| | |
24.01.2014 22:33 -
Re: Aktualizace software / C5 III 2007- (RT4/RT5)
|
2661854
|
|
jruze
|
|
|
martinrx napsal(a): Zjistil jsem e věc se má tak: po instalaci aktualizace se prostě vymae nastavení funkcí vozidla. Nevím jestli je verzí software více pro různé výbavy vozidel. Kadopádně to znamená e po aktualizaci se musí spousta věcí v diagnostice nastavit znovu. Problém je v tom e nevím jak to tam bylo a proto moje rada: před aktualizací si zapsat vechna nastavení a pak to ve znovu přesně nahodit.
Kadopádně asi je tu monost jít do Citroenu a spárovat vozidlo přes internet s vin kodem vozidla... Jen zatím nemám odvahu tam jít - co mi řeknou na to e tam mám instalovaný soft staený z internetu. Můj servisák mi navíc vyprávěl o případech kdy po podobné instalaci nelegálního soft. a připojení k Citroen databázi můe dojít k hodně nepředvídaným jevům - výjimečně snad a k imobilizaci vozidla. čím novějí vozidlo - tím to můe být horí problém. Není toti úplně přesně jasné do čeho veho se při tom spárování sáhne - je moné e se to týká i řídících jednotek.
Kadopádně nový firmware nevidím jako přínos (kromě monosti nových map), spí naopak. je tam navíc v navigaci okno, které se mi nedaří vypnout - původní fullscreen mod byl mnohem lepí.
Taky se nám nepodařilo vypnout hláku "emergency call deactivated" (ale to neznamená e to nejde), a občas se objevuje hláka "engine need repair".
Kadopádně bych uvaoval nad nějakým starím Firmware s fullscreen modem ( e by 8.11?), pokud by byl moný downgrade. Zkouel to někdo?
Já tam mám 8.20 a jsem spokojený - jak s mapou tak s ostatním.
Já tam mám 8.20 a jsem spokojený - jak s mapou tak s ostatním.
|
|
25.01.2014 19:50 -
|
2662043
|
|
zico
|
|
|
To martinrx: po instalacii aktualizacii SW (ci uz na 8.20 alebo na 8.31) sa NEVYMAZE nastavenie funkcii vozidla.
Chyba bude este niekde inde.
To martinrx: po instalacii aktualizacii SW (ci uz na 8.20 alebo na 8.31) sa NEVYMAZE nastavenie funkcii vozidla.
Chyba bude este niekde inde.
|
|
26.01.2014 13:11 -
|
2662191
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Aha - tak to jsi mě překvapil.... No, je moné e by na to mělo vliv to e jsem musel dávat druhý Hdd?
Aha - tak to jsi mě překvapil.... No,:-( je moné e by na to mělo vliv to e jsem musel dávat druhý Hdd?
|
|
26.01.2014 13:48 -
|
2662204
|
|
jumep
|
|
|
ano, ak ten disk bol zmazany, mozne to je
ano, ak ten disk bol zmazany, mozne to je
|
|
16.02.2014 20:33 -
|
2669165
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Take po aktualizaci a připojení k diagnostice nakonec vechny neádoucí hláky odstraněny. Servisman mi ovem oznámil nemilou věc - prý tam několik věcí v nastavení chybí (porovnával s jiným vozem RT4). To hlavní co je problém e nenael nastavení hlasitosti parkovacího asistenta. Měla by tam být stupnice snad od jedné do deseti. U mne není a parkovák jde na nejnií hlasitost. Tzn. skoro vůbec. Předtím to bylo ok.
Nevím jestli to můe souviset s tím e jsem dával druhý disk, nebo nějakým pokozeným instalačním sw, či je potřeba jetě něco udělat?
Take po aktualizaci a připojení k diagnostice nakonec vechny neádoucí hláky odstraněny. Servisman mi ovem oznámil nemilou věc - prý tam několik věcí v nastavení chybí (porovnával s jiným vozem RT4). To hlavní co je problém e nenael nastavení hlasitosti parkovacího asistenta. Měla by tam být stupnice snad od jedné do deseti. U mne není a parkovák jde na nejnií hlasitost. Tzn. skoro vůbec. Předtím to bylo ok.
Nevím jestli to můe souviset s tím e jsem dával druhý disk, nebo nějakým pokozeným instalačním sw, či je potřeba jetě něco udělat?
|
|
06.07.2014 10:41 -
|
2712759
|
|
Jetik
|
Město: Mala Ida, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Mám otázku bez odpovede:
Je pre mapy 2013/2014 naozaj nutné preintalova software na 8.31? Tento je dodávaný spolu s mapami, ale ja mám 8.11 a RT4 s dual sim mi funguje perfektne, take by som upgrade software neriskoval, ak to naozaj nie je nutné. Nikde som sa nedočítal, e by mala by verzia software 8.11 u zastaralá natožko, aby ju bolo nutné upgradova. Ďakujem.
