| | |
07.01.2011 10:15 -
Hláka v urnálu o chybě Hifi zesilovače
|
2368679
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Dnes jsem pro kontrolu projel auto diagnostikou a otravuje mě jedna hláka v urnálu - za poslední 4000km se objevila 77x:
Porucha (F924) : funkce Hifi zesilovače
Skupina: Autorádio
Vdycky je "stav: objevení" následován hlákou "stav: zmizení"
V konfiguaraci autorádia je nastaveno "Hifi zesilovač: nepřítomen"
V chybovém logu rádia není nic.
Na funkci rádia jsem si ničeho patného neviml.
Prostě mi jen trochu vadí, e to plní urnál.
Namáte někdo radu nebo tip?
[zrueno]Pak jsem tam jetě objevil:
Porucha (9931) : koherence dálkového programování měniče CD je přítomný, ale je nakonfigurovaný jako nepřítomný koherence (plausibilita)
Skupina: autorádio
ale jen 1x, take to budu ignorovat (CD měnič nemám).[/zrueno]
Dnes jsem pro kontrolu projel auto diagnostikou a otravuje mě jedna hláka v urnálu - za poslední 4000km se objevila 77x:
Porucha (F924) : funkce Hifi zesilovače
Skupina: Autorádio
Vdycky je "stav: objevení" následován hlákou "stav: zmizení"
V konfiguaraci autorádia je nastaveno "Hifi zesilovač: nepřítomen"
V chybovém logu rádia není nic.
Na funkci rádia jsem si ničeho patného neviml.
Prostě mi jen trochu vadí, e to plní urnál.
Namáte někdo radu nebo tip?
[zrueno]Pak jsem tam jetě objevil:
Porucha (9931) : koherence dálkového programování měniče CD je přítomný, ale je nakonfigurovaný jako nepřítomný koherence (plausibilita)
Skupina: autorádio
ale jen 1x, take to budu ignorovat (CD měnič nemám).[/zrueno]
|
|
07.01.2011 11:13 -
Re: Hláka v urnálu o chybě Hifi zesilovače
|
2368682
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to je tak, kdyz si lidi hraji s diagnostiku a nevi co k cemu je,ale majiji doma a nemusi nikomu platit
napovim ti,podivej se do BSI
to je tak, kdyz si lidi hraji s diagnostiku a nevi co k cemu je,ale majiji doma a nemusi nikomu platit :)
napovim ti,podivej se do BSI
|
|
07.01.2011 11:42 -
|
2368686
|
|
jruze
|
|
|
Tos mu poradil- takle si shání práci ?
Tos mu poradil- takle si shání práci ? :-))))
|
|
07.01.2011 12:19 -
|
2368690
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ja mu poradil,diag ma ,a pokud vi k cemu tak se staci podivat do BSI
ja si praci neshanim ,mam ji dost i diky "odbornikum" cim dal vic
ja mu poradil,diag ma ,a pokud vi k cemu tak se staci podivat do BSI
ja si praci neshanim ,mam ji dost i diky "odbornikum" cim dal vic :palec
|
|
07.01.2011 17:36 -
|
2368728
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Díky za nápovědu, celou konfiguraci v BSI jsem proel a ádný parametr s tímhle přímo související jsem nenael.
Přítomnost autorádia RD4 tam nastavenou mám, modul telematiky RD4 nemám (stejně by to nemělo souviset), nic víc k rádiu ani hifi zesilovači tam nevidím (třeba tam něco je, ale pro mě patně pojmenované).
Připojené počítače: autorádio - přítomen, displej - přítomen, měnič zvukových CD - nepřítomen
Kompletní konfiguraci BSI a rádia jsem jako obrázky uloil do své osobní galerie
Co jsem jetě v urnálu vysledoval je, e závada se objeví a vzápětí zmizí zřejmě při vypínání motoru:
- vdy je to při zastaveném autě (rychlost 0km)
- klíček je vypnutý (kontaktní klíček v poloze zastaveno - kontakt přeruen)
- objevení a zmizení závady je při stejném údaji km (take vcelku hned po sobě, nikam se mezitím nejelo)
- při objevení závady je stav napětí sítě cca 13,8-14V (alternátor jetě běí)
- při zmizení závady je stav napětí sítě 12,5-12,8V (alternátor u stojí)
Pokud by tedy někdo tuil a chtěl se o informaci rozdělit, budu rád.
