo starostí a potřebu Knowhow a i tak se dají očekvat trable typu - vestavěná navigační jednotka nebude navigovat v tunelech, páč z čeho vyčítá informaci o rychlosti, kdy v tunelovi neni signál?... :-)
Nicméně - nic není nemoné, ale v tomto případě to bude chtít troku hustí tooly, ne kombinačky a izolačku.
Doporučuji se obrátit na specializované firmy, které mají potřebné znalosti a prostřdky pro dosaení cíle.
Výsledek není k zahození, ale pouitelný obraz je opravdu jen někde v zácpě. Za jízdy pro spolujezdce. Nakonec - mlčící, neotravující spolujezdec čumící na video je daleko bezpečnějí, ne uvaněnej moula, kterýho se memů zbavit... :-)
|
|
| |
|
|