| | |
21.01.2011 16:30 -
OBDII konektor - patný
|
2370559
|
|
vydraX
|
|
|
Prosím vás, nevíte někdo jak je to s OBD konektorem i C5, 2.2Hi rv. 2001. Měl jsme to v servisu, ale prý se nemůe dostat do diag, protoe je nefunkční OBD konektor, vypadl z toho nějaký střed a musím ho vyměnit. Dnes se mi sesypalo auto a nevím, co s tím je, protoe nefunguje ten konektor na diagnsotiku - čili se neví, co je nutno opravit... kde bych takový konektor sehnal? Neřeil to někdo u pls?
Prosím vás, nevíte někdo jak je to s OBD konektorem i C5, 2.2Hi rv. 2001. Měl jsme to v servisu, ale prý se nemůe dostat do diag, protoe je nefunkční OBD konektor, vypadl z toho nějaký střed a musím ho vyměnit. Dnes se mi sesypalo auto a nevím, co s tím je, protoe nefunguje ten konektor na diagnsotiku - čili se neví, co je nutno opravit... kde bych takový konektor sehnal? Neřeil to někdo u pls?
|
|
21.01.2011 16:53 -
Re: OBDII konektor - patný
|
2370561
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
OBD-II je automobiový standard - není to ádný specifický konektor Citroenu.
Koupit samostatně se dá v různých elektroobchodech, prodejnách autosoučástek, konektorů a kabelů, třeba tady .link. ho mají za 99,-
K tomu jetě ikovného člověka, který ho přepájí.
Ale moná bych se dřív zajímal, zda je ho pravdu potřeba vyměňovat (třeba to stačí nacvaknout nebo něco připájet zpět) - některé servisy nakecají takové blbosti....
OBD-II je automobiový standard - není to ádný specifický konektor Citroenu.
Koupit samostatně se dá v různých elektroobchodech, prodejnách autosoučástek, konektorů a kabelů, třeba tady http://www.bucek.name/ ho mají za 99,-
K tomu jetě ikovného člověka, který ho přepájí.
Ale moná bych se dřív zajímal, zda je ho pravdu potřeba vyměňovat (třeba to stačí nacvaknout nebo něco připájet zpět) - některé servisy nakecají takové blbosti....
|
|
21.01.2011 18:33 -
|
2370602
|
|
tief
|
|
|
odporucam skorej zohnat cely kabel original ako smikat a pajkovat. otazka je ci s konektoru to ide priamo do bsi alebo je to rozvedene kade tade
odporucam skorej zohnat cely kabel original ako smikat a pajkovat. otazka je ci s konektoru to ide priamo do bsi alebo je to rozvedene kade tade :)
|
|
21.01.2011 22:22 -
|
2370640
|
|
jumep
|
|
|
to by mohol vymenit celu kabelaz jak motorovu tak vnutornu
vymena je bohuzial mozna len odcvakat a napojit novy a to je este potrebne si dat pozor a nevymenit piny
to by mohol vymenit celu kabelaz jak motorovu tak vnutornu
vymena je bohuzial mozna len odcvakat a napojit novy a to je este potrebne si dat pozor a nevymenit piny
|
|
10.02.2011 21:01 -
|
2372826
|
|
vydraX
|
|
|
Tak OBD2 vyměněn, do diagnostiky se stále nejde dostat, dal sjem to do jiného servisu a ty si taky neví rady... U fakt netuím, co s tím autem, nejezdí, diag nefunguje, take vlastně ani envím co s tím je a co opravit, v čem by mohl být problém. Nesetkal sjte se s tím u někdo?
Tak OBD2 vyměněn, do diagnostiky se stále nejde dostat, dal sjem to do jiného servisu a ty si taky neví rady... U fakt netuím, co s tím autem, nejezdí, diag nefunguje, take vlastně ani envím co s tím je a co opravit, v čem by mohl být problém. Nesetkal sjte se s tím u někdo?
|
|
10.02.2011 21:07 -
|
2372827
|
|
jumep
|
|
|
zeby bsi?
ale to takto nadialku nezistime ....
zeby bsi?
|
|
10.02.2011 21:13 -
|
2372828
|
|
vydraX
|
|
|
Co mám udělat rpo zjitění? N ebo alespon ěnco, co mi pomůe ke zjitění, v čem je chyba...
jumep napsal(a): zeby bsi?
