22.05.2025 14:49 -
Pomoc s identifikací dílů
|
3392497
|
|
michalf
|
City: Brno, Car: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Posts: 16 |
|
|
Ahoj,
po první vlastnoruční výměně oleje mám několik otázek:
1. Po sundání spodního krytu olejové vany na mě vypadl (jak jsem později zjistil) gumový kryt kladky klikové hřídele (viz obr. 1 a 2 v příloze). Jak mohl upadnout? Vadí to? Půjde znovu nasadit, nebo musím nechat vyměnit celou kladku?
2. Vpředu před olejovou vanou visí z motoru hadička (obr. 3). Shora nevidím, kam je připojená. Je toto normální? Vím o tom, e existuje výpustný ventil tělesa palivového filtru, tak si říkám, e by to mohlo být ono.
3. Vypadá to, e u levého předního podběhu chybí plastový kryt (srov. obr. 4 a 5). Na obr. 4 je zhruba trojúhelníkový plastový kryt připevněný k hlavnímu (středovému) krytu olejové vany, zakrývá kovovou trubku se dvěma rouby na konci, která je na obr. 5 odkrytá. Pokud tam váně takový kryt má být, věděli byste prosím číslo dílu, příp. jak se díl oficiálně jmenuje, kde objednat atd.
Předem díky.
Ahoj,
po první vlastnoruční výměně oleje mám několik otázek:
1. Po sundání spodního krytu olejové vany na mě vypadl (jak jsem později zjistil) gumový kryt kladky klikové hřídele (viz obr. 1 a 2 v příloze). Jak mohl upadnout? Vadí to? Půjde znovu nasadit, nebo musím nechat vyměnit celou kladku?
2. Vpředu před olejovou vanou visí z motoru hadička (obr. 3). Shora nevidím, kam je připojená. Je toto normální? Vím o tom, e existuje výpustný ventil tělesa palivového filtru, tak si říkám, e by to mohlo být ono.
3. Vypadá to, e u levého předního podběhu chybí plastový kryt (srov. obr. 4 a 5). Na obr. 4 je zhruba trojúhelníkový plastový kryt připevněný k hlavnímu (středovému) krytu olejové vany, zakrývá kovovou trubku se dvěma rouby na konci, která je na obr. 5 odkrytá. Pokud tam váně takový kryt má být, věděli byste prosím číslo dílu, příp. jak se díl oficiálně jmenuje, kde objednat atd.
Předem díky.
Attachments: IMG_20250522_071816801.jpg | Save | Show ( 3220465b ) - kryt kladky klikové hřídele - horní strana.Downloaded:6x. IMG_20250522_071832554.jpg | Save | Show ( 3174113b ) - kryt kladky klikové hřídele - dolní strana.Downloaded:5x. IMG_20250521_171740255.jpg | Save | Show ( 3739215b ) - hadička.Downloaded:5x. IMG_20250521_181935822.jpg | Save | Show ( 3529880b ) - PP podběh.Downloaded:6x. IMG_20250521_181926156.jpg | Save | Show ( 3645630b ) - LP podběh.Downloaded:6x. |
|
05.10.2025 12:36 -
Re: Pomoc s identifikací dílů
|
3395533
|
|
maba57
|
City: Preov, Car: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Posts: 14 |
|
|
Je to u starý prispevok, ale keď som ho čítal, tak som ostal zarazený, e "veď ja som nič nepísal".
Pri mojej tie prvej vlastnej výmene motorového oleja:
1. na mňa tie vypadol kryt remenice na kžukovom hriadeli, tie som a dodatočne zistil, čo to je 
2. tie som si vimol tu hadičku, ktorá tam visí
3. a vimol som si, e na žavej strane tie nemám ten kryt, chcel som aj kôli tomu písa 
Bod 2.a 3 asi to potom tak má by, aj keď....
Kryt remenice som nasadil spä, ale zase vypadol. Ete skúsim kryt odmasti, aj miesto kde je osadený a znovu nasadi. Mono da trochu silikonu alebo je iná monos? Je potrebný nový kryt?
Je to u starý prispevok, ale keď som ho čítal, tak som ostal zarazený, e "veď ja som nič nepísal".
Pri mojej tie prvej vlastnej výmene motorového oleja:
1. na mňa tie vypadol kryt remenice na kžukovom hriadeli, tie som a dodatočne zistil, čo to je :-d
2. tie som si vimol tu hadičku, ktorá tam visí
3. a vimol som si, e na žavej strane tie nemám ten kryt, chcel som aj kôli tomu písa :-d
Bod 2.a 3 asi to potom tak má by, aj keď....
Kryt remenice som nasadil spä, ale zase vypadol. Ete skúsim kryt odmasti, aj miesto kde je osadený a znovu nasadi. Mono da trochu silikonu alebo je iná monos? Je potrebný nový kryt?
|
|
| |