| | |
31.07.2011 11:44 -
Re: Závada omezovače rychlosti / C5 II
|
2403965
|
|
jumep
|
|
|
c5 1 az do neskorej 2004 ma plynove lanko a potenciometer v motorovom priestore
C5 2 ma 2 druhy pedalu, jeden je pedal s tlacitkom a jeden je pedal bez tlacitka
C5 1 nema a nema ani moznost obmedzovaca
c5 1 az do neskorej 2004 ma plynove lanko a potenciometer v motorovom priestore
C5 2 ma 2 druhy pedalu, jeden je pedal s tlacitkom a jeden je pedal bez tlacitka
C5 1 nema a nema ani moznost obmedzovaca
|
|
04.12.2011 10:41 -
|
2430298
|
|
aajven
|
Město: Slavičín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Zdravím vchechny C5-kaře, tak se u mě objevila stejná závada. Při zapnutí omezovače vyskočí hláka Speed control system faulty, tempomat funguje bez problému. V autorizovaném servisu vyměnili spínač na brzdovém pedálu. Na moji poznámku jestli není vadný spí spínač na plynovém pedálu (podle rad tady na fóru), byla odpověď e v ádném případě. Samozřejmě závada trvá i po opravě. Také mi bylo sděleno, e někdo upravoval řídící jednotku (to je pravda) a diagnostika jim nenačte závady Take mám dotaz na odborníky co je na tom pravdy. Nějak se mi nezdá, e teď budu muset s kadou závadou jezdit tam kde proběhla úprava. Předem díky za vechny odpovědi
Zdravím vchechny C5-kaře, tak se u mě objevila stejná závada. Při zapnutí omezovače vyskočí hláka Speed control system faulty, tempomat funguje bez problému. V autorizovaném servisu vyměnili spínač na brzdovém pedálu. Na moji poznámku jestli není vadný spí spínač na plynovém pedálu (podle rad tady na fóru), byla odpověď e v ádném případě. Samozřejmě závada trvá i po opravě. Také mi bylo sděleno, e někdo upravoval řídící jednotku (to je pravda) a diagnostika jim nenačte závady Take mám dotaz na odborníky co je na tom pravdy. Nějak se mi nezdá, e teď budu muset s kadou závadou jezdit tam kde proběhla úprava. Předem díky za vechny odpovědi:-)
|
|
04.12.2011 11:40 -
|
2430301
|
|
jumep
|
|
|
najdi si servis kde maju vacsi prehlad a vymen pedal, bohuzial, zvlast spinac pedalu sa kupit neda
ps. ak si upravoval 1.6 na vykon, uprimnu sustrast
najdi si servis kde maju vacsi prehlad a vymen pedal, bohuzial, zvlast spinac pedalu sa kupit neda
ps. ak si upravoval 1.6 na vykon, uprimnu sustrast
|
|
04.12.2011 15:23 -
|
2430325
|
|
Darja
|
|
|
Kde to sprasili, a to opraví Samozřejmě, e po neodborném zásahu do řj můe být někdy problém s načtením.
Kde to sprasili, a to opraví :D Samozřejmě, e po neodborném zásahu do řj můe být někdy problém s načtením.
|
|
04.12.2011 18:58 -
|
2430397
|
|
jruze
|
|
|
Takovejch aut jsem tu u měl víc - ty zazračný úpravy jednotek.A závady omezovače s udáním příčiny na pedálu také a nepomohla ani výměna pedálu tak
Takovejch aut jsem tu u měl víc - ty zazračný úpravy jednotek.A závady omezovače s udáním příčiny na pedálu také a nepomohla ani výměna pedálu tak :nevim
|
|
04.12.2011 21:14 -
|
2430430
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Mě pomohla výměna plynového pedálu.
Mě pomohla výměna plynového pedálu.
|
|
04.12.2011 21:30 -
|
2430438
|
|
aajven
|
Město: Slavičín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Díky za reakce, úprava ŘJ se týkala odstranění FAP. Provedono v servisu s nejčastějím výskytem kladného hodnocení ve fórech. Zřejmě i mistr tesař se někdy utne U mám domluveno výměnu FAP a doplnění aditiva, bohuel z finančních důvodů odloeno na jaro 2012. Pokud mi nahrají zpátky starý soft do ŘJ, jaké problémy bych mohl čekat? A je vůbec moné jezdit bez FAP a softwarové úpravy?
