| | |
14.04.2010 09:41 -
Re: Jakou autodiagnostiku
|
2342039
|
|
george9
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
zdravím vechny z pozice nováčka.
také mě to zajímá. Kolega má také C5 a dalí kolega xsaru. Dočetl jsem se e vlastně protokol je o délce kódu (a sloení) a je to běný textový řetězec. Ten je v NB (PC) převeden z tabulky na text nebo vizualizovaná data,
Mám dotaz - jdou ty údaje po kabelu vechny a jen programy je neumí zpracovat, nebo ty draí systémy pouívají cosi jako "handshake" tedy vzájemnou komunikaci?
Teoreticky by tedy mělo jít kód z kabelu přečíst v nějakém terminálovém programu a pomocí tabulky převést na srozumitelnou informaci. Je tomu tak? Dík.
zdravím vechny z pozice nováčka.
také mě to zajímá. Kolega má také C5 a dalí kolega xsaru. Dočetl jsem se e vlastně protokol je o délce kódu (a sloení) a je to běný textový řetězec. Ten je v NB (PC) převeden z tabulky na text nebo vizualizovaná data,
Mám dotaz - jdou ty údaje po kabelu vechny a jen programy je neumí zpracovat, nebo ty draí systémy pouívají cosi jako "handshake" tedy vzájemnou komunikaci?
Teoreticky by tedy mělo jít kód z kabelu přečíst v nějakém terminálovém programu a pomocí tabulky převést na srozumitelnou informaci. Je tomu tak? Dík.
|
|
14.04.2010 10:07 -
|
2342042
|
|
tief
|
|
|
Ahoj,
Na komunikaci se pouziva nekolik proprietarnich protokolov podla jednotlivych subsystemov + kabel pouziva HW dekoder na pristup do bsi a podobne ... Roky stravene nejakym reverse engineeringom pri cene kabelu mi prijdu vcelku ako vyhodeny a uplne nezmyselne straveny cas ... Nevraviac o tom ze pri pokuse o zapis resp. pri posielani dotazov mozes znicit v aute pomerne dost
Ahoj,
Na komunikaci se pouziva nekolik proprietarnich protokolov podla jednotlivych subsystemov + kabel pouziva HW dekoder na pristup do bsi a podobne ... Roky stravene nejakym reverse engineeringom pri cene kabelu mi prijdu vcelku ako vyhodeny a uplne nezmyselne straveny cas ... Nevraviac o tom ze pri pokuse o zapis resp. pri posielani dotazov mozes znicit v aute pomerne dost :)
|
|
07.09.2010 11:07 -
|
2355067
|
|
Matt
|
Město: Banská Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 54 |
|
|
Zdravím klubákov
Viete mi niekto poradi čo vetko je potrebné k diagnostike C5 III
Za radu vopred dík.
Zdravím klubákov ;-)
Viete mi niekto poradi čo vetko je potrebné k diagnostike C5 III :nevim
Za radu vopred dík.
|
|
07.09.2010 12:18 -
|
2355072
|
|
tief
|
|
|
lexia 3
+ znalosti samozrejme
ps: ale pri novom aute by som do toho asi moc nesahal, na co to potrebujes ?
lexia 3
+ znalosti samozrejme :)
ps: ale pri novom aute by som do toho asi moc nesahal, na co to potrebujes ?
|
|
09.09.2010 20:49 -
|
2355310
|
|
Matt
|
Město: Banská Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 54 |
|
|
Jaska, e zatiaž nebudem do toho aha, je tam záruka a nerád by som niečo zmrvil
Len som si chcel dopredu pripravi pôdu pod nohami a skončí a ak by som náhodou na nejakú dobrú kúpu narazil, tak by som to zobral.
Jaska, e zatiaž nebudem do toho aha, je tam záruka a nerád by som niečo zmrvil :-)
Len som si chcel dopredu pripravi pôdu pod nohami a skončí ;-) a ak by som náhodou na nejakú dobrú kúpu narazil, tak by som to zobral. :palec
|
|
13.09.2010 11:17 -
|
2355576
|
|
Matt
|
|
|
tief napsal(a): lexia 3 + znalosti samozrejme ps: ale pri novom aute by som do toho asi moc nesahal, na co to potrebujes ?
Ak by som sa teda rozhodol postupom času zohna si hlavne to prepojenie, je treba dáva si pozor na výrobcu Lexie 3? Na nete som toti naiel ponuky od 200,- do 450,- , čo sa mi zdá dos vežký rozptyl
lexia 3 + znalosti samozrejme :) ps: ale pri novom aute by som do toho asi moc nesahal, na co to potrebujes ?
Ak by som sa teda rozhodol postupom času zohna si hlavne to prepojenie, je treba dáva si pozor na výrobcu Lexie 3? Na nete som toti naiel ponuky od 200,- do 450,- , čo sa mi zdá dos vežký rozptyl :nevim
|
|
13.09.2010 11:40 -
|
2355580
|
|
tief
|
|
|
Vsetko je to cina s vyhodami a nevyhodami cinskeho "nie uplne oficialneho" produktu ...
Vsetko je to cina s vyhodami a nevyhodami cinskeho "nie uplne oficialneho" produktu ...
|
|
17.09.2010 11:26 -
|
2355862
|
|
tief
|
|
|
No ked si chces platit rocne poplatky tak kludne Cena za kabel je tiez malinko vyssia.
