| | |
26.12.2013 17:49 -
Re: Jakou autodiagnostiku
|
2650541
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Čínské kabely na Diagboxu fungují bez problémů. Data obsaená na instalačním CD (včetně aktualizací) jsou pro běného uivatele více ne dostatečná. Větina problémů s diagnostikou je spíe v uivatelích. Není jednoduché vyhodnotit načtené hodnoty a správně na ně reagovat.
Čínské kabely na Diagboxu fungují bez problémů. Data obsaená na instalačním CD (včetně aktualizací) jsou pro běného uivatele více ne dostatečná. Větina problémů s diagnostikou je spíe v uivatelích. Není jednoduché vyhodnotit načtené hodnoty a správně na ně reagovat.
|
|
26.12.2013 21:35 -
|
2650625
|
|
DanV
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 153 |
|
|
vseved napsal(a): Čínské kabely na Diagboxu fungují bez problémů. Data obsaená na instalačním CD (včetně aktualizací) jsou pro běného uivatele více ne dostatečná. Větina problémů s diagnostikou je spíe v uivatelích. Není jednoduché vyhodnotit načtené hodnoty a správně na ně reagovat.
Spí bych to napsal tak , e běný uivatel ani nepoznám e mu to ukazuje blbosti. Víc to nebudu rozvádět, ale PSA se brání tímto způsobem.
Spí bych to napsal tak , e běný uivatel ani nepoznám e mu to ukazuje blbosti. Víc to nebudu rozvádět, ale PSA se brání tímto způsobem.
|
|
26.12.2013 23:45 -
|
2650664
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
To jsem také slyel. Protoe mám oboje tak jsem několikrát zkouel načíst komplet i částečnou diag, s origo a po té s čínou. Výsledek: nikdy ádný rozdíl. Zkoueno v Diagboxu.
To jsem také slyel. Protoe mám oboje tak jsem několikrát zkouel načíst komplet i částečnou diag, s origo a po té s čínou. Výsledek: nikdy ádný rozdíl. Zkoueno v Diagboxu.
|
|
06.01.2014 11:57 -
|
2654422
|
|
Hagrid_cZ
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Kupoval jste někdo lexii u tohoto prodejce?.link.
Kupoval jste někdo lexii u tohoto prodejce?http://www.sbazar.cz/dicipe/detail/3064085-diagnostika-citroen-a-peugeot-lexiapeugeot-planet-diagbox
|
|
06.01.2014 14:24 -
|
2654445
|
|
Tolstoj
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
to budou ty stejne kabely jako sezenes na ebay za polovinu....
to budou ty stejne kabely jako sezenes na ebay za polovinu....
|
|
11.01.2014 13:50 -
|
2655742
|
|
TomCi
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Hagrid_cZ napsal(a): Kupoval jste někdo lexii u tohoto prodejce? .link.
Původně jsem od něj chtěl novou, ale rozmluvil mi to a předělal mi mojí starou pro sedmičkovej diagbox. Ale řekl bych, e o tom ví hodně.
Původně jsem od něj chtěl novou, ale rozmluvil mi to a předělal mi mojí starou pro sedmičkovej diagbox. Ale řekl bych, e o tom ví hodně.
|
|
17.01.2014 19:25 -
|
2658772
|
|
Hagrid_cZ
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Ahoj,
tak dnes mi konečně přila Lexia, z přiloeného DVD jsem nainstaloval Diagbox ve verzi 5.02. a 6.04 Ovem mám jeden problém, ve jde v pohodě > vyberu typ auta, sám se načte vin (take kabel s ŘJ komunikuje), kliknu na tlačítko Lexia a zadám OPR kód. Nějakou dobu se Lexia spouí, a po jejím startu vyskočí pouze hláka, e se nepodařilo inicializovat jednotu a Lexia jde jen vypnout. Proto se chci zeptat někoho zkuenějího co s tím dál, připadně mi poradil přes pm?