PS. Ohledně načtení závad- přijde mi divné e na můj dotaz ohledně turba a vstřiků řekli, e vechny hodnoty jsou v pořádku a závady, které se zobrazí na displeji v autě, diagnostika nenačte
Díky za reakce, úprava ŘJ se týkala odstranění FAP. Provedono v servisu s nejčastějím výskytem kladného hodnocení ve fórech. Zřejmě i mistr tesař se někdy utne:nevim U mám domluveno výměnu FAP a doplnění aditiva, bohuel z finančních důvodů odloeno na jaro 2012. Pokud mi nahrají zpátky starý soft do ŘJ, jaké problémy bych mohl čekat? A je vůbec moné jezdit bez FAP a softwarové úpravy?
PS. Ohledně načtení závad- přijde mi divné e na můj dotaz ohledně turba a vstřiků řekli, e vechny hodnoty jsou v pořádku a závady, které se zobrazí na displeji v autě, diagnostika nenačte
|
|
04.12.2011 21:48 -
|
2430439
|
|
jruze
|
|
|
Pokud vím tak diag načte daleko víc ne P.P.(pokud se do jednotky dostane-stalo se mi e jsem se nedostal-jen ji to nalo) a pokud byl dotaz zda se dá jezdit s Ř.J pro fap bez fapu tak to podle mne ne - bude to v jednom kuse hlásit závadu a podle veho skákat do nouzáku. A nevím jestli se ti to vyplatilo - doufám e ten fap co jsi tam měl zničili a teď bude shánět jiný- to fakt byla úspora.
Pokud vím tak diag načte daleko víc ne P.P.(pokud se do jednotky dostane-stalo se mi e jsem se nedostal-jen ji to nalo) a pokud byl dotaz zda se dá jezdit s Ř.J pro fap bez fapu tak to podle mne ne - bude to v jednom kuse hlásit závadu a podle veho skákat do nouzáku. A nevím jestli se ti to vyplatilo - doufám e ten fap co jsi tam měl zničili a teď bude shánět jiný- to fakt byla úspora.
|
|
07.04.2012 10:21 -
|
2466826
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Taky se mi dost často objevuje hláka Speed system control faulty, při které přestane fungovat omezovač i tempomat. Teď jí následovala i hláka Engine management system faulty a auto bylo jakési línějí, z diagnostiky vypadlo tohle, můe mi to někdo objasnit:
Závada ( D213 ) : Informace o rychlosti vozidla obdrená hodnota není správná
Kód závady : U1213
Závada ( FC82 ) : komunikace s přenaečem (transpondérem)
Kód závady : 0C82
Závada ( 129B ) : Poloha ventilu turba 2 (VT2) Ventil se otevírá méně ne je poadováno
Kód závady : P129B
Závada ( 2563 ) : Poloha ventilu turba 2 (VT2) Ventil VT2 zablokovaný
Kód závady : P2563
Pak mi svítí asi po tři startování servis a následně to samo zmizí.
Bude to závada na pedálu, nebo se děje něco s turbem nebo úplně něco jiného?
Díky
Taky se mi dost často objevuje hláka Speed system control faulty, při které přestane fungovat omezovač i tempomat. Teď jí následovala i hláka Engine management system faulty a auto bylo jakési línějí, z diagnostiky vypadlo tohle, můe mi to někdo objasnit:
Závada ( D213 ) : Informace o rychlosti vozidla obdrená hodnota není správná
Závada ( FC82 ) : komunikace s přenaečem (transpondérem)
Závada ( 129B ) : Poloha ventilu turba 2 (VT2) Ventil se otevírá méně ne je poadováno
Pak mi svítí asi po tři startování servis a následně to samo zmizí.
Bude to závada na pedálu, nebo se děje něco s turbem nebo úplně něco jiného?
Díky
|
|
07.04.2012 11:53 -
|
2466867
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
To bude nieco s tym turbom. Pozri podtlakove hadicky na tom dvojturbe.
To bude nieco s tym turbom. Pozri podtlakove hadicky na tom dvojturbe.
|
|
07.04.2012 17:37 -
|
2467025
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Zrovna presne takyto problem som raz riesil a bola chyba v podtlaku, ktory reguloval jedno z tych turb.
Zrovna presne takyto problem som raz riesil a bola chyba v podtlaku, ktory reguloval jedno z tych turb.
|
|
08.04.2012 11:49 -
|
2467224
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
BlueSeven napsal(a): Závada ( D213 ) : Informace o rychlosti vozidla obdrená hodnota není správná
tahle chyba je ve vetsine aut,chyba fw
pokud mas nejnovejsi sw v ecu motoru tak je tato chyba dusledek P129B a P2563 ktere jsou pricina
jednotka motoru odesle jinou informaci o krouticim momentu do ESP nez ESP ocekava
BlueSeven napsal(a): Závada ( FC82 ) : komunikace s přenaečem (transpondérem)
chybne nacteny kod immobilizeru klice,s tempomatem/omezovacem nesouvysi
BlueSeven napsal(a): Závada ( 129B ) : Poloha ventilu turba 2 (VT2) Ventil se otevírá méně ne je poadováno
to je chyba na kterou se zamer..vadny ventil ,podtlakove vedeni,akcni clen ovladani turba,snimac na turbu atd...
to je chyba na kterou se zamer..vadny ventil ,podtlakove vedeni,akcni clen ovladani turba,snimac na turbu atd...
|
|
09.04.2012 09:41 -
|
2467745
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
autodiag napsal(a): to je chyba na kterou se zamer..vadny ventil ,podtlakove vedeni,akcni clen ovladani turba,snimac na turbu atd...
