| | |
22.10.2009 16:48 -
diag - patná teplota nasávaného vzduchu
|
1107882
|
|
fatalboy
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
zdravím vechny, mám následující problém - vůz C5, 2.2 HDi, r.v. 02 - poměrně vysoká spotřeba - nechal jsem provést diagnostiku na Lexii, kde vyběhla trvalá chyba - patná teplota nasávaného vzduchu - kde mám hledat čidlo teploty nas.vzd. - není to součást váhy vzduchu ? nebo kde tento motor bere údaj o teplotě nas. vzduchu? čidel tam je několik a jestli se nepletu dvě klapky, které poutějí teplý nebo studený vzduch, právě zřejmě podle čidla tepl.nas. vzd. - předem díky za odpovědi
zdravím vechny, mám následující problém - vůz C5, 2.2 HDi, r.v. 02 - poměrně vysoká spotřeba - nechal jsem provést diagnostiku na Lexii, kde vyběhla trvalá chyba - patná teplota nasávaného vzduchu - kde mám hledat čidlo teploty nas.vzd. - není to součást váhy vzduchu ? nebo kde tento motor bere údaj o teplotě nas. vzduchu? čidel tam je několik a jestli se nepletu dvě klapky, které poutějí teplý nebo studený vzduch, právě zřejmě podle čidla tepl.nas. vzd. - předem díky za odpovědi :nevim
|
|
22.10.2009 18:50 -
Re: diag - patná teplota nasávaného vzduchu
|
1107885
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
nejsem si jistej ale cidlo je soucast MAFi
nejsem si jistej ale cidlo je soucast MAFi
|
|
22.10.2009 20:04 -
|
1107886
|
|
fatalboy
|
|
|
take si myslí, e bych mohl nejdřív zkusit MAF ku kompl. vyčistit ? to mě napadlo, kdy jsem projíděl forum na "starejch citroenech" a s tím co píe ty, by to mohlo dávat smysl
take si myslí, e bych mohl nejdřív zkusit MAF ku kompl. vyčistit ? to mě napadlo, kdy jsem projíděl forum na "starejch citroenech" a s tím co píe ty, by to mohlo dávat smysl
|
|
22.10.2009 21:08 -
|
1107894
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Tak mě jen napadá... jetě minulý měsíc jsem měl Mondeo V6 ( Ford ) , a tam bylo čidlo teploty nasávaného vzduchu přímo na airboxu. Nebude podobně řeený i u Citroenu ??? Přece jen hned u filtru to nasává ten vzduch... a tak hned změří jeho teplotu.
Tak mě jen napadá... jetě minulý měsíc jsem měl Mondeo V6 ( Ford :-o ) , a tam bylo čidlo teploty nasávaného vzduchu přímo na airboxu. Nebude podobně řeený i u Citroenu ??? Přece jen hned u filtru to nasává ten vzduch... a tak hned změří jeho teplotu.
|
|
22.10.2009 21:12 -
|
1107895
|
|
jumep
|
|
|
vaha vzduchu ma teplomer
vaha vzduchu ma teplomer
|
|
22.10.2009 22:17 -
|
1107905
|
|
fatalboy
|
|
|
celou váhu, jestli to čidlo teploty nejni zasraný - jako u xanti - bohuel nemám jinou na vyzkouení a nechci hned kupovat novou
celou váhu, jestli to čidlo teploty nejni zasraný - jako u xanti - bohuel nemám jinou na vyzkouení a nechci hned kupovat novou
|
|
23.10.2009 08:57 -
|
1107927
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
kolko krat sa meni?alebo interval?km?Ja som zvyknuty s bx pri kazdej vymene oleja,aj ked bol cisty.dik
kolko krat sa meni?alebo interval?km?Ja som zvyknuty s bx pri kazdej vymene oleja,aj ked bol cisty.dik
|
|
23.10.2009 12:09 -
|
1107937
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
zalezi na provozu a podminkach ja ho uz menil i po 7 000 ...jinak staci po tech 5-7 000 se kouknout jak vypada ..jinak spolecne s olejem
zalezi na provozu a podminkach ja ho uz menil i po 7 000 ...jinak staci po tech 5-7 000 se kouknout jak vypada ..jinak spolecne s olejem
|
|
23.10.2009 17:10 -
|
1107950
|
|
fatalboy
|
|
