| | |
31.03.2010 20:57 -
Servisni zony v BSI
|
2340666
|
|
Mamlas
|
|
|
Ahoj,
kdyz se chce vymazat nejaka zavaznejsi chyba z bsi tak to chce vyplnit udaje o servisu. Takovych zasahu muze byt dle pocitadla max 50. Co se stane pri dosazeni tech 50? Lze to nejak vynulovat nebo snizit pocet zapisu?
Ahoj,
kdyz se chce vymazat nejaka zavaznejsi chyba z bsi tak to chce vyplnit udaje o servisu. Takovych zasahu muze byt dle pocitadla max 50. Co se stane pri dosazeni tech 50? Lze to nejak vynulovat nebo snizit pocet zapisu?
|
|
31.03.2010 20:58 -
Re: Servisni zony v BSI
|
2340667
|
|
tief
|
|
|
zacne to mazat od 1 a prepisovat
zacne to mazat od 1 a prepisovat
|
|
31.03.2010 21:00 -
|
2340670
|
|
jumep
|
|
|
BSI nezapisuje stav, BSI zmazes, tam je log, to co popisujes je v motore, po 50tom zapise sa dalsie nedaju vykonat
BSI nezapisuje stav, BSI zmazes, tam je log, to co popisujes je v motore, po 50tom zapise sa dalsie nedaju vykonat
|
|
31.03.2010 21:00 -
|
2340671
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
To je dobrý, a to mně tvrdil servisák ze značkového servisu BOOM ve Dvoře Králové nad Labem, e to ádnou pamě na chyby nemá, e si to nic nepamatuje............
To je dobrý, a to mně tvrdil servisák ze značkového servisu BOOM ve Dvoře Králové nad Labem, e to ádnou pamě na chyby nemá, e si to nic nepamatuje............
|
|
31.03.2010 21:02 -
|
2340673
|
|
jumep
|
|
|
este doplnim, ze zmazat chyby sa daju aj po prekroceni 50 zapisov
este doplnim, ze zmazat chyby sa daju aj po prekroceni 50 zapisov
|
|
31.03.2010 21:08 -
|
2340681
|
|
Mamlas
|
|
|
Zapisy o servisnim zasahu se daji smazat ale zustanou tam prazdny zapisy podle podle pocitadla. Ja tam mam nekolik prazdnych a pokracuju az po nich. Stane se to asi kdyz nekdo staci kilometry a vymaze udaje o servisnim zasahu aby se nedal zjistit stav km. Jde z nejake jine ridici jednotky vycist alespon priblizne skutecny stav km?
Zapisy o servisnim zasahu se daji smazat ale zustanou tam prazdny zapisy podle podle pocitadla. Ja tam mam nekolik prazdnych a pokracuju az po nich. Stane se to asi kdyz nekdo staci kilometry a vymaze udaje o servisnim zasahu aby se nedal zjistit stav km. Jde z nejake jine ridici jednotky vycist alespon priblizne skutecny stav km?
|
|
31.03.2010 21:10 -
|
2340682
|
|
tief
|
|
|
Mamlas: to je ruzne podle toho jake velke prasatko je "stacec" nekdy zostanou prazdne zaznamy, nekdy chyby a nekdy je to ciste jako slza. Realne km se daji odvodit podle ruznych fragmentu s ostatnich systemu, napriklad podle registra BSI, nekdy podle FAPU a podobne ... zalezi na roku vyroby, vybavy a toho jak to bylo stocene ...
Mamlas: to je ruzne podle toho jake velke prasatko je "stacec" nekdy zostanou prazdne zaznamy, nekdy chyby a nekdy je to ciste jako slza. Realne km se daji odvodit podle ruznych fragmentu s ostatnich systemu, napriklad podle registra BSI, nekdy podle FAPU a podobne ... zalezi na roku vyroby, vybavy a toho jak to bylo stocene ...