Odpovědi typu, e to mám vědět sám, kdy jsem byl tak drzý a pořídil si diagnostiku, u prosím ne. Tohle je přece diskusní fórum majítelů C5, kde si členové navzájem radí a vyměňují informace, pokud je znají, a ne aby si tu profesionálové honili triko, jak jsou dobří.
Díky za nápovědu, celou konfiguraci v BSI jsem proel a ádný parametr s tímhle přímo související jsem nenael.:nevim
Přítomnost autorádia RD4 tam nastavenou mám, modul telematiky RD4 nemám (stejně by to nemělo souviset), nic víc k rádiu ani hifi zesilovači tam nevidím (třeba tam něco je, ale pro mě patně pojmenované).
Připojené počítače: autorádio - přítomen, displej - přítomen, měnič zvukových CD - nepřítomen
Kompletní konfiguraci BSI a rádia jsem jako obrázky uloil do své osobní galerie
Co jsem jetě v urnálu vysledoval je, e závada se objeví a vzápětí zmizí zřejmě při vypínání motoru:
- vdy je to při zastaveném autě (rychlost 0km)
- klíček je vypnutý (kontaktní klíček v poloze zastaveno - kontakt přeruen)
- objevení a zmizení závady je při stejném údaji km (take vcelku hned po sobě, nikam se mezitím nejelo)
- při objevení závady je stav napětí sítě cca 13,8-14V (alternátor jetě běí)
- při zmizení závady je stav napětí sítě 12,5-12,8V (alternátor u stojí)
Pokud by tedy někdo tuil a chtěl se o informaci rozdělit, budu rád.
Odpovědi typu, e to mám vědět sám, kdy jsem byl tak drzý a pořídil si diagnostiku, u prosím ne. Tohle je přece diskusní fórum majítelů C5, kde si členové navzájem radí a vyměňují informace, pokud je znají, a ne aby si tu profesionálové honili triko, jak jsou dobří.
|
|
07.01.2011 17:58 -
|
2368733
|
|
autodiag
|
|
|
ja ti poradil,koukni se do BSI,nenasel jsi...staci se opravdu zamyslet
triko si tu nikdo nehoni jen se pozastavuje na myslenim kolenovrtu kteri si koupi hracku jen aby ji meli a pak neni jak ji pouzit....pokud se rozhlidnes tak mam pocit ze rad rozdavam docela dost
kazdopadne specialni hledani neexistujicich vad ,nebo tech co si lide kteri nemaji veci ani paru zpusobi sami, tak moc neprida to nemyslim osobne ale vseobecne
trochu off ale docela by me zajimalo tve zamestnani
ja ti poradil,koukni se do BSI,nenasel jsi...staci se opravdu zamyslet
triko si tu nikdo nehoni jen se pozastavuje na myslenim kolenovrtu kteri si koupi hracku jen aby ji meli a pak neni jak ji pouzit....pokud se rozhlidnes tak mam pocit ze rad rozdavam docela dost
kazdopadne specialni hledani neexistujicich vad ,nebo tech co si lide kteri nemaji veci ani paru zpusobi sami, tak moc neprida to nemyslim osobne ale vseobecne
trochu off ale docela by me zajimalo tve zamestnani
|
|
07.01.2011 19:49 -
|
2368758
|
|
TomasT
|
|
|
Mě to připadá vcelku normální postup:
1. měl jsem na autě závadu, nechal jsem si ji diagnostikovat a řeit ve dvou servisech (na diagnostice bylo i v autorizovaném Citroen servisu)
2. výsledkem "odborné" diagnostiky nebylo zjitění hledané závady ale nesmysly.
3. dostal jsem nabídku od "amatéra" Tiefa, e Lexii má doma a e se na to můeme zkusit podívat.
4. problém jsme úspěně nali a vyřeili.
Z toho mi vyplývá e:
- samotná diagnostika je uitečná (dá se skoro říct nutná) věc
- e zajedu na diagnostiku do servisu a oni to najdou - na to se spolehnout nedá.
Take řeení:
- diagnostiku si pořídit sám a postupně se s ní sám naučit řeit problémy (opačně to asi moné není)
No a to je fáze kde teď jsem.
- nemám za sebou stovky ani desítky připojených a řeených aut a problémů jako ty, nechci se tím ivit, jen prostě po mnoha zkuenostech s tímto i minulým autem nevěřím, e servisy mi dokáou případnou budoucí závadu najít.
- a kdy u diagnostiku mám, můu občas auto zkontrolovat i preventivně (ádný problém nepociuju, ádnou opravdovou závadu nemám) a na případné nesrovnalosti (teď hláky v urnálu) se zeptat ve fóru.