Co mám udělat rpo zjitění? N ebo alespon ěnco, co mi pomůe ke zjitění, v čem je chyba...
|
|
10.02.2011 21:15 -
|
2372829
|
|
jumep
|
|
|
inu bsi, sice nesparujes, ale mala by ti ist diagnostika (nesparovana ti ho immo fault a nenastartujes)
tj. mal by si nacitat pocitace a dokonca pripadnu chybu v motore, aj ked bude mrtva bsi, je jasne ze ti auto nejde ... otazka je co znamena ze diag nejde ... a co ine ide / nejde na aute
inu bsi, sice nesparujes, ale mala by ti ist diagnostika (nesparovana ti ho immo fault a nenastartujes)
tj. mal by si nacitat pocitace a dokonca pripadnu chybu v motore, aj ked bude mrtva bsi, je jasne ze ti auto nejde ... otazka je co znamena ze diag nejde ... a co ine ide / nejde na aute
|
|
10.02.2011 22:07 -
|
2372840
|
|
vydraX
|
|
|
Nejde se do ní připojit, nekomunikuje s PC a nelze tím pádem zjsiitt, v čem je chyba a proč immo nepsutí nastartovat, v tom ej asi zásadní prodblém, na kterém zamrzáme... Jinak je vcelku ve ok, jen nepustí nastartovat - jakmile člověk chce nastartbvoat píe engine im. fault.
Nejde se do ní připojit, nekomunikuje s PC a nelze tím pádem zjsiitt, v čem je chyba a proč immo nepsutí nastartovat, v tom ej asi zásadní prodblém, na kterém zamrzáme... Jinak je vcelku ve ok, jen nepustí nastartovat - jakmile člověk chce nastartbvoat píe engine im. fault.
|
|
10.02.2011 22:13 -
|
2372841
|
|
jumep
|
|
|
hmm .. no to bude najskor mrtva bsi ....
hmm .. no to bude najskor mrtva bsi ....
|
|
10.02.2011 22:22 -
|
2372845
|
|
vydraX
|
|
|
hmmmm, to je paráda... napdalo mě jetě co pojistky? Mohla by to dělat nějaká pojistka, co má vliv na funkci tohoto? Popř co taková bsi stojí? konkretně na 2.2hdi rv 2001?
hmmmm, to je paráda... napdalo mě jetě co pojistky? Mohla by to dělat nějaká pojistka, co má vliv na funkci tohoto? Popř co taková bsi stojí? konkretně na 2.2hdi rv 2001?
|
|
10.02.2011 22:25 -
|
2372846
|
|
jumep
|
|
|
poistka, to by ti neslo uplne nic, su tam 2 megapoistky na interier, ale ak ti chodi osvetlenie a ine one z auta, tak bsi je zasobena elektrikou
+- 500E nova
poistka, to by ti neslo uplne nic, su tam 2 megapoistky na interier, ale ak ti chodi osvetlenie a ine one z auta, tak bsi je zasobena elektrikou
+- 500E nova
|
|
10.02.2011 22:27 -
|
2372847
|
|
vydraX
|
|
|
jumep napsal(a): poistka, to by ti neslo uplne nic, su tam 2 megapoistky na interier, ale ak ti chodi osvetlenie a ine one z auta, tak bsi je zasobena elektrikou
+- 500E nova
hm, plus práce jsem někde na 20 000kč ne? hmmm... co vrakovitě, mělo yb význam to shánět?
hm, plus práce jsem někde na 20 000kč ne? hmmm... co vrakovitě, mělo yb význam to shánět?