|
|
31.03.2010 21:12 -
|
2340683
|
|
jumep
|
|
|
v BSI je log s chybami a tam sa pocitaju ubehnute KM po objaveni a strateni chyby, takze sa da teoreticky vycitat co to + ine jednotky maju tiez iste zapisi (zalezi ake auto atd)
v C5 1 je na vymaz potrebne premazanie komplet, ale ked tam mas zasa chyby len od 160 tisic napr, je ti jasne ze s tym niekto nieco robil, len nezistis co
v C5 2 sa tento log da v diag jednoducho zmazat, ale zasa su tu tie ostatne jednotky kde zistis co to a stacaci sa moc nestaraju o to co je v logoch, zaujima ich tacho
v BSI je log s chybami a tam sa pocitaju ubehnute KM po objaveni a strateni chyby, takze sa da teoreticky vycitat co to + ine jednotky maju tiez iste zapisi (zalezi ake auto atd)
v C5 1 je na vymaz potrebne premazanie komplet, ale ked tam mas zasa chyby len od 160 tisic napr, je ti jasne ze s tym niekto nieco robil, len nezistis co
v C5 2 sa tento log da v diag jednoducho zmazat, ale zasa su tu tie ostatne jednotky kde zistis co to a stacaci sa moc nestaraju o to co je v logoch, zaujima ich tacho
|
|
18.05.2010 17:32 -
|
2345375
|
|
Mamlas
|
|
|
Tak jsem se o vikendu hral s diagnostikou a primo v BSI jsem nasel polozku Historie zavad - je tam ulozena asi vetsina (podle seznamu urcite ne vsechny) zavady. Tak jsem si dal tu praci ze jsem je prosel vsechny. U kazde jsou ulozene km kdy zavada nastala, km probehu od odstraneni zavady. U jedne jsem nasel vyskyt pri 262000km a ja auto kupoval s 190000km. Jeste, ze jsem to predpokladal ze je to stoceny. Nekdo sice stocil kilometry, smazal i zony ale neodstranil vsechny stopy.
Takze opravdu staci hledat nebo vedet kde to najit.
Tak jsem se o vikendu hral s diagnostikou a primo v BSI jsem nasel polozku Historie zavad - je tam ulozena asi vetsina (podle seznamu urcite ne vsechny) zavady. Tak jsem si dal tu praci ze jsem je prosel vsechny. U kazde jsou ulozene km kdy zavada nastala, km probehu od odstraneni zavady. U jedne jsem nasel vyskyt pri 262000km a ja auto kupoval s 190000km. :-o Jeste, ze jsem to predpokladal ze je to stoceny. Nekdo sice stocil kilometry, smazal i zony ale neodstranil vsechny stopy.
Takze opravdu staci hledat nebo vedet kde to najit.
|
|
18.05.2010 18:06 -
|
2345382
|
|
Darja
|
|
|
No, a vo tom to je
Nejlepí je auto, co má vechno smazané... čisté jako padlý sníh...
No, a vo tom to je:palec
Nejlepí je auto, co má vechno smazané... čisté jako padlý sníh... :-))))
|
|
18.05.2010 23:31 -
|
2345428
|
|
Barlow
|
|
|
u me je tam zavada co je cyklicka uz asi 40kkm se opakuje vybiti baterie senzoru tlaku pneu a podle toho a dalsich zaznamu (mazaci byli prasata a vsechno nesmazali) + stav DXP42 vim ze to stocili o 50kkm ted mam realnejch 196kkm odhadoval jsem to lehce pod 200kkm cca180kkm podle vsech ostatnich markantu.
u me je tam zavada co je cyklicka uz asi 40kkm se opakuje vybiti baterie senzoru tlaku pneu a podle toho a dalsich zaznamu (mazaci byli prasata a vsechno nesmazali) + stav DXP42 vim ze to stocili o 50kkm ted mam realnejch 196kkm odhadoval jsem to lehce pod 200kkm cca180kkm podle vsech ostatnich markantu.
|
|
19.05.2010 16:50 -
|
2345491
|
|
timik2001
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Ahoj, vím e je to uplně mimo BSI, ale chci se zeptat, co řídící jednotka od LPG? Ta si nepamatuje km? Tam by to mohlo reálně zustat v puvodnim stavu, a myslim ze ne kazdy ma diagnostiku na lpg,aby se v tom vrtal a mazal....dik za nazory
Ahoj, vím e je to uplně mimo BSI, ale chci se zeptat, co řídící jednotka od LPG? Ta si nepamatuje km? Tam by to mohlo reálně zustat v puvodnim stavu, a myslim ze ne kazdy ma diagnostiku na lpg,aby se v tom vrtal a mazal....dik za nazory :palec
|
|
19.05.2010 18:15 -
|
2345517
|
|
tief
|
|
|
Ne ... ecu lpg nevi najete kilometre ...
