| | |
22.02.2011 13:42 -
Jak vynulovat počítadlo servisního intervalu?
|
2374744
|
|
rafek
|
Město: Letonice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ahoj, chtěl jsem se zeptat zda máte někdo radu jak vynulovat počítadlo u C5 2.0 HDi Break, r.v 2004??? Chci si sám vyměnit olej a vynulovat to. Dky
Ahoj, chtěl jsem se zeptat zda máte někdo radu jak vynulovat počítadlo u C5 2.0 HDi Break, r.v 2004??? Chci si sám vyměnit olej a vynulovat to. Dky
|
|
22.02.2011 13:49 -
Re: Jak vynulovat počítadlo servisního intervalu?
|
2374747
|
|
jruze
|
|
|
Levé tlačítko v budíkách (nulování denních Km)-zmáčknout - zapnout zapalování - počkat a si to dopočítá. Nebo diagnostikou.
Levé tlačítko v budíkách (nulování denních Km)-zmáčknout - zapnout zapalování - počkat a si to dopočítá. Nebo diagnostikou.
|
|
22.02.2011 13:55 -
|
2374749
|
|
jumep
|
|
|
uz to tu je par krat napisane + zmacknut to pri vypnutom zapalovani (to len pre istotu)
uz to tu je par krat napisane + zmacknut to pri vypnutom zapalovani :) (to len pre istotu)
|
|
12.06.2011 12:01 -
|
2396586
|
|
Hanz 397
|
|
|
Ahoj vichni! Konečně jsem nael téma týkající se ukazatele servisních intervalů. Vím teda,jak se resetuje,ale nejde mi to. Kdy jsem loni v říjnu vyměnil olej a ve,co bylo třeba,chtěl jsem to vymazat a... Odpočítávání normálně doběhlo a místo normálního údaje tam skočilo 99999km a od té doby se to nehnulo ani o kilometr dolu(přitom jsem u najel cca 12000). Zkoueli jsme to smazat i přes diagnostiku-přímo v Citroen servisu-,ta zahlásila,e je smazáno,ale stejně nebylo. Napadlo mě,jestli nekdo nezkouel manipulovat nějak s palubou,nebo spí s kilometrama,ale podle toho,co jsem o tom autě zjistil tam km sedí. Take tím to asi nebude. Máte s tím někdo nějakou zkuenost?
Ahoj vichni! Konečně jsem nael téma týkající se ukazatele servisních intervalů. Vím teda,jak se resetuje,ale nejde mi to. Kdy jsem loni v říjnu vyměnil olej a ve,co bylo třeba,chtěl jsem to vymazat a... Odpočítávání normálně doběhlo a místo normálního údaje tam skočilo 99999km a od té doby se to nehnulo ani o kilometr dolu(přitom jsem u najel cca 12000). Zkoueli jsme to smazat i přes diagnostiku-přímo v Citroen servisu-,ta zahlásila,e je smazáno,ale stejně nebylo. Napadlo mě,jestli nekdo nezkouel manipulovat nějak s palubou,nebo spí s kilometrama,ale podle toho,co jsem o tom autě zjistil tam km sedí. Take tím to asi nebude. Máte s tím někdo nějakou zkuenost?
|
|
12.06.2011 14:46 -
|
2396604
|
|
jruze
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): Ahoj vichni! Konečně jsem nael téma týkající se ukazatele servisních intervalů. Vím teda,jak se resetuje,ale nejde mi to. Kdy jsem loni v říjnu vyměnil olej a ve,co bylo třeba,chtěl jsem to vymazat a... Odpočítávání normálně doběhlo a místo normálního údaje tam skočilo 99999km a od té doby se to nehnulo ani o kilometr dolu(přitom jsem u najel cca 12000). Zkoueli jsme to smazat i přes diagnostiku-přímo v Citroen servisu-,ta zahlásila,e je smazáno,ale stejně nebylo. Napadlo mě,jestli nekdo nezkouel manipulovat nějak s palubou,nebo spí s kilometrama,ale podle toho,co jsem o tom autě zjistil tam km sedí. Take tím to asi nebude. Máte s tím někdo nějakou zkuenost?
Já kdy jsem koupil C5 tak jsem chtěl nastavit servisní KM po výmněně oleje a neli(teď nevím co to ukazovalo-nepamatuji se u) tak jsem si řekl e na to půjdu s diag. a zjistil jsem e je toto deaktivováno - po aktivaci ve OK , ale opravdu si u nevybavuji jak se to chovalo předtím.Asi bych se podíval tímto směrem.