Ahoj,
tak dnes mi konečně přila Lexia, z přiloeného DVD jsem nainstaloval Diagbox ve verzi 5.02. a 6.04 Ovem mám jeden problém, ve jde v pohodě > vyberu typ auta, sám se načte vin (take kabel s ŘJ komunikuje), kliknu na tlačítko Lexia a zadám OPR kód. Nějakou dobu se Lexia spouí, a po jejím startu vyskočí pouze hláka, e se nepodařilo inicializovat jednotu a Lexia jde jen vypnout. Proto se chci zeptat někoho zkuenějího co s tím dál, připadně mi poradil přes pm?
|
|
17.01.2014 20:37 -
|
2658803
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Pokud má na úvodní obrazovce dva velké obdélníky - Diagbox a Lexia, tak funguje jen Diagbox. Prostě tu Lexii ignoruj. Ostatně instaloval jsi Diagbox, ne Lexii.
Pokud má na úvodní obrazovce dva velké obdélníky - Diagbox a Lexia, tak funguje jen Diagbox. Prostě tu Lexii ignoruj. Ostatně instaloval jsi Diagbox, ne Lexii.
|
|
17.01.2014 21:27 -
|
2658831
|
|
vseved
|
|
|
Zajímavé. Instaloval jsem Diagbox a přesto v pohodě spoutím Lexii.
Zajímavé. Instaloval jsem Diagbox a přesto v pohodě spoutím Lexii.
|
|
17.01.2014 21:36 -
|
2658836
|
|
Hagrid_cZ
|
|
|
Snad u jsem na to přiel, je to patným firmwarem přímo v Lexii. Take ho přehraji a uvidím.
Snad u jsem na to přiel, je to patným firmwarem přímo v Lexii. Take ho přehraji a uvidím.
|
|
17.01.2014 23:03 -
|
2658866
|
|
TomCi
|
|
|
Hagrid_cZ napsal(a): Snad u jsem na to přiel, je to patným firmwarem přímo v Lexii. Take ho přehraji a uvidím.
Ty umí přehrát firmware? Ono to není funknční od toho člověka co jsi to chtěl nakoupit?
Ty umí přehrát firmware? Ono to není funknční od toho člověka co jsi to chtěl nakoupit?
|
|
17.01.2014 23:07 -
|
2658868
|
|
jumep
|
|
|
firmware v kabli neni relativne problem prehrat, su na to nastroje
firmware v kabli neni relativne problem prehrat, su na to nastroje
|
|
17.01.2014 23:08 -
|
2658869
|
|
TomCi
|
|
|
A umíte to někdo?
A umíte to někdo?
|
|
17.01.2014 23:10 -
|
2658871
|
|
jumep
|
|
|
neni problem prehrat, problem je cim prehrat
vacsinou je to vsetko pribalene k instalacke diagboxu
neni problem prehrat, problem je cim prehrat
vacsinou je to vsetko pribalene k instalacke diagboxu
|
|
17.01.2014 23:21 -
|
2658872
|
|
Hagrid_cZ
|
|
|
Nakonec jsem to koupil jinde levněji, take s tím bude trochu práce. A na fw je speciální nástroj přímo od psa.
A co jsem se dozvěděl, tak se do čínských kabelů dává novějí firmware ne jsou schopny zvládnout. Na větinu aut to jede, ale zrovna C5 a 407 s tím mají problémy, take se musí downgradnout na nií verzi.
Nakonec jsem to koupil jinde levněji, take s tím bude trochu práce. A na fw je speciální nástroj přímo od psa.
A co jsem se dozvěděl, tak se do čínských kabelů dává novějí firmware ne jsou schopny zvládnout. Na větinu aut to jede, ale zrovna C5 a 407 s tím mají problémy, take se musí downgradnout na nií verzi.
|
|
18.01.2014 11:03 -
|
2658917
|
|
TomCi
|
|
|
Hagrid_cZ napsal(a): Nakonec jsem to koupil jinde levněji, take s tím bude trochu práce. A na fw je speciální nástroj přímo od psa.