No ked si chces platit rocne poplatky tak kludne :) Cena za kabel je tiez malinko vyssia.
|
|
17.09.2010 12:42 -
|
2355867
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to ze si clovek koupi diagnostiku je opravdu pekne (pominu otazku cena a kvality atd)
ale co s ni ? to ze ji clovek ma ,znamena jen ze ji ma...je potreba k tomu mit vstah,vedomosti a tak znat jak co funguje i jistou praxi
to ze si clovek koupi diagnostiku je opravdu pekne (pominu otazku cena a kvality atd)
ale co s ni ? to ze ji clovek ma ,znamena jen ze ji ma...je potreba k tomu mit vstah,vedomosti a tak znat jak co funguje i jistou praxi
|
|
18.09.2010 13:27 -
|
2355930
|
|
Matt
|
|
|
autodiag napsal(a): to ze si clovek koupi diagnostiku je opravdu pekne (pominu otazku cena a kvality atd) ale co s ni ? to ze ji clovek ma ,znamena jen ze ji ma...je potreba k tomu mit vstah,vedomosti a tak znat jak co funguje i jistou praxi
..... to mi je úplne jasné, e človek k tomu musí ma vzah Ja som sa len s vežkým predstihom chcel informova, ako to s tou diagnostikou vlastne je. Po skončení záruk by sto mohol by celkom dobrý nástroj, ktorý môe pomôc pri udrbe avetka
to ze si clovek koupi diagnostiku je opravdu pekne (pominu otazku cena a kvality atd) ale co s ni ? to ze ji clovek ma ,znamena jen ze ji ma...je potreba k tomu mit vstah,vedomosti a tak znat jak co funguje i jistou praxi
..... to mi je úplne jasné, e človek k tomu musí ma vzah :-) Ja som sa len s vežkým predstihom chcel informova, ako to s tou diagnostikou vlastne je. Po skončení záruk by sto mohol by celkom dobrý nástroj, ktorý môe pomôc pri udrbe avetka ;-)
|
|
06.12.2010 10:20 -
|
2365414
|
|
lemac
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Nevíte někdo, jestli se dá přes Lexii nakódovat klíč?
Nevíte někdo, jestli se dá přes Lexii nakódovat klíč?
|
|
06.12.2010 16:48 -
|
2365438
|
|
tief
|
|
|
da
da
|
|
27.02.2011 13:09 -
Re: Lexia a pětimístný kód
|
2375323
|
|
Kamenictvi
|
|
|
Proč vyhazovat takový prachy.
Na diagnostiku ti stačí kabel elm327 a program touchscan.
A maká to bombově. kdy ho spojím se svou C5 I. tak je to bomba co ve maká. A chodí to i na win7.
Proč vyhazovat takový prachy.
Na diagnostiku ti stačí kabel elm327 a program touchscan.
A maká to bombově. kdy ho spojím se svou C5 I. tak je to bomba co ve maká. A chodí to i na win7.
|
|
27.02.2011 14:41 -
|
2375330
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
A umí elm327 diagnostikovat pérování? rádio? abs/esp? airbagy? počítač aditivace? klimatizaci? ...
Umí testování ventilů, čerpadel?
Umí konfigurovat věci jako denní svícení, servisní interval...
Poradí u měřených hodnot jaké mají být správně?
A spoustu dalího.
Pokud ti stačí základní čtení a mazání chyb + online údaje ECU, tak to asi stačí, na zbytek ne.
Měl jsem teď monost mít připojenou diagnostiku VAG-COM na tátově Fabii a tam je to samý číselný kód - Lexia3 je tedy o hodně komfortnějí a uivatelsky přívětivějí.
A umí elm327 diagnostikovat pérování? rádio? abs/esp? airbagy? počítač aditivace? klimatizaci? ...
Umí testování ventilů, čerpadel?
Umí konfigurovat věci jako denní svícení, servisní interval...
Poradí u měřených hodnot jaké mají být správně?
A spoustu dalího.
Pokud ti stačí základní čtení a mazání chyb + online údaje ECU, tak to asi stačí, na zbytek ne.
Měl jsem teď monost mít připojenou diagnostiku VAG-COM na tátově Fabii a tam je to samý číselný kód - Lexia3 je tedy o hodně komfortnějí a uivatelsky přívětivějí.
|
|
27.02.2011 16:02 -
|
2375337
|
|
Kamenictvi
|
|
|
To jo ale musím na ní pouívat Win Xp.
To jo ale musím na ní pouívat Win Xp.
|
|
27.02.2011 17:42 -
|
2375342
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Kamenictvi napsal(a): To jo ale musím na ní pouívat Win Xp.
No to dnes vcelku není problém. Windows 7 nabízejí Virtuání XP Mode (tam mám Lexii nainstalovanou já), případně lze pouít třeba i VMWare.
No to dnes vcelku není problém. Windows 7 nabízejí Virtuání XP Mode (tam mám Lexii nainstalovanou já), případně lze pouít třeba i VMWare.
|
|
27.02.2011 19:54 -
|
2375354
|
|
jumep
|
|
|
zbytocna debata, ta sa tu viedla uz x krat ..
ked niekomu staci citacka kodov tak nech ju pouziva
zbytocna debata, ta sa tu viedla uz x krat ..
ked niekomu staci citacka kodov tak nech ju pouziva
|
|
| |
|
|