Poradit mi můe nebo nemusí, to je čistě na tobě, třeba tě to opravdu unavuje ostatním vysvětlovat pro tebe samozřejmé věci, ale proč pořád ta spousta řečí o amatérech co si pořizují diagnostiku a přitom předtím neabsolvovali měsíční kolení práce s ní u výrobce nebo nemají 2 roky praxe v Citroenu?
A vdy jsou ty popichující komentáře předevím od tebe. Ostatní třeba nevědí tolik co ty, ale snaí se upřímně pomoci.
Podobný problém tu jetě ve fóru nikdo neřeil, nic k té chybové hláce jsem na internetu nenael (ani v četině, ani v angličtině), tak je snad logické zeptat se na fóru.
A k tvé radě - v BSI je moná stovka konfigurovatelných parametrů - mám snad vechny jen trochu moné měnit a zkouet? To asi ne.
A k off-topicu: iví mě docela dobře IT - instalace a konfigurace serverů, řeení SW a HW problémů, programování, web aplikace... prostě co zákazník ádá a co je potřeba.
Mě to připadá vcelku normální postup:
1. měl jsem na autě závadu, nechal jsem si ji diagnostikovat a řeit ve dvou servisech (na diagnostice bylo i v autorizovaném Citroen servisu)
2. výsledkem "odborné" diagnostiky nebylo zjitění hledané závady ale nesmysly.
3. dostal jsem nabídku od "amatéra" Tiefa, e Lexii má doma a e se na to můeme zkusit podívat.
4. problém jsme úspěně nali a vyřeili.
Z toho mi vyplývá e:
- samotná diagnostika je uitečná (dá se skoro říct nutná) věc
- e zajedu na diagnostiku do servisu a oni to najdou - na to se spolehnout nedá.
Take řeení:
- diagnostiku si pořídit sám a postupně se s ní sám naučit řeit problémy (opačně to asi moné není)
No a to je fáze kde teď jsem.
- nemám za sebou stovky ani desítky připojených a řeených aut a problémů jako ty, nechci se tím ivit, jen prostě po mnoha zkuenostech s tímto i minulým autem nevěřím, e servisy mi dokáou případnou budoucí závadu najít.
- a kdy u diagnostiku mám, můu občas auto zkontrolovat i preventivně (ádný problém nepociuju, ádnou opravdovou závadu nemám) a na případné nesrovnalosti (teď hláky v urnálu) se zeptat ve fóru.
Poradit mi můe nebo nemusí, to je čistě na tobě, třeba tě to opravdu unavuje ostatním vysvětlovat pro tebe samozřejmé věci, ale proč pořád ta spousta řečí o amatérech co si pořizují diagnostiku a přitom předtím neabsolvovali měsíční kolení práce s ní u výrobce nebo nemají 2 roky praxe v Citroenu?
A vdy jsou ty popichující komentáře předevím od tebe. Ostatní třeba nevědí tolik co ty, ale snaí se upřímně pomoci.
Podobný problém tu jetě ve fóru nikdo neřeil, nic k té chybové hláce jsem na internetu nenael (ani v četině, ani v angličtině), tak je snad logické zeptat se na fóru.
A k tvé radě - v BSI je moná stovka konfigurovatelných parametrů - mám snad vechny jen trochu moné měnit a zkouet? To asi ne.
A k off-topicu: iví mě docela dobře IT - instalace a konfigurace serverů, řeení SW a HW problémů, programování, web aplikace... prostě co zákazník ádá a co je potřeba.
|
|
10.01.2011 09:45 -
|
2369079
|
|
TomasT
|
|
|
Jetě bych pro případné rádce doplnil dalí info - po konzultaci s Autodiagem, co měl přesně na mysli.
V BSI a rádiu se nastavuje měnič CD - to o čem jsem psal e mám v urnálu jen 1x před cca 500km. Navíc je to informace o ZMIZENÍ chyby, take asi jen nějaký um na drátech, to nemá smysl nějak řeit. Take na tuhle část původního dotazu zapomeňte
HiFi zesilovač se konfiguruje JENOM v rádiu, jsou tam 3 volby: Nepřítomen, Standardní zesilovač, Multiplexní zesilovač.
Já mám vybráno (jak je viděet na dříve odkazovaném obrázku) Nepřítomen. Při pokusu nastavit a uloit jakokoliv z dalích moností to vypíe "Chyba dálkového kódování".