Aha, tak pánové myslel jsem ,e o tom něco víte, ale koukám ,e víc vím já. Aby diagnostika pracovala s Diagboxem 5.29 a 7.xx. Je potřeba přehrát pevnou část firmware v kabelu. To lze udělat pouze programátory. To co píe Hagrid CZ je pouze změna části firmware. V podstatě nástroj od PSA dělá to stejné jako kdy byl je kabel pouíván se starou Lexii a připojíte ho k diagboxu. Při prvním sputění se přehraje část fw na větí verzi. Pokud to uděláte obráceně zase připojíte zpět na Lexii, fw bude poníen na nií verzi. Ale v podstatě celý problém je v tom, e pokud připojíte kabel k diagboxu vetí jak 5.29, do kabelu se nahraje fw, který větinou napracuje s čínským fw v kabelu a pak je nutný reflash čipu. Jiné řeení není. Jetě se rozmohlo v diagboxu pomocí konfiguračního souboru zakázat měnit firmware v kabelu. To je sice pěkné, ale u pak kabel, který pracuje třeba pod diagboxem 7 se starým firmware nenajde jednotky, nebo diag. ukazuje divné hodnoty.
Aha, tak pánové myslel jsem ,e o tom něco víte, ale koukám ,e víc vím já. Aby diagnostika pracovala s Diagboxem 5.29 a 7.xx. Je potřeba přehrát pevnou část firmware v kabelu. To lze udělat pouze programátory. To co píe Hagrid CZ je pouze změna části firmware. V podstatě nástroj od PSA dělá to stejné jako kdy byl je kabel pouíván se starou Lexii a připojíte ho k diagboxu. Při prvním sputění se přehraje část fw na větí verzi. Pokud to uděláte obráceně zase připojíte zpět na Lexii, fw bude poníen na nií verzi. Ale v podstatě celý problém je v tom, e pokud připojíte kabel k diagboxu vetí jak 5.29, do kabelu se nahraje fw, který větinou napracuje s čínským fw v kabelu a pak je nutný reflash čipu. Jiné řeení není. Jetě se rozmohlo v diagboxu pomocí konfiguračního souboru zakázat měnit firmware v kabelu. To je sice pěkné, ale u pak kabel, který pracuje třeba pod diagboxem 7 se starým firmware nenajde jednotky, nebo diag. ukazuje divné hodnoty.
|
|
30.01.2014 21:37 -
|
2663357
|
|
MS02
|
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 230 |
|
|
Nechaval jste si nekdo predelat firmware stareho interface na novy, podporujici diagbox v7.xx? Za kolik a jake s tim mate zkusenosti?
Nechaval jste si nekdo predelat firmware stareho interface na novy, podporujici diagbox v7.xx? Za kolik a jake s tim mate zkusenosti?
|
|
21.09.2014 16:50 -
|
2734612
|
|
DanV
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 153 |
|
|
Hoj, slyel jsem od jednoho člověka, e byl pomahači a chrániči předzavolán ohledně kabelu a chtěli kabel přinést. Nevíte o tom někdo něco. Něco podobného probíhalo v minulosti i na kabely na VW.
Hoj, slyel jsem od jednoho člověka, e byl pomahači a chrániči předzavolán ohledně kabelu a chtěli kabel přinést. Nevíte o tom někdo něco. Něco podobného probíhalo v minulosti i na kabely na VW.
|
|
21.09.2014 18:19 -
|
2734702
|
|
jruze
|
|
|
Já mám v PC jak lexii tak dva x diagbox , dva operačáky XP a 7. kabel mi jede bezproblému na vechny. A pokud se chcete vyvarovat problémům tak při pouívání si musíte vypnout připojení na net - problém můe nastat kdy někteří koumáci chtějí připojit a spoustu jiných blbin.( a diagbox si pamatuje co kdo na něm dělal)
Já mám v PC jak lexii tak dva x diagbox , dva operačáky XP a 7. kabel mi jede bezproblému na vechny. A pokud se chcete vyvarovat problémům tak při pouívání si musíte vypnout připojení na net - problém můe nastat kdy někteří koumáci chtějí připojit a spoustu jiných blbin.( a diagbox si pamatuje co kdo na něm dělal);-)
|
|
| |
|
|