Mám otázku bez odpovede:
Je pre mapy 2013/2014 naozaj nutné preintalova software na 8.31? Tento je dodávaný spolu s mapami, ale ja mám 8.11 a RT4 s dual sim mi funguje perfektne, take by som upgrade software neriskoval, ak to naozaj nie je nutné. Nikde som sa nedočítal, e by mala by verzia software 8.11 u zastaralá natožko, aby ju bolo nutné upgradova. Ďakujem.
|
|
24.08.2014 11:08 -
|
2726988
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Prostě ty mapy vem a zkus to, buď to půjde nebo ne. Já nainstaloval 8.20 (při instalaci na 8.31 to zhavarovalo a skončilo obrazovkou "Please Insert Upgrade CD", tak nevím jestli tam byla nějaká prapůvodní verze 7.xx, nicméně znovu jsem to radi pak nezkouel ) a z nějakýho důvody mi ty mapy nainstalovat nejdou, ale to je do jinýho vlákna. Prostě to zkus a uvidí
Prostě ty mapy vem a zkus to, buď to půjde nebo ne. Já nainstaloval 8.20 (při instalaci na 8.31 to zhavarovalo a skončilo obrazovkou "Please Insert Upgrade CD", tak nevím jestli tam byla nějaká prapůvodní verze 7.xx, nicméně znovu jsem to radi pak nezkouel :D) a z nějakýho důvody mi ty mapy nainstalovat nejdou, ale to je do jinýho vlákna. Prostě to zkus a uvidí
|
|
24.08.2014 20:12 -
|
2727416
|
|
Hanz 397
|
|
|
Sice to není asi a tak úplně k tématu,ale stalo se u někomu u RT4,e mu navi při navigování najednou hodila úplně nesmyslnou hláku(e má odbočit někam,kam to není moný-třeba uprostřed dálnice začne hulákat,e se máte otočit) a pak je úplně mimo mapu? Jakoby patně určí polohu,něco podobnýho,co dělala občas VDO. Kdy kouknu do pokrytí GPS,tak nevidí ádnou druici a to třeba i na otevřené pláni.
Kdy jí zrestartuju,tak se chytí a maká zase dál... Abych nehledal nesmysly a ona to přitom nebyla třeba softová chyba...
Jen pro úplnost-mám četinu by Raiser,poslední mapy a SW 8.20...
Sice to není asi a tak úplně k tématu,ale stalo se u někomu u RT4,e mu navi při navigování najednou hodila úplně nesmyslnou hláku(e má odbočit někam,kam to není moný-třeba uprostřed dálnice začne hulákat,e se máte otočit) a pak je úplně mimo mapu? Jakoby patně určí polohu,něco podobnýho,co dělala občas VDO. Kdy kouknu do pokrytí GPS,tak nevidí ádnou druici a to třeba i na otevřené pláni.
Kdy jí zrestartuju,tak se chytí a maká zase dál... Abych nehledal nesmysly a ona to přitom nebyla třeba softová chyba...
|
|
24.08.2014 20:58 -
|
2727425
|
|
jruze
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): Sice to není asi a tak úplně k tématu,ale stalo se u někomu u RT4,e mu navi při navigování najednou hodila úplně nesmyslnou hláku(e má odbočit někam,kam to není moný-třeba uprostřed dálnice začne hulákat,e se máte otočit) a pak je úplně mimo mapu? Jakoby patně určí polohu,něco podobnýho,co dělala občas VDO. Kdy kouknu do pokrytí GPS,tak nevidí ádnou druici a to třeba i na otevřené pláni.
Mapa je datová a můe být v datech chyba,nebo můe být chyba v anténě(jestli nevidí druice) - dělá to vude a často?
Mapa je datová a můe být v datech chyba,nebo můe být chyba v anténě(jestli nevidí druice) - dělá to vude a často?
|
|
24.08.2014 21:16 -
|
2727438
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
2 Hanz 397: párkrát se mi to u stalo. Pomohlo kolečkem odzoomovat na celou Evropu. Zajímavý, e se mi to stalo na stejných místech, např. v Rakousku cca na půli cesty mezi Halámkami a Vídní. Taky jsem měl loni problém při cestě do Paříe. V Německu mne to z ničeho nic stahovalo z dálnice, ap. Ale to jsem měl jetě problém s přehříváním jednotky. Letos u mám problém vyřeen a v tom Rakousku stejně jako kadý rok mi to ukazuje, e jedu po louce mimo silnici, pak mi to ukazuje, e jsem na jiné silnici ne ve skutečnosti. Nakonec hláka, e nevidno ádné satelity.
2 Hanz 397: párkrát se mi to u stalo. Pomohlo kolečkem odzoomovat na celou Evropu. Zajímavý, e se mi to stalo na stejných místech, např. v Rakousku cca na půli cesty mezi Halámkami a Vídní. Taky jsem měl loni problém při cestě do Paříe. V Německu mne to z ničeho nic stahovalo z dálnice, ap. Ale to jsem měl jetě problém s přehříváním jednotky. Letos u mám problém vyřeen a v tom Rakousku stejně jako kadý rok mi to ukazuje, e jedu po louce mimo silnici, pak mi to ukazuje, e jsem na jiné silnici ne ve skutečnosti. Nakonec hláka, e nevidno ádné satelity.
|
|
24.08.2014 21:17 -
|
2727444
|
|
martinrx
|
|
|
Pravděpodobnost e je chyba v datech je minimální. Viděl bych to na ztrátu signálu GPS.