Take mi z toho vyplývá:
- ádný Hifi zesilovač tam nemám, je zesilovač integrovaný v rádiu (předpokládám, e je to moná konfigurace) a při vypínání motoru se rádio občas (ne pokadé) na chvilku zblbne, pokusí se HiFi zesilovač kontaktovat, vypíe chybu, vzápětí si uvědomí, e má v konfiguraci "Nepřítomen" take zapíe zmizení chyby - tomu by odpovídala sekvence těch chyb v urnálu.
- Nějaký HiFi zesilovač tam mám ale nekomunikuje správně s rádiem take nejde v rádiu aktivovat (v téhle zimě to rozebíráním něčeho v autě ověřovat nebudu). Ale selský rozum mi říká, e pak by ta sekvence chybových hláek měla být trochu jiná a nějaké chyba by měla být i v samotném logu rádia. Navíc by se to snad nějak projevilo i na zvuku rádia.
No zdá se, e se s tím asi smířím a jednou ročně urnál vyčistím.
Jetě bych pro případné rádce doplnil dalí info - po konzultaci s Autodiagem, co měl přesně na mysli.
V BSI a rádiu se nastavuje měnič CD - to o čem jsem psal e mám v urnálu jen 1x před cca 500km. Navíc je to informace o ZMIZENÍ chyby, take asi jen nějaký um na drátech, to nemá smysl nějak řeit. Take na tuhle část původního dotazu zapomeňte :-)
HiFi zesilovač se konfiguruje JENOM v rádiu, jsou tam 3 volby: Nepřítomen, Standardní zesilovač, Multiplexní zesilovač.
Já mám vybráno (jak je viděet na dříve odkazovaném obrázku) Nepřítomen. Při pokusu nastavit a uloit jakokoliv z dalích moností to vypíe "Chyba dálkového kódování".
Take mi z toho vyplývá:
- ádný Hifi zesilovač tam nemám, je zesilovač integrovaný v rádiu (předpokládám, e je to moná konfigurace) a při vypínání motoru se rádio občas (ne pokadé) na chvilku zblbne, pokusí se HiFi zesilovač kontaktovat, vypíe chybu, vzápětí si uvědomí, e má v konfiguraci "Nepřítomen" take zapíe zmizení chyby - tomu by odpovídala sekvence těch chyb v urnálu.
- Nějaký HiFi zesilovač tam mám ale nekomunikuje správně s rádiem take nejde v rádiu aktivovat (v téhle zimě to rozebíráním něčeho v autě ověřovat nebudu). Ale selský rozum mi říká, e pak by ta sekvence chybových hláek měla být trochu jiná a nějaké chyba by měla být i v samotném logu rádia. Navíc by se to snad nějak projevilo i na zvuku rádia.
No zdá se, e se s tím asi smířím a jednou ročně urnál vyčistím.:nevim
|
|
10.01.2011 14:48 -
|
2369101
|
|
jumep
|
|
|
uz vtedy ti napisal toto
"kazdopadne specialni hledani neexistujicich vad"
a toto je hladanie vad, je skratka xy firmware vsetkeho mozneho a tento sum tam sa zobrazuje bezne a obcas to zladit aby tam nic nevybiehalo je viacmenej nemozne
uz vtedy ti napisal toto
"kazdopadne specialni hledani neexistujicich vad"
a toto je hladanie vad, je skratka xy firmware vsetkeho mozneho a tento sum tam sa zobrazuje bezne a obcas to zladit aby tam nic nevybiehalo je viacmenej nemozne
|
|
10.01.2011 15:45 -
|
2369108
|
|
TomasT
|
|
|
jumep napsal(a): a toto je hladanie vad, je skratka xy firmware vsetkeho mozneho a tento sum tam sa zobrazuje bezne a obcas to zladit aby tam nic nevybiehalo je viacmenej nemozne
OK, stačí mi informace, e tato hláka je v urnálu běná, e ji tam mají i jiní, a e je to chyba některého FW a řeení není.
Ale autodiag původně psal, e je to snadno odstranitelné změnou něčeho v BSI.
A já jsem od začátku nemluvil o "vadě" (rádio běí OK), ale o "otravné hláce" zaplevelující urnál.
OK, stačí mi informace, e tato hláka je v urnálu běná, e ji tam mají i jiní, a e je to chyba některého FW a řeení není.
Ale autodiag původně psal, e je to snadno odstranitelné změnou něčeho v BSI.
A já jsem od začátku nemluvil o "vadě" (rádio běí OK), ale o "otravné hláce" zaplevelující urnál.
|
|
| |
|
|