Ne ... ecu lpg nevi najete kilometre ...
|
|
17.05.2016 20:54 -
|
2952223
|
|
Jimik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 169 |
|
|
Přehodil jsem BSI z auta co má najeto 127000km do auta s najetými 206000km a BSI si zkopírovala 206000km do své paměti. Tak jsem si "přetočil" stav km o 79000km patným směrem . Ví někdo jak to opravit?
Přehodil jsem BSI z auta co má najeto 127000km do auta s najetými 206000km a BSI si zkopírovala 206000km do své paměti. Tak jsem si "přetočil" stav km o 79000km patným směrem :-p. Ví někdo jak to opravit?
|
|
17.05.2016 21:01 -
|
2952229
|
|
jumep
|
|
|
bohuzial nijako - resp. klasicky stacaci to dokazu
je tu o tom x krat pisane ze pozor na km, staci ked das budik s vyssim cislom do auta a naskocia ti km - system si zobere vzdy tie vyssie
bohuzial nijako - resp. klasicky stacaci to dokazu
je tu o tom x krat pisane ze pozor na km, staci ked das budik s vyssim cislom do auta a naskocia ti km - system si zobere vzdy tie vyssie
|
|
17.05.2016 21:12 -
|
2952235
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
lze to opravit pomerne jednoduse editaci EEPROM v BSI
vyssi probeh naskoci vzdy pokud BSI nebo DASH maji rozdilne udaje..zapise se vzdy ten vyssi do obou jednotek
lze to opravit pomerne jednoduse editaci EEPROM v BSI
vyssi probeh naskoci vzdy pokud BSI nebo DASH maji rozdilne udaje..zapise se vzdy ten vyssi do obou jednotek
|
|
18.05.2016 14:08 -
|
2952392
|
|
Jimik
|
|
|
Take teď, kdy jsem dal přetočenou BSI do auta, se tento údaj zkopíroval i do budíku a ECU, tak teď musím nechat přepsat vechny tři jednotky?
Take teď, kdy jsem dal přetočenou BSI do auta, se tento údaj zkopíroval i do budíku a ECU, tak teď musím nechat přepsat vechny tři jednotky?
|
|
18.05.2016 18:31 -
|
2952421
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
A musí to nutně "stočit"? Podle mne bude při prodeji poznat, e to někdo stahoval.. Neni lepí při prodeji říct o nehodě, e to má najeto o 80 míň ne je na tacho.. ?
A musí to nutně "stočit"? Podle mne bude při prodeji poznat, e to někdo stahoval.. Neni lepí při prodeji říct o nehodě, e to má najeto o 80 míň ne je na tacho.. ? :nevim
|
|
18.05.2016 19:00 -
|
2952422
|
|
Jimik
|
|
|
U tak je k neuvěření, e má auto z roku 2001 najeto 127000km. Ani mě se tomu pomalu nechce věřit , ale kdy vezmu stav a e je to HPI (větinou v servisu) tak moná jo. A jak chce včíl přesvědčit kupujícího. A jetě jsem dělal ve 124000 rozvody, těď abych je za chvíli dělal znovu . Ale jestli bude cena za stočení víc ne 300,- tak to nechám tak.
U tak je k neuvěření, e má auto z roku 2001 najeto 127000km. Ani mě se tomu pomalu nechce věřit :-d, ale kdy vezmu stav a e je to HPI (větinou v servisu) tak moná jo. A jak chce včíl přesvědčit kupujícího. A jetě jsem dělal ve 124000 rozvody, těď abych je za chvíli dělal znovu :-d. Ale jestli bude cena za stočení víc ne 300,- tak to nechám tak.
|
|
| |
|
|