Já kdy jsem koupil C5 tak jsem chtěl nastavit servisní KM po výmněně oleje a neli(teď nevím co to ukazovalo-nepamatuji se u) tak jsem si řekl e na to půjdu s diag. a zjistil jsem e je toto deaktivováno - po aktivaci ve OK , ale opravdu si u nevybavuji jak se to chovalo předtím.Asi bych se podíval tímto směrem.:nevim
|
|
12.06.2011 20:17 -
|
2396684
|
|
Hanz 397
|
|
|
Zkusim to,ale myslím si,e kdybych to měl deact.,tak by to ten interval asi neukazovalo vůbec,nebo ne? Jo a jetě se mi teď vybavilo,e kdy jsem to koupil,tak tam bylo nějakých 63000 do dalího servisu(neřeil jsem to tenkrát a myslel jsem,e to je FAP). Ale km ubývaly...
Zkusim to,ale myslím si,e kdybych to měl deact.,tak by to ten interval asi neukazovalo vůbec,nebo ne? Jo a jetě se mi teď vybavilo,e kdy jsem to koupil,tak tam bylo nějakých 63000 do dalího servisu(neřeil jsem to tenkrát a myslel jsem,e to je FAP). Ale km ubývaly...
|
|
12.06.2011 20:38 -
|
2396693
|
|
jumep
|
|
|
inu, tam bude nastaveny hodny blud na pocet km
jedna vec je reset a druha vec je pocet km na servisny interval, evidentne sa to potentilo pri stacani ... uz som take videl, na diagnostike u niekoho kto vie kam sa pozret a co nastavit to pojde spravit
ak tam bude nastaveny napr. servisny interval 120000 tak to ukaze 99999 a az po prejdeni tolkych km sa to zacne odpocitavat
inu, tam bude nastaveny hodny blud na pocet km
jedna vec je reset a druha vec je pocet km na servisny interval, evidentne sa to potentilo pri stacani ... uz som take videl, na diagnostike u niekoho kto vie kam sa pozret a co nastavit to pojde spravit
ak tam bude nastaveny napr. servisny interval 120000 tak to ukaze 99999 a az po prejdeni tolkych km sa to zacne odpocitavat
|
|
12.06.2011 21:13 -
|
2396703
|
|
Hanz 397
|
|
|
Staený km tam určo nejsou(zjioval jsem to docela důkladně a z důvěryhodnýho zdroje),ikdy jeden nikdy na 100% neví,ale jestli tam jde nastavit interval,jakej chci,tak je klidně moný,e se tam někdo třeba o jednu nulu uklepnul...
Staený km tam určo nejsou(zjioval jsem to docela důkladně a z důvěryhodnýho zdroje),ikdy jeden nikdy na 100% neví,ale jestli tam jde nastavit interval,jakej chci,tak je klidně moný,e se tam někdo třeba o jednu nulu uklepnul...
|
|
12.06.2011 21:15 -
|
2396704
|
|
jumep
|
|
|
nemyslim si ze sa niekto uklepnul, ale je to tvoj boj
zajdi si to nastavit k niekomu co vie co a ako (znulovanie servisneho intervalu diagnostikou = presne to iste ako podrzanie tlacitka)
nemyslim si ze sa niekto uklepnul, ale je to tvoj boj
zajdi si to nastavit k niekomu co vie co a ako (znulovanie servisneho intervalu diagnostikou = presne to iste ako podrzanie tlacitka)
|
|
12.06.2011 21:32 -
|
2396707
|
|
Hanz 397
|
|
|
Ok. Díky! Zkusím to. V tom Citroenu,co jsem byl(nebudu jmenovat,abych jim nedělal patný jméno,protoe jim ho dělat nechci-jsou fakt dobrý),maji novýho elektrikáře a ten,ikdy je ikovnej a snaí se, asi jetě do veho neproniknul.
Ok. Díky! Zkusím to. V tom Citroenu,co jsem byl(nebudu jmenovat,abych jim nedělal patný jméno,protoe jim ho dělat nechci-jsou fakt dobrý),maji novýho elektrikáře a ten,ikdy je ikovnej a snaí se, asi jetě do veho neproniknul.
|
|
15.06.2011 21:30 -
|
2397298
|
|
Hanz 397
|
|
|
Dík za radu. Dneska jsem se tam teprve dostal,nali jsme to a udělali jsme to tak,take u tam nemam nesmysly.
Dík za radu. Dneska jsem se tam teprve dostal,nali jsme to a udělali jsme to tak,take u tam nemam nesmysly:palec.
|
|
04.07.2012 19:24 -
Re: Jak vyměnit motorový olej?
|
2490091
|
|
DrMarvin
|
|
|
ahoj....jde vynulovat pocitadlo do dalsiho servisu s vymenou oleje i jinak nez diagnostikou?
ahoj....jde vynulovat pocitadlo do dalsiho servisu s vymenou oleje i jinak nez diagnostikou?
|
|
04.07.2012 19:32 -
Re: Jak vyměnit motorový olej?
|
2490092
|
|
Mamlas
|
|
|
Najdes to v uzivatelskem manualu k autu: .link.