Podtlakové vedení zkontroluji. V případě, e to nebude ono, pozná diagnostika, e je to ventil, ovládání, snímač nebo něco jiného kolem turba?
Podtlakové vedení zkontroluji. V případě, e to nebude ono, pozná diagnostika, e je to ventil, ovládání, snímač nebo něco jiného kolem turba?
|
|
09.04.2012 10:04 -
|
2467766
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
diagnostika je nastroj
pokud s ni pracuje clovek ktery vi co dela ,tak si myslim zeby to mohl poznat,samozdrejme je to relativni nikdo z nas u toho auta nestoji tak jsou rady vicemene odhady
diagnostika je nastroj
pokud s ni pracuje clovek ktery vi co dela ,tak si myslim zeby to mohl poznat,samozdrejme je to relativni nikdo z nas u toho auta nestoji tak jsou rady vicemene odhady
|
|
29.09.2012 21:13 -
|
2508763
|
|
BlueSeven
|
|
|
Take jsem se konečně dokopal s tou závadou něco dělat a zajel do Citroenu, natlakovali celý systém a zjistili e na elmag ventilu č.1 (vlevo) není podtlak, viz schéma:
.link.
Řeení problému byly 2, koupit nový ventil za cca 1300 nebo mi doporučili současný vyčistit. Protoe nový nebyl skladem, tak jsem doma vyčistil původní a závady P2563 a P129B u se neobjevují. Pokud se dostanu i k tomu druhému ventilu, tak ho preventivně vyčistím také, pokusím se to pak nafotit a dám to sem, kdyby měl někdo náhodou stejný problém
Take jsem se konečně dokopal s tou závadou něco dělat a zajel do Citroenu, natlakovali celý systém a zjistili e na elmag ventilu č.1 (vlevo) není podtlak, viz schéma:
http://blueseven.webpark.cz/files/Přeplňování_turba.pdf
Řeení problému byly 2, koupit nový ventil za cca 1300 nebo mi doporučili současný vyčistit. Protoe nový nebyl skladem, tak jsem doma vyčistil původní a závady P2563 a P129B u se neobjevují. Pokud se dostanu i k tomu druhému ventilu, tak ho preventivně vyčistím také, pokusím se to pak nafotit a dám to sem, kdyby měl někdo náhodou stejný problém :palec
|
|
29.09.2012 21:44 -
|
2508792
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jetě je tam jeden dvoj ventil č.3. O tom ti nikdo nic neříkal? Ten čistit nemusí?
Jetě je tam jeden dvoj ventil č.3. O tom ti nikdo nic neříkal? Ten čistit nemusí?
|
|
28.10.2013 09:18 -
|
2630444
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Mám v diagnostice zhruba tu samou sérii závad, jak popisuje zdenek v roce 2010. U C5 III to nehlásí bez diag ádnou chybu. U minulých aut jsem omezovač měl a nikdy jsem ho nepouil, tedy ani u nového, nebýt diag, tak o tom nevím.
Zkusil jsem za jízdy, zvolil reim omezovače a tlačítkem SET se snail uloit rychlost. Údaj nastavené rychlosti v budíku palivoměru ukázal jen blikající pomlčky. Take omezovač fakt nejde.
Tempomat pouívám fest, ve OK.
Take z tohoto vlákna mi plyne:
- Na 99% spínač na pedálu plynu - platí to i pro X7?
- Kdy na to hodím bobek, nic jiného se nestane?
Mám v diagnostice zhruba tu samou sérii závad, jak popisuje zdenek v roce 2010. U C5 III to nehlásí bez diag ádnou chybu. U minulých aut jsem omezovač měl a nikdy jsem ho nepouil, tedy ani u nového, nebýt diag, tak o tom nevím.
Zkusil jsem za jízdy, zvolil reim omezovače a tlačítkem SET se snail uloit rychlost. Údaj nastavené rychlosti v budíku palivoměru ukázal jen blikající pomlčky. Take omezovač fakt nejde.
Tempomat pouívám fest, ve OK.
Take z tohoto vlákna mi plyne:
- Na 99% spínač na pedálu plynu - platí to i pro X7?
- Kdy na to hodím bobek, nic jiného se nestane?
|
|
| |
|
|