|
já mám to autí od poloviny srpna, a samo jsem si po koupi udělal výměnu vech náplní a filtrů - tak nějak jsem si na ty zvýený náklady zvykl - teď u jen dolaďuju mouchy, jinak to má najeto přes 200000, take samo nevím jak se k tomu kdy kdo choval. Přes víkend na to juknu, udělám znova tu diagnostiku a pak se event. znova obrátím na vás ve foru. Zatím dík za odpovědi
já mám to autí od poloviny srpna, a samo jsem si po koupi udělal výměnu vech náplní a filtrů - tak nějak jsem si na ty zvýený náklady zvykl - teď u jen dolaďuju mouchy, jinak to má najeto přes 200000, take samo nevím jak se k tomu kdy kdo choval. Přes víkend na to juknu, udělám znova tu diagnostiku a pak se event. znova obrátím na vás ve foru. Zatím dík za odpovědi:palec
|
|
14.02.2010 22:21 -
|
1804284
|
|
bmc
|
Město: , Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 21 |
|
|
problem s prutokomerem zpusobuje nasavaci hadice ktera je v podbehu pred levym kolem vetsinou je na ni popraskany obal a dostava se tam voda,ta se pak nici vahu vzduchu,snimac teploty nasavaneho vzduchu,takze je potreba kdyz se vymeni vaha vzduchu hlavne opravit tuto hadici a peclive nasadit vzduch filtr na tuhle hadici,jinak se problem s prutokomerem objevi zacas znova
problem s prutokomerem zpusobuje nasavaci hadice ktera je v podbehu pred levym kolem vetsinou je na ni popraskany obal a dostava se tam voda,ta se pak nici vahu vzduchu,snimac teploty nasavaneho vzduchu,takze je potreba kdyz se vymeni vaha vzduchu hlavne opravit tuto hadici a peclive nasadit vzduch filtr na tuhle hadici,jinak se problem s prutokomerem objevi zacas znova
|
|
28.06.2010 15:34 -
|
2349327
|
|
fatalboy
|
|
|
Tak jsem do dnes problém nevyřeil - nyní jsem měl čas laborovat a začal vozit váhy z vrakáče - vyzkouel jsem 4 - jene ani jedna nebyla dobrá - vdy po výměně , auto skoro vůbec netáhlo a v diag naskočily chyby z průtokoměru ( jednou vysoký stav, jednou nízky apod.) vrátil jsem tedy svoji a je klid - zůstává mi jen ta hláka o teplotě a vyí spotřeba. Pravda je taková, e vechny ty půjčený váhy byly skladovaný íleným způsobem naházený v bedně ve vlhkém skladě Chci se tedy zeptat, zda by se nenael někdo ochotný s C5I 2.2 HDi z Prahy nebo okolí, komu autí funguje tak jak má a nezkusil se mnou váhy prohodit, abych zjistil, zda je problém opravdu v ní a ne někde v kabelái - chystám se koupit novou a nerad bych vyhodil 3tk. Díky předem
Tak jsem do dnes problém nevyřeil - nyní jsem měl čas laborovat a začal vozit váhy z vrakáče - vyzkouel jsem 4 - jene ani jedna nebyla dobrá - vdy po výměně , auto skoro vůbec netáhlo a v diag naskočily chyby z průtokoměru ( jednou vysoký stav, jednou nízky apod.) vrátil jsem tedy svoji a je klid - zůstává mi jen ta hláka o teplotě a vyí spotřeba. Pravda je taková, e vechny ty půjčený váhy byly skladovaný íleným způsobem naházený v bedně ve vlhkém skladě :-o Chci se tedy zeptat, zda by se nenael někdo ochotný s C5I 2.2 HDi z Prahy nebo okolí, komu autí funguje tak jak má a nezkusil se mnou váhy prohodit, abych zjistil, zda je problém opravdu v ní a ne někde v kabelái - chystám se koupit novou a nerad bych vyhodil 3tk. Díky předem ;-)
|
|
28.06.2010 16:33 -
|
2349331
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Já mám 2.0Hdi, ale váhy by měly být stejné, váhu mám novou, ale musel by sis přijet a do Plzně.....
Já mám 2.0Hdi, ale váhy by měly být stejné, váhu mám novou, ale musel by sis přijet a do Plzně.....
|
|
| |
|
|