|
|
10.02.2011 22:28 -
|
2372848
|
|
jumep
|
|
|
musi ti to niekto vedet vycistit a nakonfigurovat
a s pracou si tak na 14000 maximalne ... ak by niekto chcel viac tak by som ho asi kopal ...
musi ti to niekto vedet vycistit a nakonfigurovat
a s pracou si tak na 14000 maximalne ... ak by niekto chcel viac tak by som ho asi kopal ...
|
|
10.02.2011 22:36 -
|
2372851
|
|
vydraX
|
|
|
jene jak zjistit, e je to opravdu bsi? co original citroen servis? nebo nějaký autoeletrikář?
jene jak zjistit, e je to opravdu bsi? co original citroen servis? nebo nějaký autoeletrikář?
|
|
10.02.2011 22:39 -
|
2372853
|
|
jumep
|
|
|
original servis ti ju vymeni a nebude sa starat ... (inak jedine tam kupis)
potom ako som uz pisal, starsiu, sice nenastartujes, lebo bude immo fault, ale diagnostikou sa dostanes do konfiguracie a k veciam
potom potrebujes niekoho aby ti ju (tu starsiu) vyflashoval a nakonfiguroval, samozrejme to musi vediet spravit
original servis ti ju vymeni a nebude sa starat ... (inak jedine tam kupis)
potom ako som uz pisal, starsiu, sice nenastartujes, lebo bude immo fault, ale diagnostikou sa dostanes do konfiguracie a k veciam
potom potrebujes niekoho aby ti ju (tu starsiu) vyflashoval a nakonfiguroval, samozrejme to musi vediet spravit
|
|
10.02.2011 22:52 -
|
2372859
|
|
vydraX
|
|
|
čili bude levně+jí to rozebrat a rozprodat.... u mě opravy stály 110 000kč... + cena auta ajetě dalí oprava, která není jistá, e je psolední... troku přehnaný
čili bude levně+jí to rozebrat a rozprodat.... u mě opravy stály 110 000kč... + cena auta ajetě dalí oprava, která není jistá, e je psolední... troku přehnaný
|
|
10.02.2011 22:54 -
|
2372860
|
|
jumep
|
|
|
sam vies aku brutalnu smolu mas na to auto ...
a sam vies kolko akoze km to ma ...
sam vies aku brutalnu smolu mas na to auto ...
a sam vies kolko akoze km to ma ...
|
|
11.02.2011 10:06 -
|
2372878
|
|
jruze
|
|
|
BSI mám ze stejného roku a mnělo by se to dát spárovat.Teoreticky by to mohl dret i imobiliser,ale to by se mnělo dát přečíst diag.Po mně za výmněnu BSI,odhalení závady(prodřené kabely u P.P. světla) kdysi dávno chtěli 17000. Ty prodřené kabely+vadný brz.spinač vyblokovali komplet vechny počítače včetně automatu.(ale diag. la ,ale vude ?)Ale i tak co ví o tom autě? jak se toto stalo-to teď znamená dost problém kdy zřejmě neví co se z autem dělo - jestli jsi to takle koupil tak tam můe být nastrkán rot počítačů a zprovoznit to je tam snad nastrkat celou sadu počítačů Je otázka jestli se to vyplatí?Mám za to e se pod 15000,- asi nedostane.
BSI mám ze stejného roku a mnělo by se to dát spárovat.Teoreticky by to mohl dret i imobiliser,ale to by se mnělo dát přečíst diag.Po mně za výmněnu BSI,odhalení závady(prodřené kabely u P.P. světla) kdysi dávno chtěli 17000. Ty prodřené kabely+vadný brz.spinač vyblokovali komplet vechny počítače včetně automatu.(ale diag. la ,ale vude ?)Ale i tak co ví o tom autě? jak se toto stalo-to teď znamená dost problém kdy zřejmě neví co se z autem dělo - jestli jsi to takle koupil tak tam můe být nastrkán rot počítačů a zprovoznit to je tam snad nastrkat celou sadu počítačů:nevim Je otázka jestli se to vyplatí?Mám za to e se pod 15000,- asi nedostane.
|
|
| |
|
|