Pravděpodobnost e je chyba v datech je minimální. Viděl bych to na ztrátu signálu GPS.
|
|
24.08.2014 21:44 -
|
2727469
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
2 jruze: Mám nejnovějí mapy a D3 mi to taky nevidí
2 jruze: Mám nejnovějí mapy a D3 mi to taky nevidí:-(
|
|
24.08.2014 22:40 -
|
2727500
|
|
Hanz 397
|
|
|
Ladman napsal(a): 2 Hanz 397: párkrát se mi to u stalo. Pomohlo kolečkem odzoomovat na celou Evropu. Zajímavý, e se mi to stalo na stejných místech, např. v Rakousku cca na půli cesty mezi Halámkami a Vídní. Taky jsem měl loni problém při cestě do Paříe. V Německu mne to z ničeho nic stahovalo z dálnice, ap. Ale to jsem měl jetě problém s přehříváním jednotky. Letos u mám problém vyřeen a v tom Rakousku stejně jako kadý rok mi to ukazuje, e jedu po louce mimo silnici, pak mi to ukazuje, e jsem na jiné silnici ne ve skutečnosti. Nakonec hláka, e nevidno ádné satelity.
Jo,vpodstatě tak se to chová... Na anténu se chystám taky-v práci máme docela často problém se zatečením do konektoru,ale tam je ploutev lepená a větinou je to na autech,kde někdo lakoval střechu a nechtělo se mu dávat 800 za novou ploutev...
Mě spí přijde,e by mohl ale být problém v jednotce,kdy po restartu funguje normálně. Taky jsem si vimnul,e kdy ho zrestartuju,kdy má problém,tak se mi přehrávání z Jukeboxu vrátí tam,kde začalo po posledním restartu(vypnutí zapalování a znovunastartování,např po pauze v jízdě),ale kdy jsem jí zkusil restartovat jen tak na zkouku,kdy bylo ve ok,tak přehrávání začalo,v místě,kde skončilo před restartem.
Jo,vpodstatě tak se to chová... Na anténu se chystám taky-v práci máme docela často problém se zatečením do konektoru,ale tam je ploutev lepená a větinou je to na autech,kde někdo lakoval střechu a nechtělo se mu dávat 800 za novou ploutev...
Mě spí přijde,e by mohl ale být problém v jednotce,kdy po restartu funguje normálně. Taky jsem si vimnul,e kdy ho zrestartuju,kdy má problém,tak se mi přehrávání z Jukeboxu vrátí tam,kde začalo po posledním restartu(vypnutí zapalování a znovunastartování,např po pauze v jízdě),ale kdy jsem jí zkusil restartovat jen tak na zkouku,kdy bylo ve ok,tak přehrávání začalo,v místě,kde skončilo před restartem.
|
|
24.08.2014 23:13 -
|
2727522
|
|
jruze
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): Jo,vpodstatě tak se to chová... Na anténu se chystám taky-v práci máme docela často problém se zatečením do konektoru,ale tam je ploutev lepená a větinou je to na autech,kde někdo lakoval střechu a nechtělo se mu dávat 800 za novou ploutev...
e by problém hardisk? mně pokračuje tam kde skončil
e by problém hardisk? mně pokračuje tam kde skončil
|
|
24.08.2014 23:13 -
|
2727523
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
jruze napsal(a): Já si myslím e by to mělo vzít normál a podle mne tam zůstanou i ty staré mapy. A 7.xx je RT3 nebo se pletu? tam ti 8.xx nepůjde a mapy pro verzi 8.xx také ne (mapama by jsi nic zkazit neměl - softem můe)
RT3 je 6.xx , 7.xx u bylo RT4 , na 8.20 jsem dostal mapy 2012/2013, zítra to po cestě zkusím dostat na 2012/2013 v2, který teda na gps underground značí jako 2014 , a který mi na tom starým softu hlásily, e jsou ty CDčka nekompletní nebo pokozený. Ale taky mám teda problém s tím, e tam třeba to CD strčím a nic, a musím ho vytáhnout a vloit třeba 10x ne se to chytne.
RT3 je 6.xx , 7.xx u bylo RT4 , na 8.20 jsem dostal mapy 2012/2013, zítra to po cestě zkusím dostat na 2012/2013 v2, který teda na gps underground značí jako 2014 :nevim , a který mi na tom starým softu hlásily, e jsou ty CDčka nekompletní nebo pokozený. Ale taky mám teda problém s tím, e tam třeba to CD strčím a nic, a musím ho vytáhnout a vloit třeba 10x ne se to chytne. :nevim
|
|
| |
|
|