Vicemene vypnes zapalovani, podrzis kolicek nulovani km a zapnes zapalovani, pak to napocitadle odpocitava. Az se zobrazi =0 tak muzes vypnout zapalovani a mas zase vynulovany inserval.
Najdes to v uzivatelskem manualu k autu: http://www.c5club.cz/clanky/ke-stazeni/manualy/servisni-manualy-a-dokumentace-ke-stazeni#.T_R9rvU27ng
Vicemene vypnes zapalovani, podrzis kolicek nulovani km a zapnes zapalovani, pak to napocitadle odpocitava. Az se zobrazi =0 tak muzes vypnout zapalovani a mas zase vynulovany inserval.
|
|
07.10.2013 19:36 -
|
2625088
|
|
Foxi
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Nevim jestli je nelepsi to psat sem, ale... Ted o vikendu se mi stala zajimava vec. Odpocet do servisniho intervalu mi zbyvalo nejakych 8000 km, normalne jsem zastavil a vypl motor. Ale pri nasledujicim startovani se na displeji ukazalo -100 a dal to pokracuje v odecitani, jakoby se tech par tisic km proste smazalo. Netusite nekdo proc se to deje? Jedina zavada ktera se mi priblizne tou dobou objevila byla praskla zarovka potkavacich svetel. (leva) A na chvilku mi palubni PC pri ostrikovani nahlasil nizkou hladinu kapaliny..
Nevim jestli je nelepsi to psat sem, ale... Ted o vikendu se mi stala zajimava vec. Odpocet do servisniho intervalu mi zbyvalo nejakych 8000 km, normalne jsem zastavil a vypl motor. Ale pri nasledujicim startovani se na displeji ukazalo -100 a dal to pokracuje v odecitani, jakoby se tech par tisic km proste smazalo. Netusite nekdo proc se to deje? Jedina zavada ktera se mi priblizne tou dobou objevila byla praskla zarovka potkavacich svetel. (leva) A na chvilku mi palubni PC pri ostrikovani nahlasil nizkou hladinu kapaliny..
|
|
07.10.2013 22:11 -
|
2625100
|
|
jumep
|
|
|
servisne pocitadlo ma viac intervalov, kilometre su len jeden z nich, kedy boli naposledy menene naplne? (je tam nastavene este 2 roky)
servisne pocitadlo ma viac intervalov, kilometre su len jeden z nich, kedy boli naposledy menene naplne? (je tam nastavene este 2 roky)
|
|
07.10.2013 23:35 -
|
2625103
|
|
Foxi
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Aha, tak to by mohlo byt ono. Ja auti koupil letos na jare, vymenil aspon olej a filtry a na dalsi pocital s pravidelnou prohlidkou, ktera mi s mym najezdem vychazela tak nejak na jaro. (a zenecham udelat i rozvody, radeji) Ale ono auti pred tim moc nejezdilo, stalo temer rok v bazaru v Beroune... takze to by zhruba odpovidalo.
Aha, tak to by mohlo byt ono. Ja auti koupil letos na jare, vymenil aspon olej a filtry a na dalsi pocital s pravidelnou prohlidkou, ktera mi s mym najezdem vychazela tak nejak na jaro. (a zenecham udelat i rozvody, radeji) Ale ono auti pred tim moc nejezdilo, stalo temer rok v bazaru v Beroune... takze to by zhruba odpovidalo.
|
|
07.09.2014 17:04 -
|
2731085
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
Foxi napsal(a): Nevim jestli je nelepsi to psat sem, ale... Ted o vikendu se mi stala zajimava vec. Odpocet do servisniho intervalu mi zbyvalo nejakych 8000 km, normalne jsem zastavil a vypl motor. Ale pri nasledujicim startovani se na displeji ukazalo -100 a dal to pokracuje v odecitani, jakoby se tech par tisic km proste smazalo. Netusite nekdo proc se to deje? Jedina zavada ktera se mi priblizne tou dobou objevila byla praskla zarovka potkavacich svetel. (leva) A na chvilku mi palubni PC pri ostrikovani nahlasil nizkou hladinu kapaliny..
Tak přesné to stejné se stalo dneska me. Do servisu zbývalo 21000km a najednou 0km. Po ujetí asi 20km ukazuje -100km. ádnou jinou závadu to nehlásí. Nic se nepřenástavovávalo pres diag u 4 roky...
Tak přesné to stejné se stalo dneska me. Do servisu zbývalo 21000km a najednou 0km. Po ujetí asi 20km ukazuje -100km. ádnou jinou závadu to nehlásí. Nic se nepřenástavovávalo pres diag u 4 roky...
|
|
| |
|
|